Paris Major 2023

Apeks imponerer i Paris

Gjorde rent bord mot Australsk motstander.

Joakim «Jkaem» Myrbostad og Apeks står med to seiere og har tidenes mulighet til å sikre seg en legendeplass under Majoren i Paris.
Josip Brtan/ HLTV.org

Norske Apeks har fått en veldig god start på CS:GO-Majoren i Paris. Og i sin andre kamp sjokkerte de både tilskuere og motstander.

Australske Greyhound har av mange vært spådd til å være turneringens store 0-3-kanditat. De klarte likevel å sikre seg en seier i sin første kamp mot Russiske ForZe. Mot Apeks skulle det bli mindre gøy.

Historisk seier

Etter at Martin «STYKO» Styk sikret pistolrunden for Apeks levnet de Greyhound ingen sjanse, og overkjørte australierne på Anti-Terrorist-siden. Femten strake runder senere kunne Apeks juble for en imponerende 16-0 seier. Den norske organisasjonen går dermed inn i historiebøkene sammen med Astralis som de to eneste lagene som har vunnet en Major-kamp 16-0.

I sin tredje kamp møter Apeks og Joakim «Jkaem» Myrbostad, G2. Den spilles i dag klokken 14:30, og avgjøres med best av tre kart.

Les også: Wizard henter Valorant-lag.

Viste ingen respekt

I sin første kamp møtte Apeks, Liquid. Den Nord-Amerikanske organisasjonen befinner seg på en syvendeplass på HLTV.org sin verdensranking og var favoritter før kampen.

Apeks gikk ut i hundre og viste Liquid ingen respekt. Anført av Justinas «jL» Lekavicius sjokkerte Apeks periodevis amerikanerne som ikke kan ha gjort forberedelsene sine nøye nok da de lot Apeks få kampen over på Ancient, et av deres beste kart.

Etter 28 spilte runder kunne Apeks slippe jubelen løs og konstatere at deres første seier i Paris var i boks.

Les også: 777 sin nedtrapping i Counter-Strike kan bane vei for andre

Ikke overrasket over Liquid-skalp

Lagleder Kenneth «Kenkenski» Gaupseth i Apeks var ikke overraskende i godt humør etter gårsdagens resultater.

– Stemninga er selvsagt bra etter første dag her i Paris. Vi er ikke overrasket over seieren mot Liquid, men vi må nok være såpass ærlige å si at vi ikke forventet å stå 2-0 etter dag 1 her. Litt heldige med motstander, men slik er det i Swiss-systemet.

En seier unna legende-stadiet virker lovende, men Gaupseth påpeker at jobben ikke er gjort og at motstanden nå blir tøffere.

– Selv om vi er 2-0 så er ikke jobben gjort - vi må fortsatt vinne en kamp på tre forsøk, og motstanden kan være betraktelig høyere nå. Vi har uansett trua - og jobber på videre!

Gode resultater for «rain» og «Hallzerk»

Også Håvard «rain» Nygaards FaZe Clan har fått en god start på Majoren. Laget står med to av to mulige seiere, men har langt fra imponert. De har likevel en gylden sjanse å sikre seg 3-0 i Challenger-spillet da de møter ENCE i sin tredje kamp.

Les også: «Onigod» gjør comeback på landslaget.

Håkon «Hallzerk» Fjærli og hans Complexity står med etter første dag 1-1 i kamper. Fjærli og co fikk en rolig start mot GamerLegion der de tok en kontrollert 16-11-seier på Inferno. Mot verdens-firer G2 fikk Complexity det langt tøffere, og gikk på et 16-9 tap. I sin tredje kamp møter Complexity sine Amerikanske rivaler i paiN.

Siste fra forsiden