Hearthstone: HCT World Championship

Norske Casper «Hunterace» Notto vant VM i Hearthstone

Han er nå verdens beste Hearthstone-spiller.

Casper Notto kan endelig løfte trofeet foran resten av verdenseliten, og kalle seg selv verdensmester.

Det finnes ingen enkelprestasjon i norsk e-sport som kan måle seg med hva unggutten Casper «Hunterace» Notto har fått til i Taipei. Han har ene og alene tatt seg fra den tøffeste gruppa i gruppespillet, inn i sluttspill mot storheter som amerikanske «bloodyface» og kinesiske «SNJing». Og etter en forrykende finale er han nå verdensmester.

Tidenes finale

Illustrasjon: Blizzard

I finalen møtte han tyske Torben «Viper» Wahl som kjempet hard for å felle nordmannen. Oppgjøret hadde alt – Notto vant den en viktige førsterunden med Rogue mot Viper's Zoolock. Han overlevde med ett helsepoeng igjen, og tok første stikk i best av 5-finalen. Videre fulgte spillerne hverandre tett og jevnt, helt til vi fikk det som kan anses som tidenes kamp i nyere tider for Hearthstone – «Hunterace» sin Control Shaman-deck mot «Viper» sin Zoolock-deck.

Tyskeren valgte å beholde det mye omdiskuterte kortet Arch-Villain Rafaam på hånden i starten av spillet, noe som indikerte at tyskeren ville ta sjanser i siste runde, og prøve å vinne med kun legendariske kort i bunken sin. Dette er et svært høyt risikospill, men med stor fortjeneste om man treffer riktig kort. En god stund trakk tyskeren de lekreste av de lekre kort, og satte Oslogutten på prøve i denne avgjørende kampen om verdensmestertittelen.

Det hele falt på de to siste kortene til «Viper», men heldigvis for Hunterace, trakk ikke tyskeren kortene han trengte for å avgjøre spillet. Dermed kan nordmannen krone seg med verdensmestertittelen og pengepremien på 250 000 dollar, som tilsvarer ca. 2,2 millioner norske kroner.

– Det er helt uvirkelig

Etter finalen fikk vi se en svært emosjonell og glad Casper Notto som endelig har vunnet det han har jobbet så hardt for de siste årene. På det usedvanlig tradisjonelle spørsmålet om hva han følte etter bragden var sikret, hadde han dette å si.

Casper Notto kan endelig løfte trofeet foran resten av verdenseliten, og kalle seg selv verdensmester
Jørgen Pedersen

– Det er veldig uvirkelig, den siste runden der var ekstremt intens. Det har vært en så sykt lang reise for å komme hit, og vinne nå, vinne i denne turneringen er så stort for meg, det betyr så mye, jeg er utrolig takknemlig.

Notto puster lettet ut, og får stående applaus fra hele verdenseliten i Hearthstone idet han mottar trofeet som symboliserer at det nå er den norske gutten Casper Notto som er vinneren av HCT World Championship.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill

Nedenfor kan du se hele sluttsspillsdagen. Hunteraces kamp begynner 08:55:20.

Se 2019 HCT World Championship Day 4 - Bunnyhopper vs. Languagehacker fra PlayHearthstone på www.twitch.tv

Siste fra forsiden