Apeks - CS:GO

– Det betyr vanvittig mye for klubben

Apeks er klar for Blast.tv Paris Major - den siste i CS:GO. Gamer.no fikk en prat med Apeks etter bragden.

Josip Brtan/ HLTV.org

Etter to seiere og to tap var det kun ukrainske B8 som sto mellom Apeks og organisasjonens første Major-deltakelse. Med alt å vinne, anført av vår egen Joakim «Jkaem» Myrbostad og litaueren Justinas «jL⁠» Lekavicius, ble det en kamp som vil gå inn i historiebøkene for norsk Counter-Strike.

Klar for Paris

I en kamp som bølget frem og tilbake måtte det hele tre overtider til før Apeks kunne strekke hendene i været på Vertigo, på B8 sitt kartvalg. Under kampens andre kart, Anubis, var det ikke lenger noen tvil. Apeks ville det mest og kunne etter åtte strake runder på CT-siden slå jubelen løs for avansement til den aller siste Majoren i Counter-Strike: Global Offensive - den første i klubbens historie.

Les også: 777 sin nedtrapping i Counter-Strike kan bane vei for andre.

Vi slo av en prat med Apeks manager, Kenneth Gaupseth Johansen for å høre hva avansementet til den siste Majoren i CS:GO betyr for den norske klubben.

– Det å kvalifisere oss betyr selvsagt vanvittig mye for klubben. Dette er et mål vi har hatt helt siden vi startet klubben, men det ble selvsagt et mer realistisk mål når vi hentet en internasjonal lagoppstilling. Dette viser at vi gjør mye riktig, og den økonomiske oppsiden med det er selvsagt en kjempebonus.

Joakim «Jkaem» Myrbostad var i knallform for Apeks mot B8.
Josip Brtan/ HLTV.org

Endelig lykkes det

Da Apeks sikret seg en plass blant det beste selskapet i Counter-Strike-verdenen, beviser det en ting: Hardt arbeid og dedikasjon lønner seg over tid. Den norske organisasjonen har de siste årene forsøkt det aller meste på å knekke koden. Etter mange opp- og nedturer virker det med signeringen av Damjan «kyxsan⁠» Stoilkovski endelig å ha løsnet for den norske satsingen.

Apeks manager Kenneth Gaupseth Johansen håper på Legende-stadiet for Apeks.
Fahil Anweri / Apeks

– Vi har jobbet lenge med en god kjerne nå og hadde en lang og intens periode for å rekruttere ny IGL («in-game leader», red.anm). Vi prøvde vel rundt 6 eller 7 stykker før vi bestemte oss for Damjan «kyxsan⁠» Stoilkovski. Vi har nok steppet opp gamet litt når det kommer til rekruttering av spillere.

Ikke diskutert Majoren enda

Kun dager etter avansementet har ikke Johansen og Apeks rukket å diskutere hvilke målsetninger klubben har for Paris. Men treneren innrømmer at legendestadiet frister.

– Vi har hatt full fokus på RMR og ikke riktig diskutert mye om Majoren og hvilke målsettinger vi har der. Personlig tror jeg vi kan gjøre mye skade nede i Paris. Det hadde vært utrolig kult å avansere til Legends Stage.

Les også: «Taiga» til Major med et nødskrik.

Apeks har hatt god hjelp av sin akademitrener Torbjørn «mithR» Nyborg i forberedelsene til både den lukkede kvalifiseringen, samt RMR-turneringen i København. Nyborg skal fortsette arbeidet med hovedlaget frem til Majoren i Paris har gått av stabelen.

To av tre nordmenn klare for Major

I Paris går Apeks inn i Challengers Stage. Der kan de møte blant annet norske Håkon «Hallzerk» Fjærli og hans Complexity som også er klare for Paris. Fjærli og co leverte en sterk RMR-turnering i Mexico, og gikk igjennom sin kvalifisering med tre seiere og et tap.

Dette betyr at både Apeks og Complexity er to av de 16 lagene som skal slåss om de aller jeveste legende-plassene under Paris-Majoren.

Håvard «rain» Nygaard og hans FaZe Clan hadde en overraskende dårlig RMR-kvalifisering og røk ut etter to seiere og tre tap. Det betyr at storklubben må spille Last Chance Qualifier til helgen hvor de dog er favoritter til å ta den siste plassen til Paris.

Les også: Telialigaen skifter navn

Siste fra forsiden