Zarini til Navi

Norske «Zarini» hentet inn til topplag på tampen av viktig Paladins-turnering

Forventer knalltøff kamp mot den regjerende verdensmesteren på torsdag.

Hi-Rez, Privat/Gamer.no

Torsdag 28. mars er det duket for første runde i Paladins Premier League (PPL), en av spillets mest prestisjetunge turneringer. Blant spillerne som deltar er norske Terje «Zarini» Haugmo, men for den nybakte Navi-spilleren har oppladningen blitt ganske spesiell.

– Altfor lite tid til forberedelser

Etter 23 timer med reise og møter med lagkameratene er en trøtt «Zarini» klar for kamp.
Privat

Det var bare en snau uke siden at «Zarini» ble kontaktet av Navi. Lagets kaptein, «Faenex», slet nemlig med å få ordnet visum til USA – der PPL avholdes – og det var derfor nødvendig å hente inn en erstatter.

– Jeg har spilt mot dem lenge i treningskamper, og jeg har et godt forhold til alle på laget. De trengte en tank-spiller og fant kjapt ut at jeg var den beste til å ta den rollen, forteller Haugmo.

Nordmannen har akkurat gått av flyet i USA da Gamer.no tar kontakt, og etter noen samtaler med sine nye lagkamerater viser det seg at situasjonen har endret seg igjen. «Faenex» har nemlig fått ting på plass, og flyr inn i løpet av onsdagen. Samtidig har en annen Navi-spiller blitt strandet i Paris, og «Zarini» holder dermed på sin innbytterplass enn så lenge.

DISSE SPILLER TROLIG FOR NAVI

Vis mer

Kai «Faenex» van Duppen
Terje «Zarini» Haugmo
Kevin «Laizy» Jensen
Teemu «spunkki» Tenhunen
Paweł «Creativs2» Majszyk

Oppi alt styret har det blitt umulig å forberede seg skikkelig, og det hjelper ikke at første kamp er mot regjerende verdensmester Envy.

– Altfor lite tid til forberedelser. Nå kommer folk så spredt inn at vi klarer ikke å trene sammen før tidlig på torsdag, før vi skal spille mot Envy. Det blir en utrolig tøff kamp. Vi er underdogs og har ikke fått nok trening enda, men vi øyner likevel en mulighet siden Navi og Envy ikke har spilt mot hverandre på kjempelenge, mener Haugmo.

Blir med laget i minst to uker

Som «Zarini» forteller er det en stund siden de siste offisielle kampene ble avholdt i pro-ligaen. Han tror derfor det blir vanskelig å spå hvordan de forskjellige lagene vil oppføre seg, og satser på at Navi skal klare å tilpasse seg motstandernes taktikker underveis.

Hva resten av turneringen angår er det enda litt usikkerhet rundt laget, men «Zarini» forventer i hvert fall å spille samtlige kamper de første to ukene. Etter det blir det trolig hjem til Norge, til studier og til det faste laget Sour Team, men målet blir å komme seg tilbake til PPL etter hvert.

– Vi får se hva fremtiden bringer, men jeg har ikke noen forhåpning om å overta en av plassene hos Navi. De er i mine øyne det beste laget i verden akkurat nå, og burde ikke forandre på vinnerformelen sin. Jeg får bare jobbe videre med mitt lag, Sour Team, og vise at jeg er god nok for pro-ligaen, så får jeg forhåpentlig sjansen en gang i fremtiden, håper Haugmo.

Du kan følge «Zarini» og Navi i kampen mot Envy fra klokken 19:00 torsdag 28. mars, via Paladins' Mixer-kanal.

Les også
Faze og norske «rain» dominerte i København

Norge er også representert ved Leander «Isbittenner» Aspestrand, som nylig signerte for Ninjas in Pyjamas. Det her imidlertid ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med spilleren.

Siste fra forsiden