Kommentar

777 - CS:GO

777 sin nedtrapping i Counter-Strike kan bane vei for andre

Mandag ettermiddag kom sjokkbeskjeden fra 777 - klubben fornyer ikke fulltidskontraktene med sin lagoppstilling.

Eivind von Døhlen/Good Game

I en video delt på Twitter kunne 777-ledelsen representert ved Fabio Enzo, Tommy «TommyM» Monsen og Theodor Kvikne meddele at de vil ta et steg tilbake fra å ha spillere på fulltidskontrakt - til å satse på spillere med deltidskontrakter.

Dette er en kommentar. Du kan sende inn kommentarer og debattinnlegg til Gamer.no her.

Spillerne utforsker andre muligheter

I den litt over to minutter lange videoen forteller e-sportslig leder i 777 Tommy «TommyM» Monsen at de sportslige resultatene har vært svake og at det dermed er logisk for klubben å trappe ned.

I etterkant av videoen har samtlige spillere med unntak av lagets Ingame leder, Jesper «Jimbo» Kamsrud, gått ut og annonsert på Twitter at de har fått lov til å utforske andre muligheter - noe som signaliserer at de ikke vil gå over på deltidskontrakter med klubben.

Det er sannsynlig at Kamsrud har latt være å uttale seg på Twitter, men man kan undre seg over om ikke Ingame-lederen kanskje vurderer en deltiskontrakt med 777.

Tidligere 777-spiller fikk siste stikk

Sett utenfra 777-boblen har man de siste årene kunne se en folkelig klubb med ambisjoner og drømmer om å kunne bygge opp et norsk Counter-Strike-lag med ferdigheter nok til å hevde seg utenfor landegrensene. De har vært nærme, men noe på veien har dessverre gått galt.

Jesper «Jimbo» Kamsrud har ikke uttalt seg enda.
Eivind von Døhlen/Good Game

I starten av februar kunne laget melde om sitt siste spillerbytte da Preben «Trax» Martinsen måtte gjøre plass for Jesper «Jimbo» Kamsrud. Spillerbyttet ga noe mening ettersom laget hadde levert under forventningene og at Martinsen til tross for ansvaret som Ingame leder - leverte særdeles svakt individuelt.

Det man kan stille spørsmålstegn ved er hvorfor det ikke var et alternativ å la Kristian «akEz» Kornbakk få tilbake ansvaret med å lede laget på server etter at det ikke fungerte med Martinsen. Det har for undertegnede vist seg at Kornbakk er best i rollen som Ingame leder og i ny rolle har Kornbakk hverken i Telialigaen eller ifølge HLTV.org sin rating-statistikk - bikket over 1.00 i total rating i 2023 - noe man bør kunne forvente av en rifle-spiller spesielt i Telialigaen - for et topplag som 777.

Kamsrud selv er kjent som en sterk spiller i tillegg til rollen som Ingame leder, men det løsnet aldri for 777 og etter at de røk ut i semifinalen i Norgesmesterskapet i Counter-Strike mot Apeks Rebels så det bekmørkt ut.

Knappe to måneder etter at klubben bytter ut Martinsen er det nettopp sistnevnte som drar mye av lasset for Apeks Rebels i seieren mot gamleklubben. Martinsen leverer sterke 1.26 i rating og sår dermed salt i såret til 777.

Fire døgn senere drar 777 i pluggen og annonserer at fulltidskontraktene ikke fornyes.

LES OGSÅ: 777 dager med 777

Den enes død den andres brød

Theodor Kvikne uttaler noe overraskende i videoen at denne nedtrappingen kan være en mulighet for andre å starte sitt eget eventyr. En uttalelse man bør bite seg merke til.

Etter at SKADE X ikke fikk fornyet spillerkontraktene med sitt lag som dominerte seriespillet i fjor, er det allerede flere ettertraktede spillere på markedet, og med 777 sine spillere tilgjengelig vil det være en drøm for eventuelle organisasjoner eller klubber å plukke opp en sterk femmer.

Tidligere SKADE X-spiller Sander «Grus» Iversen kan fortsatt signeres.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Spørsmålet er om det eksisterer noen med økonomi nok til å kunne gjøre det, om det er interesse for det, og ikke minst om motivasjonen til spillerne er der. I spillermarkedet er det nå flere interessante navn å merke seg som står uten fast kontrakt.

Sander «Grus» Iversen og Ole Kristian «Marcelious» Langan spiller inntil videre for Wizard og vant nylig Bergens Games i stor stil mot Apeks Rebels. Duoen var blant de viktigste bidragsyterne i SKADE X-prosjektet og ser ut til å fungere godt sammen i lag da de utfyller hver sin individuelle rolle. Gamer.no erfarer at duoen ikke har forpliktet seg til Wizard, og nå som 777 frigir sine spillere er det lett å fantasere om en lagoppstilling som inneholder førstnevnte duo og Steffen «SLY» Amundsen.

LES OGSÅ: Telialigaen skifter navn

Supertalentet alle venter på

Den tredje beste rangerte spilleren så langt i Telialigaen er Steffen «SLY» Amundsen. Amundsen har vært brennhet i mange år og har glimtvis vist et toppnivå som minner om da Joakim «Jkaem» Myrbostad, Kristoffer «MystiC» Michelsen og Håvard «rain» Nygaard slo igjennom for Partyastronauts i 2014-2015. I 777 var forventningene at spilleren som nå har fylt 21 år, skulle hjelpe laget til å ta det neste steget.

Hva blir neste stoppested for Steffen «SLY» Amundsen?
Eivind von Døhlen/Good Game

Merkelappen som den beste rifle-spilleren i Norge har han måtte takle siden han var tenåring og mange hadde sett for seg at Amundsen ville dominere i 777. For med bedre lagkamerater - jo bedre forutsetinger til å lykkes får man? Dessverre for 777 må Amundsen ta dette steget andre plasser, og med Counter-Strike 2 rett rundt hjørnet kan dette være en gyllen mulighet å velge riktig prosjekt før sommeren.

Velg med omhu!

LES OGSÅ: Telialiga-sluttspillet arrangeres i Stavanger

Varsler retur i starten av neste år

Så hva gikk egentlig galt med det som uten tvil er fem sterke spillere, i en klubb som tilbyr et godt apparat rundt spillerne med analyse og egen trener? Det er vanskelig å vite utenfor 777-boblen men man kan se på noen grunnprinsipper å stille seg spørsmålet: Tok det for lang tid før man fikk på plass en dedikert AWP-spiller? Ble det for vanskelig med to Ingame-ledere til enhver tid i samme lagoppstilling - hvor kun en skal styre mens den andre må fokusere på nye oppgaver? Eller var det rett og slett at personlighetene ikke fungerte sammen?

Det er kanskje kun spillerne og apparatet rundt laget som vet dette eksakt, og kanskje er det best at fasiten forblir innad i 777. Klubben informerer at de tar et steg tilbake men at målsetningen er å være tilbake igjen i starten av 2024 i Counter-Strike 2.

Så vil tiden vise om noen i mellomtiden har kjent sin besøkelsestid og ribbet spillermarkedet for de beste spillerne, eller om 777 får muligheten til å trekke seg tilbake, planlegge sine neste steg med omhu, og plukke fra en gyllen eng av talenter i starten av neste år.

Mye mulig at de har med seg to Ingame-ledere da også.

Dette er en kommentar. Du kan sende inn kommentarer og debattinnlegg til Gamer.no her.

Siste fra forsiden