Kommentar

777 dager med opp- og nedturer

777 dager med 777 eSports

I dag er det 777 dager siden 777 startet sin e-sportssatsing. Slik har det gått.

777 dager med 777 eSports - hvor stor har framgangen egentlig vært?
Eivind Von Døhlen/Good Game

24. august 2020 ble en ny, norsk storsatsing presentert. 777 eSports ble navnet, og var et prosjekt startet av profesjonell gjerdehopper Fabio Enzo, som fikk med seg profiler som Per Áki Sigurdsson Kvikne - bedre kjent som Kjartan Lauritzen, og Tommy «TommyM» Monsen som fikk oppgaven med å sette sammen et av de beste lagene vi hadde her til lands.

no Snorre «fletch» Granerud
no Bjørnar «bfr» Fauske Røn
no Martin «Nasty» Garvik
no Jonatan «ruyter» Ruyter
no Daniel «zykes» Jensen

no Tommy «TommyM» Monsen

Dette var på den tiden det nest beste laget i Norge, og ambisjonene var å dytte Apeks ned fra tronen. Kort tid etter annonseringen ble det klart for det første spillerbyttet av mange. Garvik tok turen til Apeks, og inn kom Mikael «Mikki» Gaup fra Bifrost.

LES OGSÅ: Daglig leder i G2 Esports får Twitter til å koke over

Midtveis i sesongen ble det klart for flere endringer da Nordavind hentet Fauske Røn. 777 som hadde ambisjoner om troféer måtte dermed spille resten av sesongen med Tommy «tomzey» Weierød som "stand-in".

Til tross for utfordringene som oppsto tok 777 seg til sluttspillet, men der ble det en tidlig exit etter et surt 2-1-tap mot Bifrost med Johann «saasinho» Saasen i spissen.

Bærebjelke inn på laget

Før vårsesongen 2021 tok 777 sine farvel med Weierød og inn kom en spiller som skulle vise seg å bli en bauta i laget - Kristian «akEz» Kornbakk. Laget hadde nå fått inn en in-game leader som virkelig hadde gjort sakene sine godt, med blant annet 3 ligatittler for Apeks. Inn portene kom også en ny trener i svenske Cristophen «kicker» Lindén.

LES OGSÅ: Apeks trekker hovedlaget i CS:GO fra alle konkurranser

Kornbakk har lenge vært en bauta i 777.
Sindre Stien/Good Game

Allerede tre runder inn i sesongen måtte 777 se etter endringer etter at Jensen ble hentet av Wizard esports - inn kom Sondre «fibb0» Gjerde. Med en allerede god start ente 777 opp på tredjeplass i ligaspillet og var med det klare for nok et sluttspill.

På sluttspillet måtte de nok en gang se seg slått i semifinalen, denne gangen mot et Oilers-lag med blant annet Steffen «SLY» Amundsen og Eskil «LaX» Bjørnsen.

Brikkene faller på plass

Etter nok en semifinale-exit ble Gjerde henvist til benken av det norske laget, og inn portene kom Haris «H4RR3» Hadžić. I løpet av sommeren kom også en ny AWP-er inn portene i Ole Kristian «Marcelious» Langan, og Granerud ble omskolert inn i trenerrollen etter at de tok farvel med Lindén.

Disse endringene gjorde til at det virkelig løsnet for de grønnkledde. Under Elisa Invitational Summer 2021 slo de virkelig fra seg med seiere over lag som Copenhagen Flames, HAVU og SKADE i swiss-formatet. I sluttspillet leverte de nok en sterk prestasjon da de slo ut HAVU, men måtte se seg slått i kvartfinalen mot et knallsterkt Furia, som på den tiden var rangert som nummer 13 i verden og til slutt vant turneringen.

