Norske «TargA» plukkes opp av topplag

StarCraft II-spilleren har signert for Team Dignitas.

Kristoffer «TargA» Marthinsen har i det siste markert seg som en av de mest lovende StarCraft II-spillerne i Europa. Dette har det britiske topplaget Team Dignitas tydeligvis lagt merke til, som nå kan melde at de har innlemmet nordmannen i sine rekker.

— Vi er veldig glade for å ha signert «TargA» i det vi går inn i den andre halvdelen av 2013. Vi har vært på utkikk etter passende spillere å legge til vårt relativt lille StarCraft II-lag en stund nå. Med «TargA» tror vi at vi har funnet noen som ikke bare vil dra nytte av lagmiljøet vårt og dets fordeler, men som også vil bringe noe til laget både på et personlig og ferdighetsmessig plan, forteller Marek Walkowiak, lagleder for Team Dignitas’ StarCraft II-lag, til Gamer.no.

Hovedpersonen selv er også glad for å ha blitt plukket opp av den profilerte klubben:

— Jeg er strålende fornøyd med å bli signert av Dignitas etter å ha vært uten lag i lang tid. Det er et stort og stabilt lag som har eksistert lenge, de gjør en grei jobb med å markedsføre spillerne sine og ikke minst gir de oss sjansen til å dra på turneringer rundt omkring i verden. Jeg hadde flere tilbud som egentlig var bedre, men jeg valgte Dignitas fordi jeg kan stole på at sjefen holder løftene sine, sier nordmannen til Gamer.no.

En klubb i motbakke

Team Dignitas har lenge hatt et av de beste lagene innenfor StarCraft II, men har siden 2012 mistet stadig flere av sine toppspillere. Som et resultat av dette er laget på langt nær like sterkt i dag som det var for et år siden. Signeringen av «TargA» er antakeligvis et forsøk på å få laget noen skritt nærmere sitt gamle toppnivå.

Hvorvidt det kommer til å fungere eller ikke gjenstår å se. Nordmannen har uansett kunnet vise til imponerende resultater de siste månedene. Mest imponerende er nok at han kom på en delt tredjeplass under DreamHack Valencia-turneringen i september i fjor. Der tapte han semifinalen mot Team Liquids «TaeJa», som senere vant finalen i den prominente turneringen. Laglederen i Team Dignitas bekrefter at resultatet på DreamHack var med på å påvirke avgjørelsen.

— Prestasjonene hans på DreamHack Valencia i fjor viste oss at han har et potensiale som fortsatt ikke er utnyttet fullt ut, hvilket gjør ham til en strålende signering for organisasjonen vår, forteller Walkowiak. «TargA» blir med dette den andre nordmannen som plukkes opp av et internasjonalt kjent StarCraft II-lag hittill i år. I januar ble Jens «Snute» Waller Asgaard signert av Team Liquid, kanskje verdens mest kjente klubb innenfor StarCraft II.

Rutinert nordmann

«TargA» var tidligere en dyktig WarCraft III-spiller, men forsvant fra det norske esport-miljøet etter at han dro til Australia for å studere. I 2012 flyttet han tilbake til Norge, og siden den gang har han deltatt i både norske og internasjonale StarCraft II-turneringer. Han har dog ikke vært medlem av noen toppklubb før nå.

Team Dignitas har profesjonelle lag i flere konkurransedrevne spill, og «TargA» blir ikke den eneste nordmannen i klubben. TrackMania-laget deres ledes nemlig av den norske spilleren Fredrik «Bergie» Bergmann, som har vunnet verdensmesterskapet i det populære bilspillet.

Les også: Vårt portrettintervju med Fredrik «Bergie» Bermann
Les også: Team Dignitas til topps i prestisjetung Trackmania-turnering

Siste fra forsiden