Dota 2 / WESG

Norske Zeta Pegasi kom seg ikke videre i WESG

Dota 2-laget tapte alle sine kamper i kvalifiseringen.

Her blir Zeta Pegasi tatt av danskene.

DISSE SPILTE FOR ZETA PEGASI:

Vis mer

Jarle «SaloiG» Sivertsen
Joakim «jOOOEY_» Johansen
Kristoffer«Krisern_GOD_Gamer» Eide
Philip «Klaze» Yung Lundstrøm
Torstein «Blue» de Besche

I helgen ble den europeiske Dota 2-kvalifiseringen til WESG avholdt i Kiev, og for å representere Norge var Zeta Pegasi på plass. Blant motstanderne var det flere kjente lag, inkludert helsvenske Alliance og store deler av Na’Vi i Team Ukraine. Med sin relativt ukjente spillerstall måtte Zeta Pegasi dermed belage seg på å overraske mange for å kvalifisere seg til hovedturneringen i Kina.

Kampen mellom Zeta Pegasi og Fantastic Five. (Video: WESG)

Zetas første kamp var mot russiske Fantastic Five. Etter en dårlig start kjempet Zeta seg tilbake i kampen, og det sto lenge og vippet. Tilslutt trakk nordmennene det korteste strået, og russerne vant oppgjøret. Deretter gikk det slag i slag, og Zeta tapte to jevne oppgjør mot henholdsvis tsjekkiske NecroRaisers og svenske Horde. Med 0-3 i sekken etter første dag måtte de slå danske Denmark neste dag for å ha noen mulighet for avansement, men det norske håpet fortsatte dessverre i samme spor, og avsluttet dermed turneringen med 0-4.

Skandinavisk dominans i utslagsrundene

Kampen mellom Denmark og Zeta Pegasi. (Video: WESG)

Selv om Norge ikke fikk sitt lag med til utslagsrundene, var Skandinavia godt representert, da både svenskene og danskene hadde to lag hver. Disse slo godt fra seg, og i semifinalene var tre av fire lag svenske eller danske. Unntaket var hjemmehåpet Team Ukraine, men også de måtte tilslutt se seg slått i oppgjøret med danske Imperials. Danskene vant oppgjøret 2-0, og var dermed klare for finalen.

I den andre semifinalen var det duket for helsvensk oppgjør, med velkjente Alliance mot nylig opprettede Horde. Begge lagene med spillere fra Alliance-laget som vant The International i 2013. Her gjentok Horde bedriften fra den svenske kvalifiseringen, og tok seg videre på bekostning av Alliance med 2-0 i kamper.

I kampen om tredjeplassen snudde Alliance fra 0-1 til 2-1 mot Team Ukraine, og sikret dermed at samtlige pallplasser gikk til Skandinavia. Finalen mellom The Imperials og Horde endte 20 i favør danskene, som dermed kunne juble for sin første LAN-seier, og omtrent 185 000 kroner i premiepenger. Sammen med resten av topp åtte er de også kvalifisert til hovedturneringen i Kina, der de vil kjempe om en førstepremie på nærmere fem millioner kroner.

Slik gikk det i gruppen til Zeta Pegasi:

Lag (Gruppe A)Vinn - tap
Horde4 - 0
Fantastic Five3 - 1
Denmark2 - 2
NecroRaisers1 - 3
Zeta Pegasi0 - 4

Siste fra forsiden