777 Esports

Kjartan Lauritzen og musikkompisene starter ny e-sportklubb

777 Esports skal konkurrere i Telialigaen.

Kjartan Lauritzen står i front for den nye klubben 777 Esport.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Tidligere denne uken annonserte 777 Music e-sport-satsingen sin 777 Esports. Plateselskapet satser i første omgang på Counter-Strike og FIFA, men ønsker ved en senere anledning å utvide til flere grener. I førstkommende sesong av Telialigaen skal laget kjempe på øverste nivå i ligaen. Med seg har de kjente profiler som blant annet Kjartan Lauritzen i spissen.

LES OGSÅ: Riddle-spiller: – Ingenting vi gjorde fungerte

Fabio Enzo, Klubbdirektør i 777 Esport forteller at det er ildsjeler som står bak satsingen.

Dette er 777 Esport. «TommyM», «Zykes», «Ruyter», «bfr», «Fletch» og «Nasty» skal kjempe for klubben i høstens Telialigaen Counter-Strike-sesong.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

– Klubben er et resultat av en vennegjeng fra musikkindustrien som ønsker å se den norske e-sport-scenen blomstre, og ikke minst skape et samlepunkt for alle som er gaming-interesserte i større eller mindre grad, samtidig som vi ønsker å eksperimentere i krysningspunktet mellom musikk og gaming. Jeg jobber som manager for musikkartisten Boy Pablo. For min egen del startet prosessen med å utvikle idéen om denne e-sportklubben ved å se hvordan artister kan kommunisere med fans gjennom streaming, gaming og musikk, sier Enzo.

Enzo sier at hans vennekrets og nærmiljø inspirerte han til å ta drømmen et steg videre.

Fabio Enzo er klubbdirektør i 777 Esport.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

– Jeg opplevde at flere av mine nære venner har en lidenskap for gaming, uten å ha noe sted å rette den energien mot, enten fordi det ikke er tilgjengelig nok eller kult nok. 777 Esports er vår egen våte drøm om hva en norsk e-sportklubb kan være. Noen få av de som har vært med i prosessen med å starte klubben, og som kommer til å være involvert i klubbens aktiviteter i tiden som kommer, er Per Kvikne (Kjartan Lauritzen) og broren hans Teddy Kvikne (DJ og manager), Mike «akam1k3» Ray Vera Cruz Angeles (fotograf), Boy Pablo, Tommy Monsen, plateselskapet 777 Music og et større team av talentfulle unge videoskapere, fotografer, klippere og streamere.

LES OGSÅ: Nordavind har samlet et nytt lag for å gjenerobre norsk Rocket League

– Tommy Monsen har gjort en fantastisk jobb

777 ESPORT COUNTER-STRIKE

Vis mer

Snorre «fletch» Granerud
Bjørnar «bfr» Fauske Røn
Martin «Nasty» Garvik
Jonatan «ruyter» Ruyter
Daniel «zykes» Jensen

Tommy «TommyM» Monsen (trener)

777 ESPORT FIFA

Espen Haugland

Enzo forteller at de kommer med masse lidenskap, og at resultater ikke nødvendigvis er det viktigste i starten.

– Vi er her for å skape glede. I praksis betyr dette å ta i bruk mye av den kunnskapen og erfaringen vi har fra musikk og underholdning inn i et allerede spennende miljø, og ikke minst bane en vei for flere til å ta steget inn i e-sport. Vi er her for å utfordre, skape og hjelpe til. Vi gleder oss til tiden foran oss, og å se hvordan folk responderer på dette prosjektet. Vi vil ha flere med.

Da valget om trener til Counter-Strike-laget skulle tas, var det naturlig å velge Monsen, i følge Fabio.

Les også
Anmeldelse: FIFA 21

– Det viktigste for oss er å sørge for at vi omringer oss selv med folk som har et hjerte for spillet, sterkt pågangsmot og som ønsker å se norske Counter-Strike-spillere blomstre og underholde. Tommy har blitt en nær venn av oss i startfasen og vi gleder oss til å ha han med fremover.

I følge Enzo så var det Monsen som stod for valget av spillere.

– Tommy har gjort en fantastisk jobb for oss i å rekruttere et lag som vi den siste tiden har fått gleden av å bli kjent med, og har vitnet noen av de enorme evnene som dette laget har. Selv om Tommy rekrutterte laget har spillerne til stor grad funnet veien til hverandre selv, avslutter Enzo.

LES OGSÅ: Påmeldingen til Telialigaen er åpen

Enkelt valg

Tommy «TommyM» Monsen gleder seg til sin nye trener-rolle.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Tommy «TommyM» Monsen forteller at valget om å ta på seg rollen trenerhatten var veldig enkelt, og at det blir litt uvant å tre ut av kommentator-rollen.

– Det blir veldig spennende, og ikke noe jeg trodde kom til å skje så raskt. Men da de rette personene tok kontakt med meg, og jeg fikk tak i disse spillerne, så ble jeg veldig motivert for å levere i min nye rolle.

LES OGSÅ: Stian Blipp trår inn i Nordavind

Monsen begrunner litt om valget av spillere klubben til slutt falt på.

– De var jo et lag før vi signerte dem. Vi kontaktet jo dem fordi de er det desidert beste laget i Norge utenom Apeks. Jeg tror laget kan komme veldig langt. Håpet for det første halvåret er at de skal gi Apeks kamp om tittelen, og komme seg til sluttspillet i ESEA Advanced, sier Monsen før han legger til litt om hver spiller.

– De er fem spillere som er individuelt på et skyhøyt nivå, og som er hentet sammen for å gi Apeks kamp. «Fletch» og «zykes» er lederne i laget, og skal forhåpentligvis få laget til å bli et samkjørt maskineri. «Ruyter», «Nasty» og «bfr» har så mye individuell styrke i seg, at det meste er mulig på gode dager, avslutter Monsen.

Siste fra forsiden