Copenhagen Games 2019

Norske «Netsix» vant FIFA-turnering på Copenhagen Games

Nordmannen imponerte alle.

Andreas Bakken vant på Copenhagen Games.
Kenneth Johansen, Apeks

Apeks-spilleren Andreas «Netsix» Bakken stakk av med 12 800 kroner i FIFA 19-turneringen på Copenhagen Games. Han slo flere gode spillere på veien og storspilte blant annet i gruppespillet.

Turneringen hadde 128 deltakere og en premiepott på til sammen 19 000 kroner.

Andreas «Netsix» Bakken representerer Strømsgodset i Eserien, der de ligger på fjerdeplass i gruppa etter første spilledag. Strømsgodset samarbeider med Apeks på FIFA-fronten, og har satt seg store mål.

Apeks' Andreas Bakken
Kristian Fjeld/Gamer.no

På forhånd visste Bakken lite om hva han kunne forvente i turneringen:

– Dette var første gang jeg har vært på Copenhagen Games, så det var veldig vanskelig å vite hvordan vanskelighetsgraden kom til å bli og hvor stor interessen var fra profesjonelle spillere.

LES OGSÅ: Slik var andre uke av Eserien

Forventet ikke å vinne

Bakken mente det var spennende å få reise til en så fin og spennende by som København, og sier at turneringen var bra organisert.

– Jeg syns det var veldig vanskelige å sette mål i forkant av turneringen, men jeg forventet å i hvert fall gå videre fra gruppen og så ta kamp for kamp derfra og gjøre alt jeg kunne for å komme så langt som mulig. At jeg skulle vinne turneringen hadde jeg bare håpet på, men ikke forventet, forteller Bakken.

Flere av spillerne som deltok i turneringen var på papiret bedre enn Bakken, og han uttalte at han var overrasket over nivået på spillerne som var til stede:

Fra venstre: «Tamer Taser», «Agge» og «Netsix»
Kenneth Johansen, Apeks

– Det var veldig mange andre gode spillere i turneringen. Det var mange proffer fra forskjellige e-sport-klubber, noen unge talenter og en del spillere fra Esuperligaen. Store spillere som blant annet Anders «BareAnders» Vejrgang og Jacob «Tricked Esser» Esholm var med i turneringen. Kampen mot «Tricked Esser» , som ligger på 72. plass i verden på Global series rankingen og ble andremann i Esuperligaen var tøff. Finalen mot «Tamer Taser» var også jevn og vanskelig, men jeg spilte bra og vant turneringen fortjent etter å ha møtt gode motstandere hele veien.

Danske Esuperligaen er det samme som norske Eserien. I Eserien har Bakken spilt bra, selv om de ligger på fjerdeplass. Han er den eneste, på lang tid, som har slått Arkan Resul fra Vålerenga i fixed 85-rated-modusen.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

LES OGSÅ: «Hyper» og «Rasmussen» imponerte verdenseliten i FIFA

– Dødelig effektiv hver gang jeg fikk muligheten foran mål

Når Bakken skulle analysere sin egen prestasjon oppsummerte han den slik:

– Jeg synes jeg spilte bra i alle 8 kampene. I begynnelsen måtte jeg bli litt vant til omgivelsene og skjermene, men jeg vant gruppa mi med full pott. I sluttspillet synes jeg at jeg var god og fokusert hele veien, jeg var godt organisert i hver kamp og dødelig effektiv hver gang jeg fikk muligheten foran mål. Jeg tror fokuset mitt, de kvalitetene jeg har og toppnivået mitt var noen av grunnene til at jeg gikk hele veien.

Bakken sier at han foreløpig ikke har pekt seg ut noen konkrete turneringer han skal delta på i fremtiden.

– Nå ligger fokuset på neste runde i Eserien og å plukke flest mulig poeng der, avslutter Bakken.

Siste fra forsiden