777 Wizard Apeks Metizport

777 vinner seriespillet - Wizard tar siste billett til Stavanger

Trollmennene gjorde jobben mot VOID og sikret seg en plass under sluttspillet.

777 under semifinalen på Spillexpo 2022
Eivind Von Døhlen/Good Game

Det ble utrolig spennende mellom VOID og Wizard i går kveld hvor vinneren ville sikre seg den siste garanterte billetten til sluttspillet i Telialigaen.

Her skal 777, Apeks Rebels, Metizport og Wizard kjempe om æren av å vinne Telialigaen for siste gang - før ligaen endrer navn til Good Game-ligaen.

777 knakk rebellene - ble serievinner

To lag som allerede var klare for sluttspillet hamret også sammen i går kveld. Mens Apeks Rebels ikke hadde noe å spille for med tredje- eller fjerdeplassen allerede sikret, hadde 777 alt å vinne. Med seier ville laget ikke bare innta tabelltoppen før sluttspillet, men vil nå også ha gleden av å få velge motstander i semifinalen.

Skade X hadde også muligheten til å velge motstander i fjor. Et valg som kostet dem alt da de svært overraskende tapte 0-2 mot Wizard i semifinalen. Det kan tenkes at 777 tar seg god betenkningstid før sluttspillet.

LES OGSÅ: Nok en norsk klubb kvalifiserer seg til Paris

VOID ga seg ikke uten kamp

Bjørnar «BFR» Fauske Røn fokusert under sluttspillet i Telialigaen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Av dagens kamper var det kampen mellom Wizard og VOID spenningen var høyest hos. Med den siste sluttspillsplassen og tur til Stavanger som premie var presset til å føle på og lagene ga alt. Wizard valgte Overpass og tok seieren 16-14 i en svært jevnspilt kamp. VOID valgte Inferno og vant langt enklere 16-9 på eget kart. På Mirage våknet Wizard opp igjen og triumferte med 16-8.

Bjørnar «BFR» Fauske Røn ble kampens gigant med 66-44 i K/D (kill/death ratio red.anm) som ga en ratingprestasjon på 1.22. Markus «markow» Otterstad fra VOID var oppgjørets bestemann med 69-52 i K/D som ga sterke 1.31 i ratingprestasjon.

Bunnstriden er avgjort - andredivisjon avgjøres i kveld

I tillegg til sluttspillet var det også kamp i bunnen av tabellen der Center Gaming hadde alt i egne hender mot Jotunheimen. Rent teoretisk ville Center ved et 0-2 tap bli forbigått dersom Infurity samtidig vant sitt oppgjør mot Bitfix 2-0.

Slik ble det ikke, Infurity vant riktignok sitt oppgjør mot et sterkt Bitfix, men Center gjorde også jobben mot Jotunheimen og vant komfortabelt 2-0 etter en dominant 16-0-seier på Anubis.

Det betyr at Skottkärra og Jotunheimen rykker direkte ned og at Infurity må ut i kvalifisering mot tredjeplassen i andredivisjon. I andredivisjon ligger Statis og Krisp på første og andreplass med 18 poeng hver etter syv spilte serierunder. Med en runde igjen er Foxed Gaming som spilte førstedivisjon i fjor garantert minimum kvalifiseringsplass. Ettersom ingen av topplagene i andredivisjon møter hverandre i siste runde er det sannsynlig at Foxed Gaming møter Infurity til kvalifisering dersom Static og Krisp ikke snubler i sine oppgjør.

LES OGSÅ:– Det betyr vanvittig mye for klubben

Siste fra forsiden