Feature

Telialigaen høsten 2019 - Rocket League

Ny Rocket League-sesong, nye muligheter til å bekjempe Nordavind

Vi har sett på lagene som kan utfordre den firedoble Telialiga-mesteren.

Sindre Stien/Gamer.no

Sommeren 2019 går mot slutten, men mens nettene gradvis blir lengre og kulda setter inn er det én ting vi alle kan trøste oss med – Telialigaen i Rocket League er her igjen!

Over 120 lag skal til pers denne høsten, og som det har vært de siste fire sesongene vil den gjeveste kampen stå mellom de ti som befinner seg i 1. divisjon. Vante navn som Nordavind og The Razzle Dazzlers stiller nok en gang sterkt i kampen om trofeet, men ellers består tabellen av mange nye navn og vi står uten tvil foran en sesong med mye usikkerhet.

I håp om å få en bedre oversikt har vi tatt kontakt med de ulike lagene før det hele braker løs. Nedenfor kan du se hvilke tanker spillerne har gjort seg om Rocket League-høsten i Telialigaen, og vi har også fått med oss to eksperter for å spå hvem som tar seg til sluttspill og hvem som rykker ned ved sesongslutt.

Hver torsdag gjennom sesongen kan du få med deg et utvalg av rundens kamper på Twitch-kanalen til Bamble DreamTeam.

Nedryksstriden (8. - 10. plass)

Molon – Forventer å rykke ned

«Bidniss» tror det går mot nedrykk.
Privat

Dag Hallvard «Bidniss» Hustad
Christer «Barebrur» Sund
Hallvar «Hybertz» Hybertsen

Da Fact Revolution rykket opp i Telialigaen i vår, valgte laget å dele seg opp. «Barebrur» og «Hybertz» gikk ut for seg, og sammen med «Bidniss» dannet de Molon Esports, som også fikk plass i 1. divisjon.

Kampen om å holde seg i toppen kan imidlertid bli tøff, og ifølge «Bidniss» går gutta inn mot sesongen med forventninger om å rykke rett ned igjen. Molon kunne heller ikke fått en tøffere sesongåpning, med sine tre innledende kamper mot sluttspillkandidatene Nordavind, Celestial og Razzle.

Med det som utgangspunkt blir det trolig svært vanskelig for gutta å hente seg inn igjen, og sjansen for å holde seg i 1. divisjon beror på hvor mye lærdom de klarer å ta med seg.

– Molon har kvaliteter til å finne enkeltkamper i seriene på seks. Men jeg klarer ikke helt å se for meg at de greier å vinne minst fire i samme serie, så det blir lite poeng på de, spår Rocket League-ekspert «Taffel».

Maniax – Erfaring er ikke nødvendigvis nok

Martin «xMartin96x» Sandaker
Aksel «Fiskebugga» Wassdal
Toumas «Topa» Oikarinen

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Maniax er et annet opprykkslag, som tok seg videre fra 2. divisjon under navnet Bamble DreamTeam 2. De stiller likevel med en ny starttreer for sesongen, og «xMartin96x», «Fiskebugga» og Telialiga-nykomlingen «Topa» har brukt de siste tre ukene på å finstille samspillet.

Selv med rutinen til «xMartin96x» kan tiden i 1. divisjon bli tung, og det er nok ikke utenkelig at vi ser dem på nedrykksplass ved sesongslutt. Kapteinen selv håper å havne et sted midt på tabellen, men da er de avhengige av å sanke poeng før de går inn i sin tøffeste periode i oktober.

– Maniax har et spennende lag, med «Fiskebugga» og det jeg tror er første finne i 1. divisjon i Rocket League i «Topa». Martin er rutinert, men tror de vil ha slite med å få med seg 3-poengere, er dommen fra «Taffel».

Operation Archery – Mangel på trening kan få utslag

«Teodor0370» tror Operation Archery kan gjøre det bra dersom lagspillet sitter.
Privat

Teodor «Teodor0370» Myklebust
Jonas «FiremanJonas» Lohne
«Bruno»

Etter lang tradisjon i norsk Rocket League har Team Bjønnsk omsider takket for seg. Laget lever riktignok videre som Operation Archery, og også her er det mange endringer å spore. «Teodor0370» har hentet inn «FiremanJonas» og «Bruno», som begge har fartstid fra 1. divisjon.

Mens gutta får en tøff åpningskamp mot Razzle, har de totalt sett en overkommelig første halvdel av sesongen. Dersom de skal hente nok poeng til å hevde seg er Operation Archery avhengig av at samspillet sitter, og selv om det ikke har blitt så mye tid til trening ser «Teodor0370» lyst på lagets sjanser.

– Operation Archery tapte mot Fact Revolution i en tidligere Gamer-turnering. Ingen av lagene stilte med sine tre startere, og samtidig er det liten tvil om at de kan komme høyere på tabellen, mener «Taffel».

