Telialigaen - CS:GO

777 vinner den siste CS:GO-finalen i Telialigaen

I det som av mange mener er det høyeste nivået av fire lag på et Telialiga-sluttspill var det 777 som var sterkest.

I den siste finalen i Counter-Strike: Global Offensive var det 777 som fikk gleden av å løfte pokalen på scenen i Stavanger.

Saken oppdateres.

Mirage fikk åpne showet

Beviset på hvem som er Norges beste Counter-Strike-lag.
Patrick Hanson/Good Game

Det var 777 som kom best i gang i finalen og hadde på det meste en 1-9-ledelse før Wizard klarte å slå tilbake. Momentet byttet side og etter at økonomien til 777 ble knekt klarte trollmennene å stoppe blødningen og hente seks runder før sidebytte.

Så var det Wizard sin tur til å vise seg frem på CT-siden og etter pent spill fra Jon Erik «ztk» Øygarden var stillingen utlignet til 11-11. Så var det clutch-fest de neste rundene. Først vinner Daniel «zykes» Jensen en 1 mot 1-situasjon mot Jesper «Jimbo» Kamsrud før Mikael «mikki» Gaup vinner en 1 mot 3-situasjon som blant inneholdt et kniv-frag på Ole «Marcelious» Langan og stillingen 12-12.

Kristian «akEz» Kornbakk jubler for seier på Mirage.
Patrick Hanson/Good Game

Så skulle «mikki» fortsette storspillet og føre 777 opp til 15-12 og tre match-poeng. Wizard klarte å hente inn til 15-13 før 777 avgjorde det hele med et sterkt push mot A.

LES OGSÅ: Semifinale-thriller sender Wizard til finale

Nok en jevn batalje på Overpass

På Overpass startet trollmennene best og gikk opp til en tidlig 3-0-ledelse før 777 klarte å svare. Steffen «SLY» Amundsen viste glimt fra gårsdagen noe som førte 777 opp på fire runder før Wizard igjen tok over initiativet og sikret seg sin runde åttende runde. Wizard henta inn ni runder på CT-siden før sidebytte.

Sander «Grus» Iversen klinka til med en 30-bombe på Overpass.
Skjermdump: HLTV.org

Både Sander «Grus» Iversen og Jon Erik «ztk» Øygarden hadde ingen intensjoner om å slippe 777 inn igjen i kampen og førte trollmennene opp på en 13-7-ledelse før en PALM1-boost og litt Deagel-magi reddet økonomien til 777 som reduserte til 13-8. Dette knakk økonomien til trollmennene og etter litt mer magi fra «SLY» var det «Grus» som kunne clutche inn en 14-11-ledelse.

777 skulle svare umiddelbart til 14-12 etter en jevn runde. Dermed var det Wizard sin økonomi som lå i grus og etter en eco-runde sto det 14-13 til Wizard. Så var det Bjørnar «bfr» Fauske Røn sin tur til å vise frem clutch-ferdighetene. I en vanskelig 2 mot 1-afterplant fikk isolert dueller mot både Jesper «Jimbo» Kamsrud og Steffen «SLY» Amundsen og sikret Wizard sin femtende runde. Det skulle vise seg holde for Wizard som vant påfølgende runde og utlignet til 1-1 i kart.

LES OGSÅ: 777 klar for finale i CS:GO

Sander «Grus» Iversen fant flyten på Overpass.
Patrick Hanson/Good Game

Nuke fikk æren av å bli Telialigaens siste kart i CS:GO

Alex «PALM1» Palm var ikke mindre enn fantastisk på Nuke.
Patrick Hanson/Good Game

Alex «PALM1» Palm startet sitt eget litt AWP-show på CT-siden og ga seg ikke før 777 hadde tatt x antall runder hvor den svenske AWP-stjernen kuinne vise frem tullete multi-frag-runder for sitt lag.

Wizard måtte vente til runde 14 før de fikk plukke sin andre runde på T-siden. Dessverre for Wizard svarte 777 umiddelbart og gikk til sidebytte med 13 runder i sekken før det hele skulle avgjøres. I en livsviktig pistolrunde for trollmennene gikk bomben ned på B-plassen og mikki kunne smekke til med tre viktige frags og runde 14 til 777.

Wizard gikk rett for en force-buy med Scout, Mag7 og deagler men det skulle ikke holde mot det grønne beistet som angrep A uten å miste en eneste spiller. I den påfølgende runden raserte 777 sine motstanderes force-buy og kunne sikre seg 16-2 i runder, 2-1 i kart og ikke minst - tittelen i det siste sluttspillet i Counter-Strike: Global Offensive.

Siste fra forsiden