Telialigaen - Counter-Strike

– I mine øyne er SKADE X det beste laget i Norge

Det mener VOID-spiller Jonatan «Ruyter» Ruyter. Mandag møter de 777 og en Mikael «mikki» Gaup som slår tilbake.

Jonatan «Ruyter» Ruyter her under vårens Telialiga-finale.
Joakim Riise/Good Game

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE AV TELIALIGAEN - COUNTER-STRIKE

Vis mer

18:00: SKADE X - Bitfix
18:00: Foxed - Wizard
19:00: 777 - VOID
18:00: Oilers - Apeks Rebels
18:00: Metizport - Vikings

Alle kampene spilles mandag 12. september.

Terminliste »

Fjerde runde av Telialigaen i Counter-Strike: Global Offensive står for tur og vi nærmer oss nesten halvspilt seriespill. Tabellen har begynt å forme seg og i toppen har Apeks Rebels og Skade X stukket noe fra med tre strake seiere. Sistnevnte har i sesonginnledningen slått to av sine største konkurrenter i både 777 og VOID, som sammen med Vikings står med to seiere og ett tap etter tre serierunder.

Mandag kveld møtes nettopp sluttspillkandidatene 777 og VOID til rundens hovedkamp. Kampen vil være ekstremt viktig for å henge med i toppen fremover.

Se rundens hovedkamp på NRKs LL35, mandag, klokken 19:00

LES OGSÅ: Telialigaen inngår europeisk Rocket League-samarbeid – sender Norges beste til storstilt turnering

Revansjelysten

DISSE SPILLER FOR VOID:

Vis mer

sj Johann «Saasinho» Saasen
sj Martin «Nasty» Garvik
sj Michael «miko» Akslen
sj Sindre «thomassen» Thomassen
sj Jonatan «Ruyter» Ruyter

For Jonatan «Ruyter» Ruyter blir mandagens hovedkamp hakket mer spesiell enn vanlig ettersom han møter tidligere lagkamerater i 777. Ruyter forteller at han har litt å ta igjen.

– Det blir gøy å møte gamle lagkamerater igjen. Jeg kommer nok til å være litt revansjelysten.

VOID-spilleren demper imidlertid forventningene inn mot mandagens toppoppgjør.

– Kampen mot 777 i morgen har ingenting å si for hverken vår sesong eller deres. Det eneste som teller for oss er sluttspill, noe vi skal klare uansett, mener Ruyter.

Den tidligere 777-spilleren spår en jevn kamp mot den regjerende seriemesteren og mener 777 kun slår laget hans på det taktiske.

– Jeg føler at styrkeforholdet spiller mot spiller er nogenlunde jevnt. Det er nok det taktiske de slår oss på. Vi får se hvor mye det har å si mot vår presisjon.

Les også
To på rappen for OG - Taiga til Texas Major

I forkant av forrige serierunde var SKADE X-spiller Sander «Grus» Iversen klar i sin tale på at de nå var Norges beste lag. Den meningen deler også Ruyter.

– I mine øyne er SKADE X det beste laget i Norge akkurat nå. Jeg føler de gjør mye rett, i tillegg til at 777 er inne i en dårligere periode, avslutter Ruyter.

LES OGSÅ: Apeks Rebels og SKADE X på tabelltopp

Slår tilbake mot SKADE X

DISSE SPILLER FOR 777:

Vis mer

sj Haris «H4RR3» Hadzic
sj Kristian «akEz» Kornbakk
no Mikael «mikki» Gaup
no Preben «Trax» Martinsen
no Steffen «SLY» Amundsen

no Steffen «fletch» Granerud (trener)

For 777 har sesonginnledningen vært alt annet enn ideell og resultatene har ikke vært helt som ønsket med nyervevelsene Preben «Trax» Martinsen og Steffen «SLY» Amundsen. Mikael «mikki» Gaup mener laget ikke har fått ut sitt fulle potensial enda og mener dette ble reflektert mot SKADE X.

– Vi har definitivt ikke fått vist potensialet dette laget har enda. Vi vet hva vi kan oppnå, så vi må fortsette å jobbe hardt. Vi er selvsagt skuffet over å ha tapt mot Skade X, etter å ha startet med å ha full kontroll på siste kartet mot dem.

777 AWP-eren er knallhard angående hva poengtapet har å si for standarden som settes i 777.

– Vi går inn i hver sesong med å forvente full pott, alt annet er for dårlig for våre standarder.

Mikael «mikki» Gaup er tydelig på at 777 ikke har fått ut potensialet sitt enda.
Sindre Stien/Good Game

777 tok seg ikke videre fra den åpne kvalifiseringen inn mot Rio Majoren i november. De røk også fort ut av kvalifiseringen til Elisa Invitational hvor fasiten der var en seier og tre tap, en turnering hvor 777 har gjort det svært godt opp gjennom sesongene. I følge Gaup var dette noen av målene laget, som har vunnet Telialigaen de to siste årene, har satt seg.

– Selvfølgelig hadde vi ambisjoner om det, når man ser hvilke lag som har klart å kvalifisere seg til videre fra den åpne kvalifiseringen. Det er en tung konsenstrasjonstest, der en ørliten feil kan koste dyrt, siden det er best-av-en-format. Vi vet vi kan bedre, og kommer sterkere tilbake mot neste Major, og eventuelt Elisa, forteller Gaup.

I 2. serierunde måtte den regjerende seriemesteren se seg slått av en av sine største utfordrere i SKADE X. Likevel henger 777 fremdeles med i toppen og kan med seier mot VOID skaffe se en liten luke nedover. Laget får også flere muligheter til å snu den vonde trenden, blant annet gjennom en nordisk kvalifisering til BLAST Premier Fall Showdown som 777 sikret seg gjennom å vinne vårsesongen av Telialigaen. Gaup slår tilbake mot Iversen og Ruyter.

– Spillerne fra SKADE X skal få lov til å tro det. Det blir nok en morsom kamp som alltid. Den har ikke så mye å si for sesongen sin del, nå som vi har tapt en kamp allerede er sjansene for førsteplassen veldig liten, avslutter Gaup.

LES OGSÅ: Overkjøring i den europeiske League of Legends-finalen

Kamp om plassene

Både Foxed og Oilers står poengløse etter tre serierunder og får en tøff oppgave med å plukke sine første poeng når de henholdsvis møter Wizard og Apeks Rebels. Wizard på sin side kan melde seg på i sluttspillkampen med seier over tabelljumboen. Det kan også Metizport som møter Vikings mandag kveld. SKADE X må forsøke å unngå bananskallene i møtet med Bitfix.

Slik ser tabellen ut før 4. serierunde.
Telialigaen

Siste fra forsiden