Ny dokumentarserie skal vise den menneskelige siden av e-sport

Første episode er ute nå, og handler om e-sportens begynnelse.

Razer/Youtube

JÖNKOPING (Gamer.no): På DreamHack Winter tar e-sportarenaene opp stadig større plass i LAN-lokalet. Miljøet vokser hurtig med flere og flere tilskuere. Når Razer skulle vise første episode av sin nye dokumentarserie «Great Games» ble dette et naturlig sted for premierevisningen.

Tilbake til e-sportens opphav

Den første delen av dokumentarserien gir et innblikk i opphavet til e-sport ved å spole tiden tilbake til 2008 og rivaliseringen mellom StarCraft: Brood War-kjempene Lee «Jaedong» Jae Dong og Lee «Flash» Young Ho. Deretter følger vi spillet videre til sin nåværende form – StarCraft II – og Team Liquid-spilleren Song «HerO»Hyeon Deok.

Regissør Travis Beauchamp har laget en tredelt dokumentarserie om e-sport.

Da premieren gikk av stabelen hadde hundrevis av tilskuere møtt opp for å se filmen. Èn av de oppmøtte var filmens regissør, Travis Beauchamp.

– Det var utrolig! Jeg fikk inntrykk av at folk likte det, smiler Beauchamp.

– En drøm som har blitt til virkelighet

Beauchamp har alltid vært glad i dataspill, og står blant annet bak dokumentaren «The Smash Brothers» som kom ut i 2013. Da Razer ga ham tilbudet om å profilere noen av deres spillere var han ikke vanskelig å be.

– Dette er en drøm som har blitt til virkelighet for meg. Jeg har så lyst til å vise folk hva e-sport er; den atletiske dyktigheten kombinert med mental styrke. Jeg ville vise den menneskelige siden av den elektroniske sporten, følelsene bak dataskjermen, forteller Beauchamp til Gamer.no.

I følge Beauchamp er filmen laget slik at alle kan få glede av den, uansett hvilket forhold de har til e-sport.

– Den er for alle som er interessert i mennesker. Jeg ville holde meg unna sjargong, slik at filmen skulle være tilgjengelig for alle, samtidig som jeg har funnet fram en del nytt materiale for de som allerede er kjent med fortellingene, sier Beauchamp.

Ville gi noe tilbake

I løpet av de neste ukene kommer de resterende delene ut. Da kan seerne vente seg et innblikk i Dota 2- og League of Legends-miljøet.

– Vi har vært i e-sportbransjen lenge og ville gi noe tilbake til miljøet. Målet var å lage noe lett tilgjengelig og interessant for alle, slik at vi kan introdusere enda flere mennesker til e-sport. Det er naturligvis også et forretningsprosjekt for oss, men vi tror vi kan skape en vinn-vinn situasjon, forteller André Ruff, PR-representant for Razer.

Les også
Anmeldelse:

De siste to episodene kommer ut henholdsvis den 6. og 13. desember og kan sees på Razer sine nettsider.

Første episode.

Siste fra forsiden