Fortnite - Ola Løyning

Norsk trener bak Fortnites nyeste verdensmestere

Ola Løyning ledet «Cooper» og «Mero» til FNCS-suksess.

Epic Games

Fire år etter siste store Fortnite-turnering på scene, kunne verdens fremste Fortnite-spillere igjen samles til storturnering. Fortnite Championship Series Global Championship ble avgjort i helgen, og bak duoen som gikk helt til topps står en norsk trener.

Ola «Sjokoladen» Løyning er mannen som har trent de to ferske verdensmesterne, Cooper «Cooper» Smith og Matthew «Mero» Faitel. 32-åringen var på plass i København da ungguttene løftet trofeet, i det som ble en følelsesladet opplevelse for nordmannen.

– Jeg har jobbet for dette i mange år. Det å klare å få til noe sånt som dette … Det er helt surrealistisk, sa Løyning i et intervju med VG.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

For «Cooper» og «Mero» ble det ingen seire i finalen på seks kamper. Solide prestasjoner tidlig sørget imidlertid for en ledelse som motspillerne aldri klarte å hente igjen. Duoen endte til slutt med 330 poeng, 49 poeng foran nærmeste konkurrent.

– Det har ikke gått helt opp for meg enda. Jeg er fremdeles litt i sjokk. Nå har vi grått, vi har ledd, vi har feiret, sa Løyning etter seieren.

Til VG forteller nordmannen at det nå blir litt tid til feiring og sightseeing i København. Deretter er det hjem til Norge for å begynne jakten på flere trofeer.

Norge var for øvrig også representert ved spillerne Martin «MrSavage» Andersen og Miran «IDrop» Tavakolzadeh. De to spilte for hvert sitt lag under FNCS Global Championship, og endte på henholdsvis 36. og 42. plass.

LES OGSÅ: Ble første kvinnelige trener til å vinne en e-sportturnering på toppnivå »

Siste fra forsiden