Ny Fortnite Battle Royale-modus byr på stor overhaling av spillets skytemekanikker

Prøv diverse våpenendringer i Shooting Test #1.

Epic Games

Epic Games har lansert nok en tidsbegrenset spillmodus til Fortnite Battle Royale, men denne gangen kjører utvikleren en litt annen strategi. Mens tidligere moduser – som 50-mot-50 og Sniper Shootout – har introdusert helt nye spillopplevelser i en kort periode, fokuserer Shooting Test #1 først og fremst på forbedring av spillet over tid.

Epic Games vil introdusere store endringer til skytemekanikkene i Fortnite Battle Royale.
Epic Games

I modusen får spillere prøvesmake flere planlagte endringer til skytemekanikkene i Fortnite Battle Royale. Mer spesifikt byr denne første testen på en overhaling av treffsikkerheten til en rekke våpen.

«First-shot accuracy» og svakere hodeskudd

Blant endringene er introduksjonen av såkalt «first-shot accuracy» til samtlige våpen. Det vil si at det første skuddet i en salve vil være mest treffsikkert, mens gradvis større rekyl i våpenet gjør det vanskeligere å treffe målet hvis man fortsetter å skyte uten stans. Denne effekten slår inn når man står stille, sikter og en viss tid etter man avfyrte våpenet sist.

I tillegg vil den kritiske skaden som oppnås ved hodeskudd reduseres. Tidligere har denne bonusen ligget på 250 prosent, men i Shooting Test #1 senkes det til 150 for hagler og 200 prosent for alle andre våpen.

Skudd over lengre distanser blir også hakket mindre effektive, forteller Epic. Avhengig av våpenet du bruker vil skaden reduseres med en prosentandel hvis du befinner deg langt nok unna målet ditt. Dette gjelder ikke for skarpskytterrifler, granatkastere eller hagler.

Til slutt jekkes skaden litt opp for semiautomatiske skarpskytterrifler, maskingevær med kikkertiskte og maskinpistoler. Epic håper så mange som mulig vil være med å teste, slik at spillere og utviklere kan komme frem til en best mulig løsning for skytemekanikkene i Fortnite Battle Royale.

Som modusens navn tilsier er dette også bare den første av flere testrunder, men hva som kommer videre er foreløpig uvisst. Shooter Test #1 har heller ikke fått en utløpsdato, men de midlertidige modusene har så langt kun pleid å vare i et par dager.

Fortnite Battle Royale er tilgjengelig gratis for PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Fortnite Battle Royale er utrolig populært.
Skytespillet nådde nylig 40 millioner spillere »

Siste fra forsiden