Telialigaen - Counter-Strike

Det siste sluttspillet i CS:GO avgjøres denne helgen

Gamer.no har tatt tempen på de norske topplagene som skal kjempe om det siste trofeet i Telialigaen før Valve lanserer Counter-Strike 2.

Eivind von Døhlen/Good Game

På lørdag smeller det i gang for Telialigaens siste sluttspill i Counter-Strike: Global Offensive. Sesongens fire beste lag skal møtes i to semifinaler, og Gamer.no har tatt pulsen på lagene før alt braker løs i Stavanger.

Du kan følge Counter-Strike-sluttspillet direkte på NRK TV eller Twitch-kanalen til NRK LL35. Første semifinalekamp spilles lørdag klokken 10:00.

Etter et spennende ligaspill der 777 stakk av med førsteplassen foran Metizport, Apeks Rebels og Wizard er det ingen tvil om at Stavanger får besøk av de fire beste lagene i Norge denne helgen.

Valgte de regjerende mesterne

777 sin lagoppstilling

Vis mer

no Kristian «akEz» Kornbakk
no Mikael «mikki» Gaup
no Steffen «SLY» Amundsen
se Alex «PALM1» Palm
no Jesper «Jimbo» Kamsrud

no Snorre «fletch» Granerud (Trener)

777 fikk som vinnere av seriespillet - velge semifinalemotstander. Ikke overraskende falt 777 sitt valg på de regjerende Telialiga-mesterne fra Apeks Rebels. Apeks sitt talent-lag har hatt en trøblete sesong, blant annet med lagendringer, og har ikke vist samme utvikling som de gjorde i fjor høst.

Dette betyr at 777 slipper å møte blant annet Wizard i semifinalen som har vært en plagsom konkurrent for de grønnkledde fra Vestlandet.

– Den tøffeste motstanderen for vår del har vist seg å være Wizards. Det betyr ikke nødvendigvis at de er det beste laget, men vi har slitt mot dem det siste halvåret, forteller 777s e-sportslige leder Tommy «TommyM» Monsen.

Mikael «mikki» Gaup Steffen «SLY» Amundsenog Kristian «akEz» Kornbakk og Snorre «fletch» Granerud er igjen fra forrige lag 777 stilte med i Telialiga-sluttspillet.
Eivind von Døhlen/Good Game

Selv om spillerne er på utgående kontrakter har de i følge Monsen fått trent godt før sluttspillet.

– Vi er godt forberedt. Selv om det ikke er noen hemmelighet at vårt nåværende lag synger på siste verset, har de trent og forberedt seg mot sluttspillet som det eneste fokuset den siste perioden.

LES OGSÅ: – Vi kommer til å vinne på en simpel måte

Har den sterkeste troppen

Moldenseren spår at det blir solide prestasjoner fra flere spillere denne helgen.

Jesper «Jimbo» Kamsrud kan overbeivse på «hjemmebane» i Stavanger.
Eivind von Døhlen/Good Game

– Jeg har stor tro på at Jesper «Jimbo» Kamsrud kommer til å skinne i egen hjemby og være ekstremt viktig for oss i helgen. Fra konkurrentene så frykter jeg alltid Ole «Marcelious» Langan og Sander «Grus» Iversen. De er veldig skumle når de har dagen.

På spørsmål om hvorfor 777 trekker det lengste strået i sluttspillet så er det kvaliteten på lagoppstillingen som tipper det i 777 sitt favør.

– Vi vant det innledende spillet, og har den beste femmer'n på papiret. Jeg håper at når de spiller uten det samme presset som tidligere i helgen, så vil de levere like godt som de kan på sitt beste.

Fokusert på 777

Apeks Rebels stiller med disse fem

Vis mer

no Ådne «sense» Fredriksen
no Viktor «vHw» Høiby Wadman
no Sindre «Tapewaare» Ellefsen
no Tobias «berzerk» Bertelsen
no Preben «Trax» Martinsen

no Pål «Polly» Kammen (Trener)

Apeks har ladet opp med treningsleir på sine kontorer i Oslo. Mens Apeks sitt hovedlag konkurrer under Majoren i Paris er det Pål «Polly» Kammen som har fått ansvaret med å styre talent-laget under sluttspillet.

Kammen er optimistisk på lagets vegne før turneringen, og sier at Rebellene har fått finjustert spillet inn mot den viktige finalehelgen.

– Vi føler oss godt forberedte og har hatt en produktiv liten bootcamp på kontorene våre i Oslo før vi reiser til Stavanger. Så vi har finjustert spillet vårt og kommer til finalene med selvtillit og troen på at vi kan gå hele veien.

Hvem som er den tøffeste motstanderen for helgen har Kammen ikke brukt så mange tanker på, da fokuset har ligget på den viktige semifinalekampen mot 777.

Ådne «sense» Fredriksen var viktig for Apeks Rebels under forrige sluttspill men har ny rolle i Rebels denne helgen.
Eivind von Døhlen/Good Game

– Den tøffeste motstanderen er litt vanskelig å vite, vi vet ikke hvor gode forberedelser de forskjellige lagene har hatt, og mye vil nok stå på dagsform og hvem som er påskrudd når kampene går i gang! Fokuset vårt er i hvert fall 777 som vi møter i semifinalen, så vi bruker ikke noe energi foreløpig på å spekulere i hvem vi møter i en eventuell finale.

