Telialigaen - Hearthstone

«ntR» ble seriemester i Telialigaen Hearthstone

Nordavind-spilleren Eirik «ntR» Midtstue gikk hele veien til topps etter en svært spennende finale mot Mathias «Mattis» Bjørnsen.

Eirik «ntR» Midtstue er vinner av Telialigaen våren 2019
Sindre Stien/Nordavind

Under helgens e-sportfestival skulle vi få jevne finaler mellom de aller største klubbene i hele Norge, og det var ikke noe unntak i Hearthstone. Eirik «ntR» Midtstue som vanligvis spiller for klubben Nordavind, tok seg hele veien til finalen i sluttspillet via øvre tre. Der skulle han møte Byte E-sport sin spiller, Mathias «Mattis» Bjørnsen som måtte kjempe seg via nedre tre.

Begge spillerne var godt kjent med hverandre fra før, men det ble en ekstra spennende finale på grunn av en spilloppdatering mellom sluttspillet og finalen. Det førte til at nye kortstokker ble brukt.

Se opptak av finalen på VGTV »

«Mattis» med sterkest kortstokk

Mathias «Mattis» BJørnsen var veldig nære å vinne finalen, men måtte ta seg til takke med en god nummer to.
Privat

Begge spillerne hadde svært få dager til å gjøre en gjetning på hva den andre finalisten tok med seg av kort inn i finalen. Det var til nå kortstokken «Tempo-Rogue» som hadde briljert så langt, og var et soleklart valg av kortstokk inn i sluttspillet, men fikk store endringer som gjorde det veldig mye svakere. Derfor var det spennende å se hva de to spillerne valgte å satse på.

Fokuset til Midtstue var å ta med seg de kortstokkene han følte seg komfortabel på, og som hadde fungert bra for han i treningen.

Bjørnsen på sin side tok en skikkelig sats og håpet Midtstue skulle ta med seg en «Warrior» inn i finalen, og bygde også kortstokken sin rundt å slå nemlig dette dekket med alle sine klasser. Det lyktes han med, og fikk dermed en «edge» inn i finalen, noe som skulle vise seg å bringe stor spenning. Siden Midtstue hadde tatt seg hele veien til finalen via øvre tre, kunne han starte kampen med en 1-0-ledelse, noe som gjorde at Bjørnsen måtte vinne to kamper mot den talentfulle Nordavind-spilleren.

LES OGSÅ: Norske Casper «Hunterace» Notto vant VM i Hearthstone

Nerver i høyspenn

Inn i første kamp ble det veldig klart hvor sterke kortstokkene til Bjørnsen fungerte, og det var hele tiden jevne oppgjør. Planen til Byte-spilleren var vellykket, da Midtstue sin Warrior gikk 0-3 i første finale. Alle som fulgte kampen skjønte at det var denne kortstokken som måtte på et eller annet vis vinne en ufavorisert kamp, og det skulle den også gjøre.

Inn i kamp nummer to så fikk vi en Hunter mot Warrior, der Midtsue endelig tok en seier med Warrior - noe som betydde at han ikke lenger trengte å bruke den klassen inn i siste og avgjørende kamp. Oslogutten gjorde jobben, og vant den andre finalen 3-1 og til sammen 2-1 i det som var en best av 3-kamp, og dermed kunne kalle seg seriemester.

Med en tidligere Telenorliga-seier, og nå Telialigavinner kan Midtstue tangere Fredrik «Selkr» Lindh som vant fjorårets liga, Etter kampen var «ntR» svært fornøyd og kunne tilføye hvor små marginer det egentlig var for seier.

– Jeg visste ikke om jeg kom til å vinne før langt ut i kampen, også på slutten var jeg usikker på om det holdt hele veien.

Les også
King of Nordic endrer på turneringsformatet - kjører kvalik hver uke

Ekspertkommentator Jonathan «Delda» Strand tilføyde at hele seieren hang i en tynn tråd, med tanke på at det på et gitt tidspunkt i kampen, en 33 prosent sjanse for motstanderen til å vinne. Dette var såklart Midtstue klar over, men måtte spille ut sine beste sjanser, som holdt til seier i denne omgang.

Siste fra forsiden