Fortnite Battle Royale har 40 millioner spillere

– Vi kan bli det største Battle Royale-spillet i vesten.

Epic Games

Epic Games' vei mot toppen av Battle Royale-sjangeren suser videre, og denne uken kunngjorde utvikleren at Fortnite Battle Royale har nådd 40 millioner spillere. Det tilsvarer en økning på ti millioner bare den siste måneden.

Spillere flokker seg til Fortnite Battle Royale.
Epic Games

Til Eurogamer fortalte Epic at antallet samtidige spillere også oversteg to millioner forrige uke. Utvikleren avslørte ikke spillerfordelingen mellom PC, PlayStation 4 og Xbox One, men teamet er mildt sagt fornøyde med fremgangen:

– Noen av de på kontoret har begynt å snakke om at vi kan bli det største Battle Royale-spillet i vesten, noe som er helt sinnsykt. Enkelte sier at vi kan bli det største og mest spilte spillet totalt sett i vesten, sa sjefsdesigner Eric Williamson til Eurogamer.

Til sammenligning har Playerunknown's Battlegrounds ifølge SteamSpy solgt nesten 28 millioner eksemplarer på PC, tre millioner på Xbox One og spillet har på det jevne over tre millioner samtidige spillere. Blueholes Battle Royale-spill har enda ikke kommet til PlayStation 4, og en stor forskjell hva antall spillere angår er selvfølgelig at Fortnite Battle Royale er helt gratis.

Likevel er det ikke til å komme fra at tallene er imponerende, og Fortnite Battle Royale har på kort tid gått fra beskyldninger om plagiering til å bli et av markedets aller største spill.

Overhaler spillbrettet

Ved siden av de ferske tallene trakk Epic sløret av en stor oppdatering, som kommer til Fortnite Battle Royale denne uken. Oppdateringen introduserer først og fremst en omfattende overhaling til spillets brett, med nye områder, bygninger og andre justeringer.

Spesielt vestsiden av øya får flere bebygde strøk, fordi utvikleren mente det var litt for tomt på den siden. De ulike omgivelsene på brettet blir også bedre definert, blant annet slik at «sumpen blir mer sumpete og fjellene mer fjellete». I tillegg lover Epic flere gjenstander og våpen, samt diverse andre mindre endringer til spillet.

Øya i Fortnite Battle Royale får en stor overhaling. Det opprinnelige brettet er til venstre og det nye til høyre.

Battle Royale-suksessen lokker stadig til seg flere utviklere.
Hi-Rez jobber med en Battlegrounds-modus til Paladins »

Siste fra forsiden