Dota 2 - «Taiga»

Norske «Taiga» til prestisjetung Dota 2-klubb

Sikter mot neste The International med sine nye lagkamerater i OG.

Epicenter

Tommy «Taiga» Le er offisielt klar for OG, etter at han forlot gamleklubben Team Liquid forrige uke. Han blir en av fem nye spillere som skal lede den tradisjonsrike Dota 2-klubben mot en ny storhetstid, og nordmannen gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

– Det er veldig spennende å signere for en ny klubb, spille med nye folk og skaffe nye kontakter. Dette er ikke noe jeg gjør ofte, og derfor er jeg veldig spent på hvordan fremtiden ser ut, forteller Le til Gamer.no.

23-åringen inntar rollen som Support for det som blir en meget ung lagoppstilling. Ved siden av kaptein «Misha» på 24 får «Taiga» med seg 20-åringen «Yuragi» og «Ammar the F» og «Biziem», som begge er 16. Nordmannens erfaring var blant grunnene til at OG hentet ham inn.

– «Taiga» er en veldig kreativ spiller, og en flott person og lagkamerat. Da vi fortalte ham om planene våre for å bygge et nytt lag og spille med yngre spillere, var han veldig spent på mulighetene dette kunne åpne for og han ble med på det vi ønsker å gjøre. Jeg er kjempespent på å ha ham med i OG. Han er veteranen og en følelsesmessig intelligent spiller som blir limet som skal holde dette laget sammen, sa OG-sjef JMR Luna om signeringen.

Sikter mot The International

Som Dota 2-klubber flest har OG et mål om å nå storturneringen The International (TI) mot slutten av neste år. Klubben har allerede to TI-trofeer, og er den eneste i historien som har vunnet to år på rad.

Skal «Taiga» og kompani gjenta den bedriften gjelder det først å bygge opp erfaring sammen i de andre turneringene som avholdes i løpet av 2022.

– Planen for 2022 er å vinne kvalifiseringer til LAN-turneringer og TI. Håpet er å «peake» rundt tiden når TI begynner, slik at vi er i best mulig form, forklarer Le.

Med signeringen får «Taiga» valget om å flytte til Portugal for å bo sammen med laget. Han forteller imidlertid at han i første omgang planlegger å bli boende der han er, og heller flyr inn for treningsleir i forkant av turneringene.

Angående sin gamle klubb forteller «Taiga» at det er vanskelig å forlate spillerne han har vært sammen med i over fire år. Etter mye opp og ned i 2021 ble det imidlertid klart at ting ikke fungerte lenger.

– Det er ikke lett å splitte opp med dem, og de føler det samme. Forholdet vårt er like godt og vi er gode venner, men som lagkamerater funker det ikke lenger fordi den tilliten vi hadde til hverandre er borte og det går bare nedover og nedover.

Dermed begynner et nytt kapittel for «Taiga», og det blir ikke lenge til vi får se nordmannen i aksjon med sitt nye lag. En ny sesong med Dota Pro Circuit begynner allerede 29. november, der OG blant annet skal ut mot nettopp Team Liquid.

Team Spirit er regjerende The International-mester.
Overrasket med knallprestasjon mot PSG.LGD i finalen »

Les også
Telialiga-mester AW3 er klar for Rocket League-OL

Siste fra forsiden