Telialigaen - Rocket League

Vårens Rocket League-sluttspill kan bli et av de mest spennende på lang tid

Det står om heder, ære og hårfarge når vårsesongen i Telialigaen avgjøres på fredag.

Eivind von Døhlen/Good Game

Sluttspillet i Telialigaen avholdes til helgen og Rocket League får æren av å åpne ballet. Fire lag skal kjempe om trofeet fra Spillexpo-scenen i Stavanger, der både semifinaler og finale spilles fredag 12. mai.

Flere kjente lag har tatt seg til sluttspillet, inkludert regjerende mester AW3. De kan vente seg tøff konkurranse fra vårsesongens tabellvinner Mustu Fluck og Rotaryon, samt et Senja-lag som mot alle odds gikk fra å egentlig skulle spille 2. divisjon denne sesongen til å nå sluttspillet.

Gamer.no har sjekket status hos hvert av lagene før semifinalene begynner, for å høre hva de forventer fra det som later til å bli en uhyre spennende avslutning på sesongen.

Du kan følge Rocket League-sluttspillet direkte på NRK TV eller Twitch-kanalen til NRK LL35. Sendingen starter 16:00 på fredag 12. mai.

– Skal ikke legge skjul på at vi har trua på seier

Får vi se bøttehatten til «Enlid» i Stavanger også?
Sindre Stien/Good Game

Som seriemester fikk Mustu Fluck velge sin semifinalemotstander, og det var aldri noen tvil om hvem valget falt på. Senja endte på fjerdeplass, og i tillegg tror Sondre «Enlid» Enlid at motstanderen vil få kjenne på presset som følger med å spille på scene.

Disse spiller for Mustu Fluck

Vis mer

no Sondre «Enlid» Enlid
no Sander «Sberg» Stoltenberg
dk Joakim «Creamyy» Scheelhardt

– Det sa seg egentlig litt selv, i og med at de er det «dårligste» laget. I tillegg har de ikke veldig mye erfaring med å spille på scene, så nervene kommer til å være der selv om de ikke sier det, humrer Enlid.

Mustu Fluck-spilleren innrømmer at det ikke har blitt så mye tid til å spille sammen siden siste serierunde. Likevel har gutta holdt formen vedlike hver for seg.

– Forberedelsene har vært greie. Vi har spilt litt mindre sammen, men mer for oss selv. Så vi håper det skal føre til suksess.

Hva forventningene angår tror «Enlid» at laget kan gå hele veien, selv om konkurransen blir tøff.

– Skal ikke legge skjul på at vi har trua på seier, men vi vet også at når det kommer til playoffs så er AW3 veldig sterke. Rotaryon ser også ekstremt gode ut, så det kommer til å bli vanskelig, men vi er klare til å gi alt i hvert fall, konstaterer Enlid.

– Farger håret blondt hvis vi kommer oss til finalen

Det står om hårfargen når «Tempo» og Senja møter Mustu i semifinalen.
Rotaryon

Heller ikke Senja har lagt inn tid på treningsfeltet siden laget grisebanket Playwell og sikret sin billett til sluttspillet. Trioen planlegger i stedet å begynne oppkjøringen når de inntar Stavanger.

– Vi har ikke spilt siden sist kamp

Disse spiller for Senja

Vis mer

no Teodor «Tempo» Myklebust
no Watcharin «Jeyer» Maksamarn
dk Malthe «Saphiix» Have

mot Playwell. Blir nok noe spilling når vi er i Stavanger før sluttspillet, men føler vi spiller bra selv om vi ikke spiller mye sammen, forteller Teodor «Tempo» Myklebust.

Om det å bli valgt som semifinalemotstander av Mustu er ikke «Tempo» spesielt bekymret. Faktisk er han svært fornøyd, og gutta er ekstra klare for å vise tabelltoppen hvor skapet skal stå.

– Jeg tror det var den beste matchupen for oss i sluttspillet. Mustu var ubeseiret i seriespillet, men jeg føler ikke at de er på et særlig høyere nivå enn AW3 og Rotaryon. Vi er klare for god motstand og sultne på revansj fra første runde (der Senja tapte 1-4, journ.anm). Tror det kan gå veien om vi spiller like bra offline som online.

