Nordmenn i RLRS - Rocket League

Norske håp i Rocket League Rival Series

Både Nordavind og Copenhagen Flames-spiller «Didris» kjemper om opprykk til RLCS.

Psyonix

En ny sesong med Rocket League Championship Series (RLCS) er i gang, og som vi skrev forrige uke er norske «gReazy» med i kampen om et nytt verdensmesterskap. Det er imidlertid ikke bare helt i toppen det skal kjempes, og for hver sesong prøver hundrevis av lag å kvalifisere seg til divisjonen under, kalt Rocket League Rival Series (RLRS).

Blant de som kom seg gjennom nåløyet er førstelaget til Nordavind DNB og nordmannen Håkon «Didris» Paulsrud, som spiller for Copenhagen Flames. Sammen med seks andre europeiske lag prøver de å vinne en plass i RLCS til neste sesong, en oppgave som slettes ikke blir enkel.

– Fullstendig pakket med gode lag

Tidligere Telenorliga-mester «etreX» er trener for Nordavind DNB.
Eivin von Døhlen/Gamer.no

Nordavind vant sin plass da klubben plukket opp Placebo-spillerne Casper «Al Dente» Vissing og Leon «Godsmilla» Mares i august. Placebo endte på tredjeplass i forrige runde med RLRS, og fikk dermed beholde plassen sin da Nordavind tok over. Deretter plukket klubben opp Oscar «Data» Rotander, og trioen har allerede oppnådd gode internasjonale resultater.

– Vi var ute etter et lag som kunne hevde seg internasjonalt. Det ble prøvd forskjellige lagoppstillinger og spillere, men vi endte til slutt med «Al Dente», «Data» og «Godsmilla». At de hadde RLRS-plass var selvsagt en del av vurderingsgrunnlaget, selv om det ikke var hovedkriteriet, forteller Nordavind-trener Øystein «etreX» Antonsen Larsen.

Danske «Al Dente» er et annet kjent fjes fra Telenorligaen, her avbildet under sluttspillet i vår.
Eivin von Døhlen/Gamer.no

Tross gode utsikter er «etreX» – som har vunnet Telenorligaen to ganger med Nordavind – forsiktig med å forvente for mye av den kommende sesongen.

– RLRS blir nok fullstendig pakket med veldig gode lag og spillere. Jeg håper i det minste vi klarer topp fire slik at vi holder oss i ligaen.

Av konkurrentene forventer Nordavind-treneren størst motstand fra Savage og Triple Trouble, som de møter henholdsvis 22. og 29. september. Lagets første motstander er Excel, som rykket ned fra RLCS etter forrige sesong.

– Utrolig jevnt denne sesongen

For Copenhagen Flames ble veien til RLRS en ganske annen. Sammen med lagkameratene Mitchell «Shakahron» Johnson og Rasmus «Friis» Friis måtte «Didris» utkonkurrere 127 andre lag i kampen om bare fire åpne plasser.

Oppgaven kunne neppe fått en verre start, og med tap allerede i andre runde måtte trioen vinne ni kamper på rad for å kvalifisere seg. Det usannsynlige ble imidlertid til virkelighet, og ti dager etterpå er «Didris» fortsatt både lettet og storfornøyd når Gamer.no tar kontakt.

«Didris» er norsk, men har bodd på andre siden av svenskegrensa hele livet.
Eivin von Døhlen/Gamer.no
Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Det ble ganske tøft etter en stund. Vi spilte jo i omtrent ti timer, men etter kampene mot Epsilon og Uniquestars tenkte vi at dette faktisk kunne gå vår vei. Det ble stor feiring dagen derpå, og det kjennes utrolig deilig å endelig kvalifisere seg etter å ha forsøkt siden første sesong av RLCS, forteller Paulsrud.

I likhet med «etreX» forventer «Didris» knallhard motstand fra RLRS-konkurrentene, men han håper at laget kan slå fra seg og være med å kjempe i toppen.

– RLRS er utrolig jevn denne sesongen, så jeg tror ikke noen kan være sikre. En topp fire-plassering ville vi vært svært fornøyde med.

«Didris» peker ut Team Secret som en sterk motstander, og han regner også med at Triple Trouble kan by på problemer. De oppgjørene utspilles henholdsvis 29. september og 13. oktober, mens Copenhagen Flames møter The Clappers i sin første kamp.

Kampene kan følges hver fredag fra klokken 19:00 på den offisielle Twitch-kanalen til Rocket League. Nordavind og Copenhagen Flames møtes til dyst den 21. september, og sett med norske øyne blir det naturligvis en spennende match.

Siste fra forsiden