«Quixeth» til Origen

Norske «Quixeth» blir Origen-spiller

Den tidligere Celestial-spilleren inntar rollen som support.

Michal Konkol/Riot

3. juni ble det nye League of Legends-laget til Origen annonsert, som inkluderte alle fem nykvalifiserte Challenger Series spillerne til Wind and Rain. En av dem var den norske support-spilleren August «Quixeth» Nyheim.

Ville selge plassen

August «Quixeth» Nyheim skal spille i Challenger Series for Origen denne sesongen.
Privat

Nyheim forteller Gamer.no at laget egentlig hadde planer om å selge plassen en uke før Challenger Series-kvalifiseringene startet, ettersom de trodde de kom til å tape alt og i det minste ville ha litt penger for det. Mer eller mindre dagen før lagoppstillingene skulle låses inn trakk kjøperen seg, så nordmannen og Wind and Rain hadde ikke annet valg enn å spille selv.

– Vi hadde ingen andre valg enn å spille selv og håpe på det beste. Så vi fikk tak i en ny jungler og Mid Lane-spiller. Totalt fikk vi inn 3-4 treningsøkter i forkant av kvalifiseringene, noe som var lite sammenlignet med lagene som hadde hatt treningsleir i ukesvis. Vi hadde som mål å vinne èn kamp, sier han.

Wind and Rain gikk inn i kvalifiseringene som det ukjente laget, med en ny og usponset organisasjon i ryggen. På en mirakuløs måte gikk Wind and Rain bortimot feilfritt gjennom kvalifiseringene, kun et tap mot Euronics Gaming. Forhåndsfavorittene, Redbull eSports, som inkluderte tidligere LCS-spiller Raymond «KaSing» Tsang, var heller ingen match mot Quixeth og det ukjente laget, som avsluttet kvalifiseringene 4-1, på en førsteplass over Redbull eSports.

LCS er en mulighet

DISSE SPILLER PÅ ORIGEN:

Vis mer

Danny «DanDan» le Comte (Top)
Nikolai «xani» Zrinjski (Jungle)
Marcel «ScarletRedHands» Wiederhofer (Mid)
Alejandro «DarkSide» Oyonate (ADC)
August «Quixeth» Skarsfjord (Support)

– Om det er en ting vi har lært er det at vi ikke skal undervurdere oss selv lengre. Veldig mange vil nok rangere oss på sisteplass slik som i kvalifiseringene, men jeg tror vi i alle fall er topp fire, og det er også målet vårt denne sesongen.

Quixeth forteller videre at de nå har et skikkelig trenerapparat, som kan hjelpe laget nå et høyere nivå.

– Som et lag fungerer vi helt fantastisk. Det tror jeg er mye av grunnen til at vi klarer å vinne mot lag som, på papiret, er bedre enn oss. Jeg husker enda da jeg var i Brussel og så Origen spille semifinale i Worlds 2015, og nå skal jeg selv spille for dem. Det er enda litt uvirkelig.

Møter nordisk motstand

Tidligere Riddle-spiller Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen spiller for Schalke 04.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

I tillegg til August «Quixeth» Nyheim vil også Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen være å se i Challenger Series, under Schalke 04. Han spilte tidligere i Challenger Series under Millenium, som havnet på en skuffende sjetteplass.

Les også
Serieleder Apeks gikk på uavgjort mot nykomponerte Demise

– Å bli plukket opp av en organisasjon så stor som Schalke er definitivt noe jeg er stolt av. Schalke har en god infrastruktur som gjør at alt vi trenger å fokusere på er spillet, og familien min syntes selvsagt også det er spennende at jeg spiller for en så stor fotballklubb, forteller Eilertsen til Gamer.no.

Han fortsetter med å si at alle på laget er svært gode venner, og at de har det veldig gøy sammen når de spiller. Han mener dette, samt lagets åpenhet for gjensidig kritikk og hjelp er til stor hjelp for laget som en helhet.

– Det at vi er en blanding av litt yngre, og litt eldre spillere, gjør at vi unge fører inn litt mer motivasjon til laget, mens de litt eldre med erfaring lærer oss opp.

Store forventninger til laget

DISSE SPILLER PÅ SCHALKE 04:

Vis mer

Lennart «SmittyJ» Warkus (Top)
Jonas «Memento» Elmarghichi (Jungle)
Marc «Caedrel» Robert Lamont (Mid)
Elias «Upset» Lipp (ADC)
Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (Support)

– Alt annet enn å kvalifisere til LCS er en skuffelse. Vi har store håp og forventninger til laget og vi er alle veldig motiverte spillere, sier Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen.

Den norske support-spilleren forteller at den største trusselen i Challenger Series sannsynligvis blir Redbull eSports og Paris Saint-Germain, som består av flere spillere som allerede har deltatt i LCS.

– Jeg føler PSG er svakere enn forrige sesong, og at RB er litt oppskrytt, det kommer til å avhenge mye av hvordan koreanerne på lagene deres spiller. Resten av de kvalifiserte lagene er i mine øyne på et langt lavere nivå.

Norskerens forventninger til Origen er lave, og han spår en sjette-til femteplass for den andre nordmannen i Challenger Series.

– Jeg er selvfølgelig glad på Quixeth sine vegne, det er alltid positivt når andre norske spillere får til ting innenfor e-sport. Jeg ser frem til å spille mot han også!

Siste fra forsiden