ESL Pro League på NRK - Counter-Strike: GO

NRK skal vise finalen i stor Counter-Strike-turnering

Norske Håvard «rain» Nygaard og FaZe er i semifinalen og en av favorittene til å nå finalen.

PGL eSports

Onsdag kveld annonserte P3 i en nyhet at NRK viser sluttspillet i ESL Pro League. Turneringen startet tidligere denne uken, og hadde to norske deltakere med. Ruben «RUBINO» Villarroel for Astralis, og Håvard «rain» Nygaard for FaZe. Villarroel og Astralis er dessverre sett med norske øyne ute av turneringen, mens FaZe vant sin gruppe og er klare for semifinalen.

Kvartfinalene starter på fredag klokken 16:00. Norske Nygaard og FaZe spiller først på lørdag klokken 16:00, når de møter vinneren av kampen mellom fnatic og Optic. Disse kampene ser du på ESL sin egen Youtube-kanal.

Finale på NRK.no

Finalen finner sted på søndag klokken 16:00, og sendingen på NRK.no starter allerede klokken 15:30. Andreas Hagen er programleder, og har med seg Simen «Warclown» Henriksen som kommentator og Halvor «Vendetta» Gulestøl som ekspertkommentator.

– Det er første gang sportsavdelingen i NRK dekker e-sport. Og med tanke på hvor stort dette er andre steder i verden, er vi overbeviste om at det har potensiale til å nå mange, sier Andreas Hagen til P3.no.

Redaktøren i sporten på NRK, Egil Sundvor, forklarer hvorfor NRK velger å vise turneringen.

– Counter-Strike er et skytespill, men det er også et strategisk og taktisk spill. Det ser voldelig ut, men det er et spill som samler millioner av unge over hele verden. Vi mener det både er riktig og viktig å vise frem fenomenet. Vi håper at dette bidrar til å skape en større forståelse for den prestasjonen det faktisk er å være i verdenstoppen i Counter-Strike, forklarer Sundvor.

Se finalen direkte på NRK.no søndag klokken 15:30 »

Siste fra forsiden