LES OGSÅ: Hjerteskjærende for Apeks under Fragadelphia i natt

Veldig uventet ble Langan nødt til å forlate 777-prosjektet.
Sindre Stien/Good Game

Marcelious trer ut av laget

Hjemme gikk det også bra denne høsten. Ni strake seiere gjorde at de vant seriespillet komfortabelt, og med 2-0 i både semifinale og finale på sluttspillet kunne endelig organisasjonen løfte sitt første nasjonale trofé.

Til tross for et godt halvår valgte organisasjonen å gjøre ytterligere endringer, og før vårsesongen 2022 måtte også Langan pakke sakene sine. Like etterpå 777 kunne annonsere at de hadde hentet Sander «Grus» Iversen, samtidig som at de hadde resignert Hadžić.

Vårsesongen startet slik de avsluttet den forrige, og laget vant syv strake kamper før de til slutt måtte se seg slått av 00 Prospects. Det holdt til å komfortabelt ta seg til sluttspillet. Der ble det riktignok ikke gjort rent bord slik som sist, men de slo Oilers 2-1 i semifinalen, før de endelig skulle få revansje mot 00 Prospects i finalen, der de vant 2-1 etter en nærvepirrende 16-14-seier på siste kart.

LES OGSÅ: – I mine øyne er SKADE X det beste laget i Norge

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Hjemme best, borte ikke like bra

Til tross for sin andre strake tittel i Telialigaen, uteblir nok en gang resultatene internasjonalt. Etter vårsesongen gjør laget nok en gang endringer. Ruyter og Iversen blir henvist benken, og inn kommer Amundsen og Preben «Trax» Martinsen, førstnevnte var med på å slå de ut av Telialigaen for få sesonger siden.

LES OGSÅ: – I mine øyne er SKADE X det beste laget i Norge

Det er også her det begynner å slå sprekker i prosjektet. Frem til nå har det vært en klar og tydelig rød tråd i det 777 har foretatt seg, men etter dobbeltbytte har det stoppet fullstendig opp - og jeg klarer ikke å se hva planen er.

Martinsen var ment å være IGL-en som skulle hjelpe laget med å ta nye steg, spesielt internasjonalt. Likevel velger organisasjonen å kvitte seg med Ruyter og Iversen som begge er sterkere riflere individuelt enn Kornbakk.

Kraftig fall på verdensrankingen

Siden signeringen av de to lovende spillerne har også laget falt fra en 97. plass til 142. plass på HLTV.org sin rangering, og laget ser ofte tannløse ut mot internasjonal motstand.

Mot jevngod motstand på den internasjonale scenen er det også tydelig at de mangler skuddkraft. De fleste lag rundt dette nivået har enkeltindivider som kan vinne kamper nærmest på egenhånd dersom de har dagen. 777 har ikke det, eller så har de i alle fall ikke spillestilen som tillater spillerne å gjøre det.

Gaup som AWP-er er langt mer passiv enn de fleste motstanderne de møter på serveren, og 777 har heller ingen spillestil som gjør det effektivt på en linje slik f.eks. ex-Virtus.pro gjør med Dzhami «Jame» Ali.

To kapteiner for prisen av én

Vi som seere har dessverre ikke muligheten til å høre på hva laget sier i kamper, men jeg stiller spørsmål ved hvem som leder laget av Martinsen og Kornbakk til tider. Spillestilen er ikke stort endret fra laget med Ruyter og Iversen i seg, og det får meg til å tro at Kornbakk fortsatt er veldig delaktig. Det spørs om ikke laget må ta et steg tilbake å se hva som vil fungere for de i fremtiden.

Lagendringer har fungert for organisasjonen tidligere, kanskje det også er løsningen nå. For øyeblikket er det langt mellom de virkelig gode prestasjonene de hadde med Langan under Elisa Invitational Summer 2021, og i dag når de står på kanten av å gå glipp av sluttspillet for første gang i klubbens histore.

Dette er en kommentar. Du kan sende inn kommentarer og debattinnlegg til Gamer.no her.

Siste fra forsiden