Overwatch 2 - Landslaget

«Onigod» gjør comeback på landslaget

Veteranen skal hjelpe landslaget å nå VM i Overwatch 2, og håper å få satt et verdig punktum for karrieren.

Norske Stefan «Onigod» Fiskerstrand spiller på Overwatch-laget Reunited.
Yong Woo "Kenzi" Kim

Spillerne som skal representere Norges ære i sommerens verdensmesterskap i Overwatch 2 har en etter en blitt annonsert denne uken. Torsdag ettermiddag ble den siste spilleren offentliggjort, og det er ingen ringere enn Norges største Overwatch-profil, Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand.

«Onigod» har vært med i gamet lenge, og har representert landslaget ved flere anledninger, men har ikke spilt Overwatch aktivt siden han var en del av Paris Eternal under Overwatch League i 2021.

Nå er han tatt ut på landslaget for femte gang, selv om det egentlig ikke var planen.

Norges Overwatch-landslag 2023

Vis mer

no Isak «Isak» Lervik (Tank)
no Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand (DPS)
no Magnus «Psych0» Graasten (DPS)
no Victor «Yiqids» Skretteberg (DPS)
no Mam «MeeemYO» Jantamma (Main Support)
no Erlend «Ekko» Eide Aslaksen (Support)
no Jesper «JayP» Risanger (Flex support)

– Jeg ble med i prøvespillet for å hjelpe til og kanskje motivere andre som vil spille mot meg. Jeg gjorde det ærlig talt bedre enn forventet, sier «Onigod» selv.

Etter OWL-sesongen 2021 har han brukt tid på å finne ut hva han skal gjøre framover.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å være med på VM-kjøret i år, men så bestemte jeg meg for å gi det en sjanse. Jeg føler jeg aldri fikk satt et godt punktum for Overwatch-karrieren min, og dette mesterskapet kan bli en fin avslutning, sier Fiskerstrand.

– …om dette blir slutten, da?

LES OGSÅ: Mustu Fluck toppet Rocket League-tabellen etter ubeseiret sesong

Miks av rutine og ferskt blod

Main-support på Overwatch-landslaget, Mam «MeeemYO» Jantamma.
Privat

Foruten «Onigod», består landslaget av rutinerte spillere kjent for de som har fulgt norsk Overwatch i Telenorligaen og Overwatch 2 i Telialigaen, samt noen spillere som kan betegnes som mer uskrevne blad.

Mam «MeeemYO» Jantamma var med på landslaget i 2019, og har fått sjansen igjen. Victor «Yiqids» Skretteberg, Isak «Isak» Lervik og Erlend «Ekko» Eide Aslaksen har alle vært synlige i det norske Overwatch-miljøet som del av lag som har spilt flere sesonger da Overwatch var en del av Telenorligaen. Alle spiller på lagene som troner øverst på OW2-tabellen i årets sesong av Telialigaen; Vernalis BIG og Funnyguys. De utvalgte spillerne er stadig å se på listen over de 500 beste spillerne i Europa i sine respektive roller. «Isak» har vært ranket som en av Europas fem beste tank-spillere hver sesong det siste halve året.

I tillegg til veteranene, har også Jesper «JayP» Risanger og Magnus «Psych0» Graasten fått plass på landslaget. Disse spillerne er nok mer ukjent for de fleste. Særlig «JayP» har fått mange til å sperre opp øynene.

– Jeg visste ærlig talt ikke hvem «JayP» var før sluttspillet begynte. Det er skikkelig kult at noen kan gå fra å være helt ukjent, til å få plass på landslaget, sier landslagssjef, Natalie Tveitan.

Tank på Overwatch-landslaget, Isak «Isak» Lervik.
Privat

Spilleren selv synes naturligvis også det er stas å få representere Norge. Han kunne nesten ikke tro det da han fikk beskjed om at han var tatt ut.

– Det føltes ikke ekte! Det er høyt nivå på Overwatch-spillerne i Norge, så det er veldig gøy å få plassen, sier Risanger.

Prosessen med å velge de beste sju spillerne til landslaget har vært lang, ifølge Tveitan. Hvem som helst i det norske Overwatch-miljøet kunne nemlig melde seg på prøvespill.

– Det har vært en lengre prosess enn før. I tillegg til at Blizzard har pålagt oss en måte å gjennomføre utvelgelsen på, ville vi forankre prosessen i Overwatch-samfunnet. Vi visste jo at noen kom til å peke seg ut, men vi ville gi alle i Overwatch-Norge muligheten til å være med å skape artige minner for så mange som mulig, forklarer landslagssjefen.

Nå er hun overbevist om at hun og resten av den norske delegasjonen har satt sammen et slagkraftig lag.

– Jeg tror ikke vi skal ha noe problem med å kvalifisere oss til sluttspillet. Vi har sju mekanisk veldig flinke spillere. Nå handler det om å få på plass samspillet. Vi har jo bare vært et lag i et par uker.

LES OGSÅ: 777 vinner seriespillet - Wizard tar siste billett til Stavanger

Tror på avansement

På fire forsøk har Norge ennå ikke klart å komme helt til sluttspillet. Landslaget har imidlertid vært irriterende nære flere ganger; som i 2016 og 2017 da de kom til play-off i kvalifiseringen, men måtte se seg slått av henholdsvis Russland og Frankrike.

Optimismen er i hvert fall til å ta og føle på i den norske leiren i underkant av to måneder før VM-kvalifiseringen starter.

– Om det er ett år Norge skal kvalifisere seg, så er det i år. Dette laget holder høyt nivå. Vi har en av Europas beste tanks, og noen av de beste DPS-spillerne. Spillerne har vært i toppen lenge og bygget erfaring over lang tid. Vi er i en vanskelig gruppe, men jeg tror det skal være overkommelig, sier Risanger.

«Onigod» tror også Norges muligheter er gode.

– Jeg føler vi har talentet og ferdighetene til å gjøre det bedre enn tidligere år. Etter lanseringen av Overwatch 2 har stadig flere kastet seg på «grinden» for å bli så gode som mulig. Det er mye drive til å vinne i laget i år, mener veteranen.

Totalt 36 landslag deltar i kvalifiseringen. Halvparten av disse går videre til én av to gruppespill som går av stabelen i henholdsvis Los Angeles og Sør-Korea. De åtte beste møtes til dyst i et sluttspill.

Norge er i gruppe EMEC B, sammen med Tyskland, Polen, Saudi-Arabia, Sverige og Tyrkia. De to beste lagene herfra kvalifiserer seg til gruppespillet. Kvalifiseringen starter 25. juni.

Siste fra forsiden