Counter-Strike: Global Offensive

Norsk toppspiller går til nytt superlag

Team Kinguin bekrefter oppkjøpet av Håvard «rain» Nygaard og flere internasjonale stjerner.

Helena Kristiansson/ESL

OPPDATERING 5. mai: Tirsdag formiddag ble det klart. Team Kinguin er organisasjonen som har stått bak oppkjøpet av Håvard «rain» Nygaard og kapringen av de andre internasjonale stjernene. På sine hjemmesider sier Kinguin følgende:

– Adil «ScreaM» Benrlitom, Mikail «Maikelele» Bill, Håvard «rain» Nygaard, Alexander «SKYTTEN» Carlsson og Ricardo «Fox» Pacheco har alle signert avtaler med Team Kinguin for å begynne den nye reisen mot flere turneringstitler.

Pressemeldingen fortsetter:

– Vi er også fornøyd med å rapportere at vi kom til enighet med LGB eSports om å kjøpe Håvard «rain» Nygaard. Alle de andre spillerne ble plukket opp gratis. Vi ønsker å støtte alle spillerne igjennom hele 2015 og har som mål å få til et laghus i fremtiden.

Opprinnelig sak følger.

Mandag kveld ble det klart at Håvard «rain» Nygaard er kjøpt ut fra kontrakten sin med LGB eSports. Det har vært ryktet i flere uker at en ukjent organisasjon har vist interesse for den norske storspilleren. Forrige uke gikk LGB ut for å bekrefte interessen rundt spilleren sin, men avslørte heller ikke da hvilken organisasjon det var snakk om.

I en pressemelding på sine hjemmesider, skriver LGB eSports følgende:

Dette er LGB eSports

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Joakim «jkaem» Myrbostad
Pål «Polly» Kammen

Preben «prb» Gammelsæter (reserve)
Kristoffer «Mystic» Michelsen (reserve)

– På vegne av LGB eSports bekrefter vi at en avtale om å frigi Håvard «rain» Nygaard fra sin kontrakt med oss. Håvard har vært en meget bra spiller for LGB og har representert organisasjonen på en utmerket måte. Håvard blir frigitt fra sin kontrakt med umiddelbar virkning for å spille med sitt nye lag. Vi ønsker han og hans nye organisasjon alt godt i fremtiden.

LGB står dermed igjen med bare tre aktive spillere i lagoppstillingen sin, men det er ventet at erstatterne vil bli annonsert fortløpende. Det regnes med at både Preben «prb» Gammelsæter og Kristoffer «Mystic» Michelsen som har figurert sammen med laget vil bli de to nye spillerne.

Returnerer den gamle stormakten?

Team Kinguin

Vis mer

Mikail «Maikelele» Bill
Alexander «SKYTTEN» Carlsson
Håvard «rain» Nygaard
Adil «ScreaM» Benrlitom
Ricardo «fox» Pacheco

I følge en rapport som ble lagt ut på Vakarm.net for to uker siden, ønsker det gamle storlaget SK Gaming å returnere til Counter-Strike. Mikail «Maikelele» Bill og Adil «ScreaM» Benrlitom var lenge navngitt som de to som stod bak det internasjonale laget.

Bill gikk så langt som å kommentere denne saken, der han bekreftet at de var interesserte i å kjøpe ut Nygaard fra sin LGB-kontrakt.

Les også
– Nordavind spiller uten tvil Norges kjedeligste Counter-Strike

– Jeg har vært i kontakt med Scream lenge og vi har diskutert forskjellige spillere. Jeg har fulgt med på Nygaard i lengre tid, og i min korte periode i LGB ble jeg kjempeimponert av han. Han er fortsatt under kontrakt med LGB, men om ting går etter planen så spiller han sammen med oss.

Benrlitom har også vært sentral i anskaffelse av spillere, og i oppstarten av dette prosjektet. På spørsmål fra Vakarm.net svarte Benrlitom følgende.

– Som dere alle vet har jeg representert Epsilon alene i over to måneder. Jeg ønsker veldig sterkt å komme tilbake til den profesjonelle delen av Counter-Strike. Topplagene i Frankrike er stabile og sterke for øyeblikket, så jeg ser nå på muligheten for et internasjonalt lag. Organisasjonsvalget er ikke bestemt enda, men Epsilon er en mulighet, og SK Gaming er en annen.

«Superlag» er ikke alltid veien til suksess:
Selv de aller beste individuelle spillerne vil kunne slite i en lagsammenheng »

Høydepunkt av Håvard «rain» Nygaard fra årets ESL One Katowice hvor han imponerte de fleste.

Siste fra forsiden