PARIS MAJOR 2021

Apeks klar for legende-stadiet i Paris

Den norske e-sport-klubben kan feire avansement etter overbevisende spill mot brasilianske paiN

Radoslav Makuch/HLTV.org

Apeks startet sin turnering knallsterkt på mandag med to strake seiere mot henholdsvis Team Liquid og Grayhound der sistnevnte ble feid av server etter kun 16 spilte runder og dermed 16-0 til Apeks.

Til Gamer.no kunne lagleder i Apeks, Kenneth «Kenkenski» Gaupseth bemerke at laget hadde tre forsøk på å hente den siste seieren for å sikre laget avansement til legende-stadiet av den siste Counter-Strike: Global Offensive-Majoren.

Det holdt med to forsøk.

LES OGSÅ: Apeks imonerer i Paris

Fra lykkerus til fortvilelse

I kampen om den tredje og siste seieren som kreves for å sikre seg videre avansement i Paris, måtte den norske e-sport-klubben måle krefter mot G2 som er rangert som verdens fjerde beste lag før turneringen.

Etter en til tider jevnspilt batalje på Anubis, måtte Apeks gi opp sitt kartvalgt etter at Nikola «NiKo» Kovač - kun utstyrt med en Tech9, tro, håp og trang økonomi - tok ut hele Apeks-laget alene. Momentet kom aldri tilbake til Apeks som også måtte gi tapt på G2 sitt kartvalg Inferno med hele 16-3.

Skjermdump: HLTV.org

Brasiliansk smerte

Neste hinder må anses som langt lettere enn G2, da brasilianske paiN sto for tur. Brasilianerne er også høyere rangert enn Apeks før turneringen i Paris med sin 18.plass, men mye av deres seiere er mot ikke-europeisk motstand og selv med en litt dårligere rangering på 24.plass var Apeks ørsmå oddsfavoritter.

Det er en liten overflod av smørblide Apeks-trøyer i Paris om dagen.
Radoslav Makuch/HLTV.org

Joakim «jkaem» Myrbostad hadde ingen planer om å la brasilianerne få herje på Ancient som var Apeks sitt kartvalg, og sammen med Martin «STYKO» Styk dro han det meste av lasset i Apeks sin 16-11-seier på første kart.

Apeks fikk det tøffere på Vertigo, hvor brasilianerne så ut til å ha full kontroll med en ledelse på 14-10. Likevel klarte Apeks å nøste oppe et forsøk mot slutten, men brasilianerne ble for sterke og vant sitt kartvalg med 16-13.

På Apeks-vennlige Anubis skulle lagene følge hverandre tett frem til sidebytte. Men Apeks har spilt thrillere på dette kartet før - hvor de blant annet sikret seg deltagelse i Paris mot ukrainske B8. Det skulle bli en gjentagelse også denne gang, og med 16-9 på Anubis kunne Apeks juble for Legende-stadiet og en garantert premiepott på 210 000 kroner ettersom de er sikret en topp 16-plassering etter dagens avansement.

Skjermdump: HLTV.org

LES OGSÅ: Wizard henter Valorant-lag

Flere norske skjebner i Paris

Med Apeks videre er både norskeide Heroic, og norskeide Apeks videre til legendestadiet. Spillermessig er Norge nede på to av tre deltagere etter at Håkon «Hallzerk» Fjærli og hans Complexity dessverre måtte konstatere sitt tredje tap mot rivalene sine fra Team Liquid.

Full pott med nordmenn videre til legendestadiet ble det dessverre ikke, men også Håvard «rain» Nygaard skal slå følge med Joakim «jkaem» Myrbostad til legende-stadiet ettersom hans FaZe også gikk 3-1 i utfordrer-stadiet.

Siste fra forsiden