Counter-Strike: GO / Epicenter

Norske «Rubino» med enorm bragd i millionturnering

– Jeg har ikke ord, jeg er så lykkelig, jeg elsker laget mitt, sier vår nye superstjerne.

Epicenter

Epicenter i Moskva har kokt de siste dagene og finalen ble intet unntak. Da pokalen ble hevet var det én person som hadde ekstra grunn til å smile, nemlig norske Ruben «Rubino» Villarroel.

Vår nye superstjerne

Epicenter Moscow foregikk i VTB Ice Palace.
Epicenter

Premiepotten i denne Counter-Strike: Global Offensive-turneringen var på over fire millioner norske kroner. Med seier i konkurransen kunne nordmannen og de danske lagkameratene dra hjem med over halvparten av dette.

– Jeg har ikke ord, jeg er så lykkelig, jeg elsker laget mitt og bra spilt Virtus.pro!, skrev «Rubino» på Twitter etter finalen.

– [Jeg har] aldri vært så rørt i mitt liv. Så mange år, brukt så mye tid på det her, reist så mye, og alle spør meg hvorfor? Det her er faen meg grunnen. 250 000 dollar og førsteplass der seks av topp 10 i verden var. Vet ikke hva jeg skal si, elsker laget mitt, skriver han på Facebook.

Men det startet humpete for nordmannen. Etter første kart hadde han mye å bevise og det var nettopp dette som gjorde at seieren smakte ekstra godt. Beistet «Rubino» møtte til slutt opp og skjøt Dignitas til topps. Bragden er enorm, for turneringen har vært fullstappet med superstjerner fra start til slutt. Nå kan nordmannen regnes som en superstjerne.

Søndag formiddag spilte Virtus.pro mot SK Gaming i den første semifinalen. Her trakk Virtus.pro det lengste strået og sikret seg finaleplass med 2-1 i kart. I den andre semifinalen kjempet norske Ruben «Rubino» Villarroel og Dignitas mot Natus Vincere om den siste finaleplassen. Også denne kampen måtte avgjøres på det tredje kartet. Til slutt var det Dignitas som kunne juble. Dermed var det duket for Virtus.pro mot Dignitas i finalen.

Polakkene startet best

Dignitas valgte å spille på Nuke, et kart som ble reintrodusert tidligere i år. Til tross for dette var det Virtus,pro som imponerte, mye takket være «NEO». Dignitas virket slappe, og spillerne viste lite kvalitet. Spesielt «Rubino» hadde problemer med å sette sitt preg på kartet. Nuke endte 16:11 favør Virtus.pro.

Dette er Team Dignitas

Vis mer

Mathias «MSL» Lauridsen (kaptein)
Kristian «k0nfig» Wienecke
Ruben «Rubino» Villarroel
René «cajunb» Borg
Emil «Magiskb0Y» Reif

Dette er Virtus.pro

Wiktor «TaZ» Wojtas (kaptein)
Filip «NEO» Kubski
Jarosław «pasha» Jarząbkowski
Janusz «Snax» Pogorzelski
Paweł «byali» Bieliński

På kartet Cobblestone var ekspertene enige om at Virtus.pro kun var en formalitet unna å bli erklært seiersherre. De kunne ikke tatt mer feil. Dignitas viste tidlig viljen til å være aggressive og overkjørte Virtus.pro i starten. Polakkene maktet å slå tilbake, men måtte se et heltent dansk lag rykke fra og aldri se seg tilbake. Stortalentet «Magiskb0Y» dominerte de polske spillerne og «Rubino» viste hvilken klassespiller han er ved å konstant skape ubalanse i den polske formasjonen. Dignitas vant komfortabelt 16:5 og sørget for at finalen måtte avgjøres på kartet Mirage.

Dignitas fortsatte der de slapp

På Mirage ble det ikke så spennende som mange hadde håpet på. Dignitas fortsatte tempoet de satte på Cobblestone og stoppet ikke før det stod 13:2 til pause. Andreomgang ble en sjarmøretappe for danskene som seilet i land en ny 16:5 seier. Som seiersherre kunne de juble for over 2 000 000 kroner i gevinst.

Les også
– Jeg gjorde tabben å vente på at et bedre lag skulle kontakte meg

Her kan du se opptak av finalen:

Kart 1 (Nuke):

Kart 2 (Cobblestone):

Kart 3 (Mirage):

Se det avgjørende kartet, Mirage.

Siste fra forsiden