Apeks - Counter-Strike

Apeks legger Counter-Strike 2 på is og permitterer de fleste ansatte

Har økonomiske ufordringer.

Apeks under IEM Cologne i 2023.
Josip Brtan/HLTV.org

Den norske e-sportklubben Apeks melder tirsdag at de midlertidig legger Counter-Strike 2-satsingen på is. I tillegg trekker klubben seg helt ut av Fortnite, og varsler permiteringer av de fleste ansatte.

– Til tross for vår suksess har vi støtt på utfordringer med å skape et stabilt økonomisk miljø. Vi må derfor ta noen tøffe beslutninger denne sommeren. Fra og med juni vil de fleste av våre ansatte bli permittert, sier klubben i en uttalelse.

Apeks har de siste årene hevdet seg på den internasjonale Counter-Strike-scenen, med flere deltakelser i store turneringer. Høydepunktet kom i mai i fjor da laget kom seg helt til semifinalene under BLAST.tv Paris Major.

I begynnelsen av mai la Apeks alle Counter-Strike 2-spillere og trenere ut på overgangsmarkedet – noe som førte til at Martin «STYKO⁠» Styk, Joakim «jkaem⁠» Myrbostad and Tim «⁠nawwk⁠» Jonasson alle forlot organisasjonen.

Valorant blir fokuset

Fremover blir det fult fokus på Valorant, der klubben for tiden har et lag som konkurrerer i den nord-europeiske delen av ligaen Valorant Challengers.

Videre i år satser klubben på å kvalifisere seg til Valorant Champions Tour, som er Riot Games offisielle liga. Der er strukturen slik at deltakende lag mottar penger fra Riot Games. Det er ikke kjent hvor mye lagene får, men nettsiden Dexerto hevdet i 2022 at det i hvert fall da kunne være snakk om summer mellom 6 og 15 millioner kroner.

– I lys av utfordrende økonomiske omstendigheter tar vi nå avgjørende skritt for å sikre fremtiden til vårt selskap. Som en del av denne strategien fokuserer vi våre nåværende ressurser på den fortsatte suksessen til vår Valorant-divisjon for resten av sesongen. Denne beslutningen er essensiell for å sikre Apeks' varighet og bærekraft, forklarer klubben.

– Skal overvinne utfordringene

Styreleder og majoritetseier i Apeks, Ole Anfinnsen, forteller i uttalelsen at beslutningene tas med tungt hjerte for å sikre en bærekraftig fremtid for klubben.

– Å investere i Apeks har vært en kjærlighetshandling for meg. Min forpliktelse til teamet og visjonen vi alle deler, forblir urokkelig. Vi er fast bestemt på å overvinne disse utfordringene og komme sterkere ut enn noensinne. Takk for deres forståelse og fortsatte støtte, skriver Anfinnsen i uttalelsen.

I løpet av de neste månedene skal Apeks gjøre forsøk på å hente inn frisk kapital.

LES OGSÅ: Spillutviklere frykter mer nedbemanning i 2024 »

Siste fra forsiden