League of Legends

Norsk talent er tatt inn i europeisk topplag

– «NicoThePico» vil gjøre oss i stand til å konkurrere mot de beste i Europa, sier lagets trener.

Nicholas «NicoThePico» Korsgård er nå en del av League of Legends-laget til Enigma.
Gamer.no/Privat

Tirsdag ble den norske jungleren Nicholas «NicoThePico» Korsgård (23) offisielt med i League of Legends-laget til den britiske organisasjonen Enigma. Laget han går inn i har en imponerende lagoppstilling og befinner seg i skrivende stund på førsteplass i Challenger Tier.

– Det er ikke hver dag man får en mulighet til å hoppe inn i et lag som Enigma. Individuelt er alle spillerne på et mye høyere nivå enn man kan finne på et lag i Norge, forteller NicoThePico til Gamer.

– Organisasjonen er også veldig profesjonelle og oppfølgning vi får er rett og slett imponerende så langt.

Hvem er Enigma?

Vis mer

Enigma er en nyoppstartet organisasjon med erfarne mennesker bak roret. League of Legends-lagets hovedtrener, Eric «Proziam» Biggs, har bakgrunn som eier av Pulse Esports, mens lagets manager, Nick «Berserk» Smith, tar med seg verdifull erfaring fra tidligere Challenger Series-lag som han har stiftet og styrt. Organisasjonen er stiftet i England og i første omgang er målet å dominere i Europa.

League of Legends-laget til Enigma består i dag av:

Barney «Alphari» Morris (Top)
Nicholas «NicoThePico» Korsgård (Jungle)
Rasmus «Caps» Winther (Mid)
Morten «Charming» Hollerup (ADC)
Ikke annonsert (Support)

– Enigma ble komfortable med meg ganske fort

En vanlig trening for Enigma følges opp av Eric «Proziam» Biggs som veileder laget gjennom «pick/ban»-fasen og legger en plan for hva de bør fokusere på i kampen. Han følger også opp laget med strategiske samtaler rettet direkte mot utvikling av lagets strategier og komposisjoner.

NicoThePico har rollen som «shot caller» på laget. Det betyr at han har hovedansvaret for lagets strategiske manøvreringer under kamper. Samtidig gir han sine medspillere generelle instruksjoner knyttet til makroaspektet av spillet.

– Laget ble komfortable med meg ganske fort og aksepterer meg som deres «shot caller». De stoler på meg og følger meg inn i alt. Det er forfriskende og gir meg mye selvtillit, sier NicoThePico.

Oppdaget i «Solo Queue»

NicoThePico har lenge blitt regnet som «den fjerde beste» jungleren i Telenorligaen, men har hatt enorm progresjon den siste tiden. Fremgangen ble observert av Enigma sin hovedtrener, Eric «Proziam» Biggs, som fulgte med på nordlendingens spill i Solo Queue og rangert lagspill i en periode før han tok kontakt.

– NicoThePico viste tidlig at han er en positiv spiller som kan fungere som en motivasjonsfaktor for dem rundt seg. Vi føler også at han er typen som vil gi alt hver kamp, sier Biggs og legger til:

– Han kommer til å bli en uvurderlig ressurs som vil gjøre oss i stand til å konkurrere mot de beste lagene i Europa.

Eric «Proziam» Biggs er hovedtreneren til League of Legends-laget til Enigma.

I utgangspunktet ble NicoThePico gitt muligheten til å prøvespille for den ambisiøse organisasjonen, men prøvespillingen var såpass imponerende at nordmannen fikk tilbud om fast plass på laget etter et par dager.

Les også
«jkaem» og «Acillion» ut av Dignitas

– Prøvespillingen gikk ganske bra. Nærmest umiddelbart tilførte NicoThePico mye. Han var et positivt tilskudd med god tilstedeværelse, forteller Biggs som for tiden bor i USA.

Forlater laget han var med å starte

NicoThePico har lang fartstid i League of Legends-miljøet. I tillegg til å vært kommentator i flere turneringer, var han også med å starte Atraxy som han spilte for fra kvalifikasjonrunden til Telenorligaen i fjor sommer og frem til nå. Atraxy kom på tredjeplass forrige sesong og regnes som et av topplagene i årets liga.

NicoThePico synes det er trist å forlate laget han har vært med på å bygge opp, men understreker at de skilles som venner.

– Det er kanskje litt klisjé, men jeg er takknemlig for det eventyret vi har hatt i Atraxy. Jeg er glad for at de har holdt ut med meg i mine dårlige perioder, for de gode treningene og de spennende kampene vi har spilt sammen, sier NicoThePico og avslutter:

– Jeg håper at dette ikke ødelegger mye for Atraxy. Heldigvis har de ikke noe problem med å bli topp to i Norge uansett hvilken jungler de tar inn for å erstatte meg.

– Beste jungleren i Norge på kommunikasjon

Ekspertkommentator i Telenorligaen, Sindre «SmiileyGuy» Wirkola, tror at NicoThePico sine eksepsjonelt gode kommunikasjonevner har spilt en stor rolle i at han fikk plassen på Enigma. Wirkola har fulgt NicoThePico gjennom Telenorligaen og har i tillegg vært til stedet under flere av Atraxy sine lag-treninger.

Atraxys League of Legends-lag består nå av disse spillerne:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (top)
Ny spiller (ikke annonsert)
Christopher «Speyzz» Bekken (mid)
Vebjørn «Donzii» Land (ADC)
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik (Sup)

– NicoThePico er en teknisk god jungler, men det som gjør at han skiller seg ut er egenskapen hans til å kommunisere. Han har også en imponerende stå-på-vilje, sier Wirkola og utdyper:

– Jeg tror faktisk han er den beste jungleren i Norge på kommunikasjon og derfor overrasker det meg ikke at han har imponert gjennom prøvespillingen og fått en plass på Enigma.

Det er uvisst hvem som kommer til å fylle jungle-rollen for Atraxy fremover. Laget har flere kandidater klare og har startet prøvespilling med disse. De vil spille med innbytter i helgens ligakamp mot GamersLeague eSport.

Siste fra forsiden