Som litt ekstra motivasjon til lagkameratene har «Tempo» tatt turen på Twitter før semifinalen. Der forteller han at en eventuell finaleplass skal feires med hårfarging.

– Satte et lite veddemål til meg selv på Twitter også, om at jeg skal farge håret blondt hvis vi klarer å komme oss til finalen. Så kanskje det er en liten motivasjonsboost for gutta, ler Myklebust.

LES OGSÅ: Gamer.no og Telialigaen kårer de beste supporterne i Stavanger »

– Gleder oss til å vise hvorfor vi er ubeseiret i sluttspill de siste to årene

AW3 har vunnet fire sesonger på rad. Kan det bli fem?
Sindre Stien/Good Game

Den andre semifinalen står dermed mellom AW3 og Rotaryon. Lagene endte dønn likt på tabellen, men med færre kartseiere måtte AW3 ta til takke med tredjeplassen.

Disse spiller for AW3

Vis mer

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
no Jonas «FiremanJonas» Lohne

Å gi fra seg topplasseringen er likevel ikke helt ukjent territorium for den firedoble Telialiga-mesteren. Høstsesongen 2021 havnet AW3 også på tredjeplass. Den gang møtte de et knallsterkt 00Prospects i semifinalen, men tok seg videre og vant til slutt alt sammen.

– Vi har jo røket på den før. Møtte enda tøffere motstand da og det endte godt. Så da kan vi vel ikke se bort ifra at det er mulighet for at det går vår vei igjen, sier Falch og påpeker at semifinalen hadde blitt den samme selv om AW3 toppet tabellen.

– Hadde vi vært så heldige å få førsteplassen i seriespillet så hadde vi nok valgt Rotaryon uansett. Hvis man ser på resultatene våre denne sesongen så sier det vel nok om det, ler Falch og refererer til at AW3 tapte for både Senja og Mustu Fluck denne sesongen.

De siste ukene har det vært fullt fokus på internasjonal Rocket League for AW3, der gjengen spiller på hvert sitt lag. «Seeb» tror likevel ikke det har gått utover forberedelsene, og mener laget vil stille sterkere etter et lite avbrekk.

– Det gjør åpenbart sånn at vi har spilt mindre med hverandre, men det har motivert oss alle individuelt. Selv tror jeg ikke at jeg hadde spilt like mye Rocket League de siste ukene om det ikke var for at vi tok en pause fra hverandre. Så nå kjører vi på hardt denne uka her. Alltid forfriskende å finne tilbake til hverandre etter en liten pause og vi gleder oss til å vise folk hvorfor vi er ubeseiret på sluttspill de siste to årene.

– Vi kan slå dem igjen og vinne alt

«Pablobar» og Rotaryon-lagkameratene har lagt inn solide forberedelser før sluttspillet.
Sindre Stien/Good Game

Rotaryon måtte gi tapt for AW3 i sluttspillet i fjor høst, og resultatet gjentok seg da lagene møttes i Telialigaen tidligere i vår.

Disse spiller for Rotaryon

Vis mer

no Kristoffer «Haven» Håven
no Brage «bruhkay» Austmo
no Dennis «Pablobar» Bojesen

Det var riktignok Dennis «Pablobar» Bojesen og lagkameratene som var sterkest under Norgesmesterskapet i Rocket League i april, der de møtte nettopp AW3 i finalen.

«Pablobar» forventer stor spenning når lagene møtes igjen. Han tror Rotaryon kan gjenta bedriften fra Norgesmesterskapet, og deretter plukke med seg nok et trofé til samlingen.

– Tenker det kommer til å bli en spennende kamp mot AW3, men vi har troen på at vi kan slå dem igjen og vinne alt denne gangen, melder Bojesen.

Av de fire sluttspillagene høres det ut som Rotaryons forberedelser har vært hakket foran konkurrentene. Gutta har ligget i hardtrening de siste ukene, og lover å gi jernet på fredag.

– Forberedelsene har vært solide. Vi har grindet hele veien og vi er klare, avslutter Bojesen.

Telialiga-sluttspillet i Rocket League sendes direkte på NRK TV og Twitch-kanalen til NRK LL35. Semifinalene spilles 16:30 og 17:30, etterfulgt av finale 19:30.

Siste fra forsiden