Nordmann fronter Copenhagen Games-sendingen

Norske «warclown» blir ankermann i sendingene fra Copenhagen Games

Simen Henriksen er på vei tilbake til Counter-Strike-rampelyset.

Simen «warclown» Henriksen (til høyre) kommenterer Telenorligaen. Her under sluttspillet på SpillExpo høsten 2016.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Simen «warclown» Henriksen har takket ja til å være ankermann i studiosendingene til Copenhagen Games i påsken. Det betyr at han blir ansvarlig for å lede desken gjennom sendingene. Der skal han sørge for at eksperter og analytikere presser så mye frisk sitronsaft ut av kampene som mulig.

– Det blir samme type rolle som vi vanligvis ser at Richard Lewis og Alex «Machine» Richardson utfører på de største turneringene, forteller han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – På Copenhagen Games kan man vise hva man er verdt

Henriksen var proffspiller i Counter-Strike: Source fra 2006-2010. I løpet av den perioden var han også kaptein på det norske landslaget.

I 2010 la han spilltastaturet på hylla og begynte å kommentere noen toppkamper gjennom Twitch. Timingen var god, og brått hadde han oppdrag for ESL, Dreamhack, ESWC og Copenhagen Games. Senere tok tok han en pause fra kommenteringen, men etter å ha vært fast kommentator i TV 2-sendingene til Telenorligaen og figurert i gruppespillet i IEM Katowice nylig, er gutten klar for flere store oppgaver igjen.

Simen Henriksen (t.v.) og Eskil Uggen i TV 2-studioet under sendingen til Telenorligaen.
TV 2 Sumo

– Det kjennes godt å være tilbake. Etter at jeg fikk meg samboer så satt jeg den delen av livet mitt litt på vent, og under mitt fravær har det kommet en rekke solide talenter opp som fyller alt av turneringer. Jeg trodde det skulle bli vanskelig å komme tilbake, på internasjonalt nivå, og ble derfor positivt overrasket da Copenhagen Games tok kontakt med meg, sier han.

Henriksen har aldri jobbet som studioanker før, men har savnet å arbeide på turneringer som dette. Tilbudet var derfor vanskelig å takke nei til.

– Jeg tror en slik rolle kan passe meg mye bedre enn rollen som kommentator, og er spent på min egen prestasjon. I tillegg så elsker jeg Copenhagen Games, og stemningen som er på deres turneringer.

Han har store forventninger til arrangementet som foregår i påskeferien.

– Det virker som at de har satset mer på produksjonen i år enn tidligere, og tror seerne kommer til å få en positiv overraskelse. Jeg skal også jobbe med noen store navn innenfor bransjen, noe som kan lede til flere jobber dersom jeg gjør en god figur.

Syv helnorske Counter-Strikelag er klare for Copenhagen Games i påskeferien, tillegg til nordmenn som spiller for europeiske lag. Som et av få LAN i verden får alle deltakerne på Copenhagen Games mulighet til å kvalifisere seg til hovedturneringen, som hadde over 450 000 kroner i potten i fjor.

Siste fra forsiden