Norsk Tipping - Oddsen

Norsk Tipping skal få e-sport inn som spillobjekt på Oddsen

Har inngått samarbeid med Good Game.

Harald Strømme i Good Game og Åsne Havnelid i Norsk Tipping signerte tirsdag en samarbeidsavtale.
Norsk Tipping, Steinar Bjørnsson

HAMAR (Gamer.no): Norsk Tipping og Good Game AS – Gamer.nos eierselskap, og eier av Telenorligaen – har inngått et samarbeid der målet er å bygge norsk e-sport videre. Dette ble avslørt under en presentasjon på Norsk Tippings e-sportdag i deres egne lokaler, der en del av målet var å informere og fortelle om e-sport internt i selskapet.

Åpner for e-sport i oddsprogrammet

Norsk Tipping forteller at som en del av dette blir norsk e-sport snart en del av tippetilbudet på oddsprogrammet, i første omgang ved å åpne for spill i Counter-Strike: GO, League of Legends, Rocket League og Hearthstone. Planen er at tippeselskapet skal åpne for betting i e-sport innen utgangen av 2019.

– For Norsk Tipping er det avgjørende å fange opp endringene som skjer innenfor sport og spill, slik at vi fortsatt kan være relevant for nye kundegrupper blant yngre voksne. E-sport er et område det er naturlig for Norsk Tipping å engasjere seg i, og i Good Game har vi funnet en seriøs og langsiktig samarbeidspartner som allerede legger ned et betydelig arbeid for at e-sporten i Norge skal utvikle seg, forteller administrerende direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid i en pressemelding

Good Game, har de siste årene arrangert e-sportligaen Telenorligaen i spillene Counter-Strike: GO, League of Legends, Rocket League og Hearthstone, og har etablert seg som en stor aktør innen e-sport i Norge. Good Game-eier Harald Strømme forklarer at fokuset til Good Games satsing ligger i å satse først og fremst på bredden i e-sport.

– Ved å sikre bred rekruttering innenfor trygge og kontrollerte rammer bygger vi også et stadig bedre elitenivå. Samtlige nordmenn som nå hevder seg internasjonalt har kommet til toppen via Telenorligaen. Samarbeidet med Norsk Tipping vil være svært verdifullt for å sikre at e-sporten kan vokse innenfor ansvarlige og trygge rammer, sier han i en pressemelding om avtalen.

Følger opp appell fra kulturminsteren

Samarbeidet kommer om lag et halvt år etter at kulturminister Trine Skei Grande (V) signaliserte at Norsk Tipping kunne og burde undersøke e-sport som en potensiell arena for satsing.

En del av grunnlaget for å åpne for betting i e-sport var da å komme inn på et marked som nå domineres av internasjonale bettingselskaper. Disse selskapene faller utenfor det norske systemet, og er en del av det uregulerte internasjonale tippemarkedet.

– Jeg mener at nå må vi sørge for at alt ikke havner i utlandet, i useriøse kanaler. At man også åpner det norske markedet. Jeg synes det er viktig at Norsk Tipping er fremoverlent så vi ikke ender med at dette havner i mørke og uregulerte markeder, fortalte kulturministeren i august.

Harald Strømme kjøpte Gamer.no våren 2018, og opprettet like etter selskapet Good Game for å drifte nettsiden og e-sportsatsingen videre.

Siste fra forsiden