PUBG - GLL Grand Slam

Norske «Aitzy» og Faze seiret i nok en vill PUBG-turnering

Kapret ledelsen i aller siste kamp.

Global Loot League

Faze Clan har for alvor slått seg til ro på toppen av PUBG-verdenen, med seier i nok en stor turnering. Laget til norske Ludvik «Aitzy» Jahnsen var sterkest i Global Loot League Grand Slam i helgen, og fikk dermed løfte sitt andre trofé på to bare uker.

Nordmannen nøler med å akseptere tittelen «verdens beste», ettersom de asiatiske lagene ikke var med. Likevel er det ikke til å stikke under stol at FaZe er tilbake i storform, etter en lengre periode uten de beste resultatene.

– Problemene vi hadde som lag er for det beste fikset og ting går som det skal, som er tilfredsstillende. I motsetning til andre lag har vi satset på å fikse våre problemer, i stedet for å for eksempel bytte ut spillere. Og man kan trygt si at det har funket for oss, gliser Jahnsen når Gamer.no får tak i han morgenen etter seieren.

Tøff kamp fra uventet hold

GLL-triumfen kom ikke uten kamp, og noe uventet fikk Faze knallhard konkurranse fra Athletico. Det australske laget kom inn i turneringen som en ukjent faktor, og nøt godt av å kunne fly under radaren med sine strategier.

«Aitzy» og kompani begynte søndagen med en knapp ledelse på konkurrentene, men etter 17 av 18 kamper hadde Athletico stukket nesa i front. Med is i magen og litt hjelp fra PUBG-gudene gikk ting riktignok veien for FaZe i siste kamp, da australierne både ble slått ut tidlig og FaZe fikk sitte trygt i sirkelen å la motstanderne komme til dem.

– Vi fulgte oppdateringene nøye, og da Athletico døde så tenkte jeg at «nå må vi bare vinne dette gamet her». Vi fikk rydde unna ett hjørnet av bygget vårt to ganger, så dermed fikk vi noen drap også. Når vi måtte pushe ut fikk vi flere drap ved å slenge granater over veggen og «Ubah» bestemte seg for å bare hoppe over veggen. Han sa bare «vi trenger kills, fuck it», og jeg tenkte bare at «shit, her er det bare å følge etter», ler Jahnsen.

Lettere å jakte

Disse spilte for Faze Clan

Vis mer

Anssi «mxey» Pekkonen
Ivan «Ubah» Kapustin
David «Fuzzfaze» Persson
Ludvik «Aitzy» Jahnsen

Akkurat det å jakte poeng er noe nordmannen liker bedre enn å forsvare en ledelse. Det kan også forklare noe av mentaliteten til Faze, og hvorfor laget er kjent for å avslutte sterkere enn det begynner.

– Jeg synes alltid det er bedre å jakte etter seieren. Det er lett å si at det ikke er noe som påvirker deg og at man bare spiller som vanlig. Men i underbevisstheten ligger det alltid en liten form for angst over at man skal levere en dårlig kamp når det er så jevnt som det er. Akkurat det skjedde i andre kamp på Miramar, hvor vi ledet før kampen, men røk ut på 16. plass.

Etter å ha kommet fra PEL med 96 kamper per fase, til GLL hvor man bare spiller 18 kamper, kan enhver feil også bli ekstra kostbar. Det sørger for å holde både fokus og spenningen på topp.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Det er det som er så gøy med disse internasjonale turneringene. I motsetning til i PEL hvor man kan la være å bry seg i noen runder, som ikke er en god holdning, påpeker Jahnsen.

GLL-seieren setter en perfekt strek for to måneder med imponerende PUBG fra FaZe, og nå stikker «Aitzy» på en velfortjent ferie med familien. På andre siden venter tredje fase av PEL, der laget skal møte enda flere nordmenn i tillegg til erkerival Team Liquid og «Jeemzz». Sistnevnte endte for øvrig på den sure fjerdeplassen i Stockholm, noe «Jeemzz» ikke var spesielt fornøyd med.

Siste fra forsiden