Midt på treet (6. - 7. plass)

Ulvespill – Håper på spenning etter vanskelig oppkjøring

Det har ikke blitt noen optimal oppkjøring for «Twilek» og Ulvespill.
Privat

Sandér «Twilek» Austad
Mads «Majorberg» Berg
Niki «Meaty» Jansson

Etter en vårsesong med mye opp og ned, inkludert både navnebytte og en sur femteplass, er Ulvespill tilbake i jakten. For høsten har «Twilek» hentet inn forsterkninger i form av «Majorberg» og svenske «Meaty», men oppkjøringen har vært langt fra optimal.

Den nåværende starttreeren er slettes ikke den samme som var planlagt for bare noen uker siden, og gutta har ikke mye erfaring med å spille sammen. Likevel håper «Twilek» på en spennende sesong, og som for Maniax vil sluttresultatet trolig komme an på hva gutta får til i løpet av Telialigaens første uker.

– De har aldri spilt sammen før, og møter Fact i første runde som har mye spilletid sammen. Det er mer en redningsaksjon for å ha laget i 1.divisjon enn et lag som har ambisjoner om topp fire. Det skal de klare greit, tror «Taffel».

Fact Revolution – Kan de gjenta suksessen fra 2. divisjon?

«BanjoCarry» og Fact vant 2. divisjon i vår.
Privat

Terje «BanjoCarry» Bekkvang
Mikael «Supr» Vanvik Aunet
Karl «Seebrify» Rydell

Fact toppet tabellen i 2. divisjon i vår, og med de mange byttene i øvrige lag har gutta nå sjansen til å gjøre seg bemerket i toppdivisjonen også. Enda gjenstår det nok et lite steg til for å komme helt opp til til toppen, og mangelen på tidligere erfaring fra 1. divisjon kan bli en faktor. «BanjoCarry» er forsiktig med å ta for hardt i med forventningene, og målet for gutta blir å bite fra seg så godt de kan.

Med en kikk på kampoppsettet ser Fact ut til å være nok et lag som helst skal sitte på noen gode resultater midtveis i sesongen. Rett etter høstferiepausen venter nemlig en dobbeltrunde mot Razzle og Nordavind, noe ingen av de andre lagene vil misunne Fact.

– Spennende lag som har spilt mye sammen gjennom sommeren og som utvilsomt har kvaliteter. De mangler den siste tempoforskjellen for å opprettholde press og bryte ned lag, men det kan fort komme på plass, mener «Taffel».

Kampen om fjerdeplassen (4. - 5. plass)

Gutta Boyz – Bedre stabilitet blir nøkkelen til forbedring

«Trex» er betenkt før sesongstart på torsdag.
Privat

Theo «Trex» Gagnat
Sondre «Enlid» Enlid
Joris «whynotparty» Pundinas

Gutta Boyz er et annet lag med lang tradisjon i Telialigaens øverste divisjon, men i vår så alt ut til å rakne. Med spillere ut og inn i ett kjør klarte laget kun å vinne én kamp (ikke inkludert seieren over GoToSleep, som ble trukket), og til slutt måtte en heroisk innsats til for å berge plassen i kvalifiseringskamp.

For høsten har situasjonen vært langt mer stabil, og både «Trex» og «Enlid» er tilbake sammen med tredjemann «whynotparty». Kapteinen «Trex» tviler imidlertid på sjansene for sluttspill og forteller at det har blitt lite tid til trening så langt i sommer. Gutta Boyz får også kun én sjanse til å virkelig teste samspillet før den første store testen mot Nordavind i runde 2.

– Endelig får unggutta fra slutten av vårsesongen en hel sesong på å vise seg frem. Får de ting inn i sin rytme og tempo vil mange lag slite med å slå dem. Hvis ikke det skjer kan de fort falle ned i nedrykksstriden, spår «Taffel».

Playwell – Nytt navn, samme gamle tøv

«Entertaineren Andey» er tilbake i gamleklubben.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Kim Alexander «kimy0» Hermansen
Casper «Sacred» Sperrevik
Andreas «Andey» Groven

Lagnavnet er nytt, men om du har fulgt litt norsk Rocket League kjenner du nok godt til disse gutta her. Det er nemlig Tøvpatruljen som har hoppet over til organisasjonen Playwell, og ved siden av veteranene «kimy0» og «Sacred» har selveste «Entertaineren Andey» i tillegg kommet hjem.

På papiret stiller Playwell sterkt, men samtidig er det ingen hemmelighet at laget har underprestert de siste sesongene. Ikke får de en spesielt hyggelig åpning på høstsesongen heller, med kamper mot først Celestial og så Razzle. Kommer de på gli i løpet av de innledende rundene ligger en sluttspillplass helt klart i kortene, men da må gutta heller ikke ta for lett på de antatt svakere lagene.

– Det gikk trått i 2018 når de spilte sammen, men da var «Andey» borte. «Sacred» er med og jeg tror de tar 4. plassen. 4. - 8.plass er imidlertid åpen, så det gjelder å få med seg poeng, konkluderer «Taffel».

