Ny DS blir regionlåst?

Ikke bare spill og grønne skoger

En Nintendo-representant hevder at den kommende DS-modellen ikke kan spille spill fra andre regioner.

Nintendo DSI er en videreutvikling av DS, som blant annet kommer med kamera, bedre høytalere (og MP3-funksjonalitet), større skjerm og støtte for nedlastbare spill. Alt dette har imidlertid sin pris, og vi kan forvente betraktelig kortere batteritid med den nye modellen.

Nintendos nye vidunderbarn.

Dette er imidlertid ikke det eneste som ikke nødvendigvis kommer til å falle i smak hos kjernegamere. De to forrige DS-modellene har begge vært regionfrie, men i følge en talsmann for Nintendo, kommer ikke DSI-spesifikk programvare til å være det samme.

– DSI-programvare (som kun er kompatibel med DSI) er regionåst. Det vil si at en europeisk DSI-utgivelse kun kan spilles på en europeisk DSI, sier talsmannen til britiske Computer & Video Games.

Dette skal gjelde både nedlastbare spill og spill solgt i butikk. Det vil imidlertid fortsatt være mulig å spille DS-spill fra andre regioner på en europeisk DSI.

Det skal i hovedsak være to grunner til at DSI blir regionlåst:

– DSI er regionlåst fordi den inkluderer nettfunksjonalitet, og vi planlegger å tilby onlinetjenester skreddersydd de individuelle regionene. I tillegg er det fordi vi har systemer for foreldrekontroll, og hver region har ulike aldersgrenser bestemt av ulike systemer.

Ulempen med et slikt system er at man ikke lenger kan importere spill fra andre deler av verden. De mest populære spillene kommer stort sett ut over hele kloden, men mange erfarne DS-eiere har utvilsomt en japansk perle eller tre i samlingen sin.

Siste fra forsiden