Hearthstone Championship Tour Italia

Norske Casper «Hunterace» Notto vant nok en stor Hearthstone-turnering

– Det er lett å glemme at han kun er 17, han har en drive jeg knapt har sett noe annet sted, sier daglig leder i Nordavind, Stein Wilmann.

Casper «Hunterace» Notto tar imot hyllesten
EEversun

Nordavind sine unge spillere Eirik «ntR» Midtstue og Casper «Hunterace» Notto har vært Norges desidert beste Hearthstone-spillere gjennom året. Nå har sistnevnte gjort det ingen nordmann har gjort før han: Vunnet to offisielle HCT-turneringer.

Bragden skjedde under HCT Italia, der 400 spillere fra hele verden kjempet om den gjeve tittelen. Finalen ble spilt mot finske Alvar «Vardu» Dürr. Notto innkasserte 15 nye viktige HCT-poeng, samt nærmere 60 000 norske kroner.

Hylles av klubben

– Det er utrolig gøy å se Casper utvikle seg til den spilleren han har blitt nå i 2018. Det er lett å glemme at han kun er 17, men han har en modenhet for sin alder og en drive jeg knapt har sett noe annet sted, forteller daglig leder for Nordavind, Stein Wilmann til Gamer.no

«Hunterace» etter seieren i HCT Seoul, nå også nybakt vinner av HCT Italy.
EEversun

Notto klatrer seg til topps i HCT Italy ved å slå ut storheter som «AKAWonder», «Uberer» og «justsaiyan». Det er første gang en nordmann vinner to HCT-turneringer, men også første gang i Hearthstone-historen at vi ser en spiller holde ett så gjevnt høyt nivå over lenger tid. Hearthstone har blitt kritisert tidligere for å være ett spill med alt for mange tilfeldigheter til å kunne spilles i en kompetitivt scene, men Notto er med på å bryte ned denne påstanden med sine enorme prestasjoner. Litt av æren for prestasjonene går også til laget rundt unggutten.

– At Nordavind har tatt steg innen Hearthstone-miljøet må i hovedsak krediteres lagleder Gangstøe og ikke minst spillerne selv. Vi har en dyktig, seriøs, og omgjengelig gruppe Hearthstone-spillere som gir mye av seg selv. Også har Gangstøe satt sammen et av verdens beste lag med god bredde også, forteller Stein Wilmann.

Godt treningsmiljø

Nordavind har flere spillere på høyere nivå som er med på å hjelpe hverandre til å forberede seg til turneringer, men det er vanlig at spillerne har ulike miljøer der de spiller mot hverandre, på kryss av klubber. Notto er medlem av gruppen «Duskiboys» som bruker mange dager i uken på å spille mot hverandre, og diskutere den beste strategien inn mot turneringer. Lagkaptein på Nordavind, Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe mener det handler om en god kombinasjon av mengdetrening, samt hvordan man bruker tiden sin som gir det beste resultatet.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Siste fra forsiden