PARIS - MAJOR

Paris-eventyret over for Apeks

Hjemmefavorittene ble for sterke i semifinalen.

Josip Brtan/ HLTV.org

Som et av de store underdog-historiene i CS:GO sin siste Major før spillet går over til Counter-Strike 2, var det til slutt hjemmefavorittene i Vitality som skulle sette en endelig stopper for et fantastisk resultat for den norskeide organisasjonen.

Apeks velger Mirage

På Apeks sitt kartvalg ønsket nok Damjan «kyxsan» Stoilkovski og resten av laget å kopiere litt av formen de hadde mot Grayhound som de slo 16-0 på samme kart. På åpningsrundene handlet det for det meste om Mathieu «ZywOo» Herbaut som plukket opp ti raske frags og en tidlig 4-0-ledelse for sitt Vitality før Apeks skulle klare å plukke opp sin første runde.

Stjerneduoen Lotan «Spinx» Giladi og Mathieu «ZywOo» Herbaut.
Josip Brtan/ HLTV.org

I sjette runde fikk Vitality god kontroll på kartet, og dessverre fikk vi også se det første tilfellet hvor lyder fra hjemmepublikum advarte et B-push fra Vitality som ellers ville gått rett i AWP-siktet til Tim «nawwk» Jonasson. Publikum-lydene fortsatte dessverre men Apeks klarte å hente seg inn igjen i kampen til 5-2.

Apeks klarte å knekke økonomien til Vitality men trengte hver sin clutch fra Joakim «jkaem» Myrbostad og Martin «STYKO» Styk for å klatre opp i ryggen på hjemmefavorittene og 5-4. Etter litt frem og tilbake klarte Apeks nok en gang å knekke økonomien til Vitality og utligne til 7-7. Vitality tok den siste runden før de skulle over på T-siden.

LES OGSÅ: Galskapen fortsetter i Paris - Apeks slår Team Liquid 2-0

Clutch-bonanza

Nok en gang slet Apeks i pistolrunden og Vitality gikk opp til 11-7 mens Apeks bygget opp økonomien sin. Apeks svarte i sin første våpen-runde og sparte fire mann til den påfølgende runden. Apeks med våpen og moment i troppen plukket opp enda en runde før Vitality slo tilbake til stillingen 12-9 og eco-runde for Apeks.

Lotan «Spinx» Giladi var essensiell for Vitality på Mirage.
Josip Brtan/ HLTV.org

Vitality gikk opp til 14-9 før «STYKO» skulle sette to flotte deagel-skudd og sikre Apeks 14-10 og nok penger til et fullt kjøp. Den påfølgende runden var viktig for Apeks, og i en sinnsyk clutch skulle Justinas «jL» Lekavicius hoppe og danse i røyken, og desarmere bomben før «Spinx» fikk tatt han ut.

På 14-11 rushet Vitality B, fikk åpningsplukket, planten og alt de ønsket seg - med unntak av selve runden. I nok en sinnsyk clutch klarte Apeks å slå tilbake og redusere til 14-12. Vitality hadde ikke tapt et eneste kart så langt i turneringen men Apeks-hjertene kunne kanskje lukte noe helt spesielt i emning.

Lotan «Spinx» Giladi fikk med seg en 30-bombe på Mirage.
Skjermdump: HLTV.org

Vitality valgte nok en gang å gå for B, men denne gangen kunne ikke Apeks med lite helse på sine spillere satse på runden, og sparte våpnene sine som betydde at Vitality hadde matchpoint på stillingen 15-13. Det skulle vise seg å være en god avgjørelse. Apeks tok en komfortabel runde til 15-14 og jaktet på overtid.

Men det ville seg ikke for Apeks i runde nummer 30. Vitality fant alle sine dueller og tok med seg en 1-0-ledelse i kart før deres kart-valg sto for tur.

