Telialigaen - CS:GO

Semifinale-thriller sender Wizard til finale

Oppgjøret mellom Wizard og Metizport hadde det aller meste.

Patrick Hanson/Good Game

Det var ventet et spennende oppgjør mellom Metizport og Wizard og spillerne innfridde til de grader.

Etter tre nervepirrende kart og to forskjellige stiler som klaffet sammen er det klart for en skikkelig godbit. Wizard skal møte 777 i den siste CS:GO-finalen i Telialigaen.

Metizport tar første stikk

Det hele skulle starte på elsk og hat-kartet Mirage som var Wizard sitt kartvalg. Det var trollmennene som skulle plukke med seg den viktige pistolrunden. Det skulle veksle litt frem og tilbake før Wizard gikk til sidebytte som CT med en 8-7-ledelse.

Igjen skulle Wizard ta pistolrunden men etter at økonomien til Metizport stabiliserte seg, skulle det bli vanskelig for Wizard å holde følge.

Den svenske 18-åringen Simon «yxngstxr» Boije var i knallform for Metizport på Mirage.
Patrick Hanson/Good Game

I et siste forsøk kunne det virke som om Wizard skulle klare å gjøre det spennende. Men i en 2 mot 1-sutuasjonen skulle Morten Vollan dra frem en solid clutch og ta ut BFR og Zykes for å sikre poeng nummer 16 og dermed ta første kart til Metizport.

LES OGSÅ:777 klar for finale i CS:GO

Enorm thriller på Vertigo

Det skulle bli en helt annen start på Vertigo enn på Mirage. Metizport viste hvorfor Vertigo var deres kartvalg og gikk opp til 8-0 før Wizard klarte å svare fra sin CT-side og komme seg på tavla.

Metizport skulle vinne den påfølgende runden som satte Wizard på et slags halveco og dermed kunne Metizport fortsette å plukke runder på sin T-siden.

Wizard skulle klare å hente seg inn igjen å plukke fem runder før sidebytte. Likevel skulle Metizport anført av en brennhet Simon «yxngstxr» Boije plukke med seg den påfølgende pistolrunden og gå opp til en 12-5-ledelse.

Bjørnar «bfr» Fauske Røn møtte opp forberedt for sitt Wizard.
Patrick Hanson/Good Game

Så skulle det snu, og det skulle snu skikkelig. Fra 1-10 til 15-14 skulle Wizard klare å komme tilbake før Metizport med kniven på strupen, klarte å sikre seg overtid.og 15-15.

Wizard skulle fortsette i samme spor på T-siden og ta tre komfortable runder før sidebytte. Metizport skulle svsare med en runde før Wizard avsluttet berg og dalbanen og tok kartet etter 4-1 i overtid.

LES OGSÅ: Det siste sluttspillet i CS:GO avgjøres denne helgen

Nuke avgjør

Etter en thriller av en match på Vertigo skulle det ikke bli mindre neglebiting på Nuke. Metizport skulle åpne sterkest og plukke med seg brorparten av rundene før Wizard i kjent stil skulle klamre seg tilbake til en 8-7-stilling ved sidebytte.

Bjørnar «bfr» Fauske Røn ledet an på statistikken tett fulgt av Sander «Grus» Iversen og Ole «Marcelious» Langan.
Skjermdump: HLTV.org

På terrorist-siden skulle Wizard plukke opp den viktige pistolrunden etter fint spill av Jon Erik «ztk» Øygarden som plukket ned tre Metizport spillere. Etter sidebytte skulle man tro at det ville bli tøffere for trollmennene, men sterkt spill av "Mr. Telialigaen" Ole «Marcelious» Langan skulle Wizard ta Nuke 16-9.

Dermed er det klart for en episk finale mellom 777 og Wizard om kort tid. Kamptidspunkt var opprinnelig klokken 14:00 men kan utsettes noe. Du kan se oppgjøret på NRK_ll35 sin Twitch-kanal.

Siste fra forsiden