VM i Fortnite

Norske Emil (16) vant VM i Fortnite

Stakk av med nesten 26 millioner kroner.

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen er verdensmester i Fornite.
Cooler Esport

Lørdag kveld var det duket for duo-turneringen av VM i Fortnite, og norske Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og hans duo-partner «aqua» lå hele veien i toppen. Mot slutten var det stor usikkerhet om hvem som hadde vunnet, men nordmannen og partneren hans vant med ett poeng over andreplassen.

– Jeg tror det handler om hvor mye tid og energi vi har puttet i spillet og hvor seriøst vi har tatt det, fortalte den ferske verdensmesteren i et intervju på scenen etter at vinnerne var kåret.

Duoen stikker dermed av med nesten 26 millioner norske kroner i premiepenger.

Søndag fortsetter VM i Fortnite sin solo-turnering. Den følger du på Fortnite sin Twitch-kanal »

De 50 beste duoene i verden møttes til seks kamper med Fortnite om VM-tittelen. Scoringssystemet er en blanding av hvor mange motstandere du eliminerer og hvor høyt du klarer å plassere deg per kamp. «Nyhrox» og hans duo-partner «aqua» fikk en verst tenkelig start med null poeng i det første kampen. De hevet seg litt i den andre kampen, hvor de endte med fem poeng. Heller ikke i den tredje kampen imponerte duoen.

– Vi tok helt av

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen.

I kamp nummer fire løsnet det. Syv drap og seier ga totalt 17 poeng, og håpet om en respektabel plassering var tilbake for de to. I den femte kampen skulle ikke være noe dårligere, og endte også med seier. To seire på rad i en lobby med 50 av de beste duoene i verden skal nærmest ikke være mulig, men det klarte de.

– Vi hadde den verste starten du kan tenke deg, det var ingenting som funket. Jeg vet ikke hva som skjedde etter den tredje kampen, men vi tok bare helt av, fortalte «aqua» på scenen like etter at de hadde blitt til kronet verdensmestere.

I den aller siste kampen hadde over ti lag en realistisk mulighet til å vinne, og utøverne viste at hvert eneste drap kunne avgjøre. Starten ble veldig passiv, noe som gjorde at det var unormalt mange med til slutt. Det skapte litt kaos, men «Nyhrox» og hans duo-partner plukket med seg seks drap, og kom på 8. plass. Det holdt for duoen, og de vant med fire poeng ned til duoen på andreplass 2. plassen.

Beholdt roen

I forkant av turneringen fortalte nordmannen til Gamer.no at det viktigste var å spille som om det var en vanlig turnering. Han la vekt på å ta det rolig, fokusere hvert eneste sekund og beholde roen. På scenen etter at de ble kronet så la han også vekt på hvor mye familien har hatt å si.

– Familien min har hele veien støttet spillingen min, og spesielt broren min, Jørgen, har vært viktig. Min far løser alt det praktiske, noe som gjør at jeg kan fokusere på det jeg er best til, nemlig å spille, fortalte Berqquist Pedersen til Gamer.no i forkant av turneringen.

Saken oppdateres når vi har oppnådd kontakt med den ferske verdensmesteren.

Les også
Her er alt du må vite om lagene i Eserien

Siste fra forsiden