Hearthstone

Norske Hearthstone-spillere er invitert til prestisjetung turnering i helgen

– Nesten som om Counter-Strike-laget Demise skulle få invitasjon til ESL One, mener klubbsjefen.

Christian «Devou» Westre Solvang er en av Norges fremste Hearthstone-spillere for øyeblikket.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Hearthstone-turneringen The Deck Gauntlet ble for første gang arrangert i april. 16 spillere fra hele verden ble invitert til å kjempe om en premiepott som tilsvarte rundt 33 000 norske kroner.

Turneringen skal ha vært en suksess og denne helgen gjennomføres oppfølgeren: The Deck Gauntlet 2.0: Team Twist.

Eirik «Diggen» Aarvig under Copenhagen Games 2016, kun få dager etter at han deltok på Hearthstone European Winter Championship. Nå er han klar for The Deck Gauntlet 2.0.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Dette er en turnering i regi av noen av de virkelig store community-arrangørene. De ville lage en turnering med gigantiske navn fra hele verden og toppe det med en kul lagtvist som man ikke ser så mye av i solospill som Hearthstone, forteller Kim-Erik «Zarotan» Aanes, klubbleder i norske GamersLeague.

Klubben har to norske spillere representert i turneringen denne gangen, og mener dette er noe av det største norske Hearthstone-spillere har vært med på.

– At GamersLeague i form av Eirik «Diggen» Aarvig og Christian «Devou» Westre Solvang får en invitasjon til denne turneringen er nesten som om Counter-Strike-laget Demise skulle få invitasjon til ESL One. Gutta våre er velkjente navn for mange av proffene på grunn av resultater, men de mangler eksponeringen som de andre gigantene har, og da er det vanskelig å komme seg frem, mener han.

LES OGSÅ: Adversity er Norges beste Hearthstone-lag

Aanes omtaler turneringen som prestisjetung, mye på grunn av de store profilene som deltar, inkludert Kim «Surrender» Jung-soo og Frederik «Hoej» Nielsen fra Na'Vi, Dimtris «Dethelor» Theodoropoulos fra Fade 2 Karma, Jeffrey «SjoW» Brusi fra Team Liquid og Petar «Gaara» Stevanovic fra Tempo Storm. Totalt er det seksten lag med to spillere hver.

Christian «Devou» Westre Solvang deltok i European Spring Preliminary nylig sammen med sin lagkamerat «Diggen».
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det veier så klart tungt at det er så sykt store navn med, men det er minst like viktig å få vise seg frem for gutta som står bak dette. Arrangørene har som regel en finger med i alt som skjer av store Hearthstone-arrangementer og en del andre spill.

Premiepotten har økt til 41 000 kroner denne gangen og halvparten går til vinneren, eller vinnerlaget. Det er enda ikke annonsert hva arrangøren legger i «Team Twist».

– Hva denne tvisten er har vi ikke lov til å røpe før det avsløres på dirtektesendingen lørdag, men jeg kan garantere at det blir gøy for de som liker Hearthstone.

Klubblederen tror de norske spillere kan hevde seg i helgen, og det er tydelig at det betyr mye for spillerne å være med på denne turneringen.

– Jeg har jo fulgt både «Diggen» og «Devou» i lengre tid og vet at de kan spille jevnt med og slå de beste. Så om kortene er litt på lag med oss og valget av decks er solid, tror jeg gutta kan nå langt.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

– Dette er en stor mulighet for dem og jeg merker at de synes dette er stort. Vi håper jo så klart at en del norske Hearthstone-fans møter opp i chatten og støtter gutta.

Direktesendingen av The Deck Gauntlet 2.0 starter klokken 17:00 og kan følges på Stream.me.

LES OGSÅ: Han er nybakt norsk seriemester i Hearthstone

Siste fra forsiden