LES OGSÅ: Galskapen fortsetter i Paris - Apeks slår Team Liquid 2-0

Vertigo

Så var det hjemmefavoritten sitt kart-valg som sto for tur - og den grusomme pistol-runden som nok en gang skulle glippe for Apeks. Men Apeks har kommet til semifinale til tross for pistol-rundene sine, og i den påfølgende runden skulle det hagle deagle-frags hvor Tim «nawwk» Jonasson fikk æren av den siste i en en-mot-en-situasjon mot «ZywOo».

Tim «nawwk» Jonasson var i slag i semifinalen.
Josip Brtan/ HLTV.org

Igjen måtte «nawwk» ut i en viktig to-mot-en situasjon hvor han igjen fikk vist seg frem og sikret Apeks en 2-1-ledelse i starten av kartet. Showet fortsatte i neste runde fra «nawwk» som etter tre raske frags måtte se seg slått ut av sin egen lagkamerat da «jkaem» sin nade kom for nære svensken. Likevel kunne Apeks sikre seg sin fjerde runde.

Til tross for et hederlig forsøk fra «STYKO» måtte Apeks gi fra seg den påfølgende runden. Det skulle gi Vitality det lille pusterommet de trengte for å komme i gang. Økonomien til Apeks skulle også slå sprekker og Vitality skulle komme seg opp i en 5-4-ledelse. Apeks slo tilbake men deretter handlet halvdelen for det meste om Vitality som cruiset inn til en 10-5-ledelse.

LES OGSÅ: 777 vinner den siste CS:GO-finalen i Telialigaen

Apeks tetter gapet

Så var det en ny mulighet for Apeks å vinne en pistolrunde og denne var viktig for at laget skulle holde følge i oppgjøret - og endelig skulle det sitte for Apeks ledet an av «jkaem» som plukket ut tre Vitality-spillere. Apeks klarte med litt småvansker å redusere til 10-8 før Vitality fikk kjøpt opp igjen. Hjemmefavorittene åpnet opp med de to første plukkene i runden men det bor et helt sinnsykt clutch-potensiale i Apeks som nok en gang vant en en-mot-to-situasjon - denne gang ved lagkaptein Damjan «kyxsan» Stoilkovski.

«jkaem» og Apeks kunne endelig plukke med seg en pistol-runde.
Josip Brtan/ HLTV.org

Apeks utlignet til 10-10 før Vitality kunne kjøpe opp på nytt. Vitality giret opp sitt CT-forsvar og tok to viktige kjøpe-runder som ødela Apeks sin økonomi hvor kun «jkaem» var utstyrt med en AK47. Det skulle ende med en ny en-mot-to-situasjon for «nawwk» men denne gangen måtte Apeks resignere og Vitality gikk opp til 13-10.

Neste runde viste seg å ende opp som en skikkelig neglebiter. Nok en clutch for «nawwk» som denne gangen fikk oppgaven i en en-mot-en-situasjon. Gode odds for svensken som sikret 13-11 til Apeks og en eco-runde for Vitality.

LES OGSÅ: Riddle tar sin femte Telialiga-tittel

Israelsk frag-monster setter spiker'n i kista

Eco-runden førte Apeks opp på tolv runder men Vitality svarte direkte til 14-12 og dermed en livsviktig kjøpsrunde for Apeks. I en jevn runde ble det nok en situasjon hvor «nawwk» måtte clutche en-mot-to. Denne gangen skulle det ikke gå veien for svensken og Vitality hadde tre «matchpoints». Med ødelagt økonomi kunne ikke Apeks handle annet enn pistoler og nades.

Rating etter oppgjørets to kart endte slik.
Skjermdump: HLTV.org

Israelske Lotan «Spinx» Giladi startet med tre åpningsplukk og selv om «STYKO» skulle flexe litt med sin deagel var det slutt for Apeks og Vitality vant 16-12.

Dermed var Apeks-eventyret i Paris over, og for et show de har levert til sine fans. I tillegg til 853 000 kroner i premiepenger tar laget med seg vanvittige opplevelser fra Paris før de skal begi seg ut i nye eventyr hvor første kapittel heter Counter-Strike 2.

Finalen i Paris kan du se i morgen fra klokken 17:00 via Blast sin egen Twitch-kanal.

Siste fra forsiden