LES OGSÅ: Vårens Rocket League-sluttspill kan bli et av de mest spennende på lang tid

Dagsformen avgjør

Kammen som selv har spilt for Apeks forteller at hele laget har x-faktoren som individuelt kan avgjøre sluttspillet i deres favør.

– Hvem som vil skinne for de andre lagene er vanskelig å svare på, det er mange rutinerte spillere som har vært på mange sluttspill tidligere som vet hva det innebærer og hva som kreves. For vår egen del er vi så heldige å ha fem spillere som kan ta over kamper og prestere under press, som mange av de har bevist på sluttspill tidligere. Så det vil som sagt komme ned til hvem som har dagen og finner flyten, og kanskje også hvilke baner vi ender opp med å spille.

Sindre «Tapewaare» Ellefsen har hatt en god sesong for rebellene i Telialigaen.
Eivind von Døhlen/Good Game

Rebellene i Apeks kunne etter en intens finale juble for seier i finalen av Telialigaen i fjor høst. En fortsatt sult på seier og rutine er faktorene som gjør at Kammen tror at laget kan gjenskape resultatet fra i fjor høst.

– Fordelen vår tror jeg er at vi har en kjerne som vant sluttspillet sist og som vet hva som må gjøres for å gjenta det, og at vi har en god kjemi i gruppa. Vi er fortsatt et ungt lag med mange sultne spillere som vil vise seg fram, og det gjør man ved å steppe opp i sånne settinger som et LAN-sluttspill. Motivasjonen er høy og vi ønsker naturligvis å sørge for at 777 angrer på at de valgte oss som semifinalemotstander!

Nytt sluttspill med null press og god stemning

Disse fem representerer Wizard

Vis mer

no Daniel «zykes» Jensen
no Ole «Marcelious» Langan
no Jon Erik «ztk» Øygarden
no Bjørnar «BFR» Fauske Røn
no Sander «Grus» Iversen

I den andre semifinalen møter Wizard et Metizport som har vist muskler denne sesongen. Wizard-kaptein Daniel «Zykes» Jensen er ærlig på at sunnmørsklubben er den tøffeste motstanderen de kunne fått, men at presset ligger på Metizport.

– Vil si at Metizport er den tøffeste motstanderen med tanke på at de er hardtsatsende og konkurrerer internasjonalt. De har alt presset på seg.

Det har heller ikke denne gangen vært noe særlig med forberedelser inn mot sluttspillet for laget som er åpen på at de kun spiller som et mix-lag.

Wizard har beholdt tre fra fjorårets finalelag og forsterket med Ole «Marcelious» Langan og Sander «Grus» Iversen.
Eivind von Døhlen/Good Game

– Vi har ikke hatt noen spesielle forberedelser før sluttspillet, men alle har spilt litt på egenhånd.

Tradisjon tro er taktikken i Wizard-leiren å kose seg maks.

– Vi spiller med null press og stemningen er på topp!

LES OGSÅ: Apeks klar for legende-stadiet i Paris

Har jobbet hardt

Hos Metizport har Morten «Zeves» Vollan og resten av laget gjort forarbeidet som kreves for å lykkes under helgens sluttspill.

Metizport har følgende lagoppstilling

Vis mer

se Simon «yxngstxr» Boije
sj Sindre «thomassen» Thomassen
sj Eskil «LaX» Bjørnsen
sj Morten «zEVES» Vollan
sj Haris «H4RR3» Hadzic

– Vi er nok det laget som er best forberedt kommende inn i dette sluttspillet. Vi har jobbet hardt med å videreutvikle taktikkboka og personlige.

Veteranen tror at en finale mot 777 vil være det vanskeligste de kan møte på, og håper på litt hjelp fra Apeks Rebels.

– Tror den vanskeligste motstanderen blir 777. De fleste vet om situasjonen rundt klubben og at de skal endre satsingen sin. Det mener jeg kan gi en positiv effekt for laget. De vil ikke nødvendigvis gå inn i kampene sine som en underdog, men de vil nok spille uten press og bare ha det morsomt. Det kan være en farlig kombinasjon samtidig som at det sikkert er flere som ønsker å vise seg frem.

Eskil «LaX» Bjørnsen skal også spille på hjemmebane denne helgen.
Eivind von Døhlen/Good Game

Vollan er godt fornøyd med forberedelsene laget har gjort, men er ærlig på at det er vanskelig å spille mot lag som ikke har noe fast mønster, som mix-laget Wizard.

– Personlig så føler jeg at man aldri kan være godt nok forberedt fordi man alltid kan gjøre mer. Det er også en del døde lag eller mix-lag som deltar noe som gjør at det blir vanskeligere å lage en gameplan inn mot en spesifikk stil motstanderen liker å spille. Vi må rett og slett fokusere på våres stil, gjøre de tingene vi skal fokusere på og ikke minst våge å spille som vi gjør i treninger.

Du kan følge se kampen mellom Wizard og Metizport direkte på NRK TV eller Twitch-kanalen til NRK LL35. Kampen spilles søndag klokken 10:00.

Siste fra forsiden