Sluttspillkandidatene (1. - 3. plass)

The Razzle Dazzlers – Tilbake på finalejakt

«Seeb» er et solid tilskudd til Razzle-troppen.
Privat

Mads «Maadzz» Gjelsten
Aleksander «Phocas» Jensen
Sebastian «Seeb» Falch

Gutta fra Razzle gjorde det hakket dårligere enn det vi er vant med i vår, da de for første gang siden høsten 2017 ikke kom til finalen i Telialigaen. Med «Andey» ute av soga har «Seeb» kommet inn, og med han i laget blir sjansene for sluttspill i hvert fall ikke dårligere.

Lagets nyeste spiller forteller at Razzle håper å havne blant de to beste ved sesongslutt, som helt klart er oppnåelig. Målet blir å gi Nordavind solid kamp, og «Seeb» innrømmer at det hadde vært deilig å endelig kunne sette en stopper for Oslo-lagets vanvittige seiersrekke.

– «Seeb» kommer inn for «Andey». På papiret er Razzle sterkere enn i vår, men de har en tendens til å slite mot antatt svakere motstand og kan fint plukke opp en uavgjort mot lagene bak, sier «Taffel».

Celestial – Sikter hakket høyere med ny organisasjon i ryggen

«Tater» var én kamp unna Telialiga-seier i vår. Nå håper han å klatre hakket høyere.
Mohammad Barzinje/Good Game

Richard «Tater» Strømland
Jørgen «Inferno» Klaastad
Calum «Calzafy» Mathieson

Tidligere i august kunngjorde den tradisjonsrike Rocket League-klubben Bamble DreamTeam en sammenslåing med Celestial Gaming. Laget stiller dermed med nytt navn, og vi får også se en ganske annen tropp enn den som led finaletap i vår. «Tater» er fortsatt på plass, mens de øvrige plassene fylles av «Inferno» og «Calzafy».

Til tross for at mye er nytt, forblir målet for sesongen den samme som alltid. Celestial skal vinne, og «Tater» tror den nye lagoppstillingen kan beseire hvem som helst dersom gutta klarer å spille opp mot sitt beste. Nordavind forblir den store testen, men etter å ha vært én fattig kamp unna seier sist sesong vet Celestial at seieren er innen rekkevidde.

– To spillerbytter gjør at Celestial kanskje er litt svakere enn i vår, men jeg tror de tar andreplassen foran The Razzle Dazzlers, tipper «Taffel».

Nordavind – Fortsatt best, men kanskje ikke helt uslåelige?

«Jwols» og Nordavind jakter sin femte strake triumf.
Sindre Stien/Good Game

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Casper «Al Dente» Vissing

Hva kan man si om Nordavinds Rocket League-lag som ikke allerede er sagt? Klubben har svimlende firestrakeTelialiga-triumfer, og har virket nesten uovervinnelige sesong etter sesong. Ingen ting har endret seg siden i vår, og «Jwols», «Reganam» og «Al Dente» tilbake for å knuse alle som ypper seg.

Om vi lærte noe fra forrige sesong er det at det Nordavind faktisk kan bli slått, dersom noen stiller med riktige spillere og en solid strategi. Snuoperasjonen fra 2-3 til 4-3 i finalen mot det som den gang var Bamble beviste imidlertid at det å vedde mot Nordavind er risikosport til det ekstreme.

– Nordavind kommer ikke til å tape i seriespillet i høst heller. De to beste nordmennene som er å finne i Telialigaen, inkludert en superdanske som aldri gjør feil, konstaterer «Taffel».

Slik tror vi tabellen vil se ut etter endt seriespill

Med mange endringer blant høstsesongens Rocket League-lag kan litt av hvert skje før vi kommer til sluttspillet i høst. Som du kan se nedenfor er våre eksperter imidlertid samstemte i hvem vi skal se på Meet Ullevaal i Oslo 16.-17. november, men som «Taffel» forteller blir det etter alt å dømme svært jevnt mellom 4. - 8. plass.

Vil du høre mer om sesongen kan du stikke innom Bamble DreamTeams Twitch-kanal allerede onsdag kveld. Fra klokken 20:00 blir det Rocket League Overtime, med spådommer, gjester og annen info om norsk Rocket League.

Spådom av:«eXuSeS»«Taffel»Andreas
1.NordavindNordavindNordavind
2.Razzle DazzlersCelestialRazzle Dazzlers
3.CelestialRazzle DazzlersCelestial
4.PlaywellPlaywellPlaywell
5.Operation ArcheryFact RevolutionGutta Boyz
6.Gutta BoyzGutta BoyzUlvespill
7.UlvespillUlvespillFact Revolution
8.Fact RevolutionOperation ArcheryOperation Archery
9.ManiaxManiaxManiax
10.MolonMolonMolon

Siste fra forsiden