League of Legends European Championship 2022 Summer Playoffs

Overkjøring i den europeiske League of Legends-finalen

Finalen i Malmö ble en maktdemonstrasjon.

Rogue kunne endelig løfte trofeet etter en overbevisende oppvisning i LEC-finalen.
Michal Konkol/Riot Games

MALMÖ (Gamer.no): For andre dag på rad ble Malmö Arena fylt til randen. Denne gangen for å se den europeiske League of Legends-finalen mellom Rogue og G2 Esports. På forhånd av LEC-finalen hersket det ingen tvil hos hverken ekspertene eller publikum - G2 var soleklare favoritter.

Med gårsdagens semifinale-seier mot Fnatic ferskt i minne hadde derimot Rogue-spillerne andre planer.Trofeet skulle løftes for første gang. Fulle av selvtillitt gikk Rogue inn i finalens første kart og regelrett overkjørte G2.

I både andre og tredje kart satt de i førersetet, og etter drøye tre timer kunne Rogue-spillerne slippe jubelen løs. Nå er de Europas nye League of Legends-konger.

LES OGSÅ: Rogue tar seg til den europeiske League of Legends-finalen

– Dagen i dag suger

DISSE SPILTE FOR G2:

Vis mer

de Sergen «Broken Blade» Çelik (Top)
pl Marcin «Jankos» Jankowski (Jungle)
dk Rasmus «caPs» Winther (Mid)
es Victor «Flakked» Tortosa (ADC)
be Raphaël «Tarmagas» Crabbé (Support)

For å ta seg til LEC-sluttspillets finale slo G2 blant annet Rogue på overbevisende vis. Dermed var det nok ikke bare ekspertene eller publikum som hadde forventninger om at G2 kunne overvinne Rogue nok en gang. G2-trener Dylan Falco var tydelig imponert over motstandernes forberedelser etter finale-tapet.

Denne skjermen møtte publikummere bak Malmö Arena. Spådommen viste seg å være feil.
Brage Vasseljen/Good Game

– Rogue kom inn i finalen med en veldig god plan som nøytraliserte spillestilen vår. Jeg syns vi klarte å justere inn vår plan i andre kart, men da det gikk skeis klarte vi rett og slett ikke å hente oss inn på siste og avgjørende kart.

LES OGSÅ: Polen og baltiske land bannlyser russere

Jungle-spiller Marcin «Jankos» Jankowski virket tydelig skuffet over egne prestasjoner, men la ikke skjul på at utfallet brått kunne vært annerledes.

– Jeg presterte ikke i dag. Når Jungle-spillere ikke presterer går det utover hele laget, og alle er nok skuffet over sine egne prestasjoner i dag. Om andre kart hadde gått annerledes, hadde nok også selve oppgjøret sett annerledes ut, men sånn ble det ikke i dag.

LES OGSÅ: – Gleder meg til å møte dem til kamp

Tross tapet i LEC-finalen, har G2 sikret seg en plass i verdensmesterskapets hovedturnering. Målet har alltid vært å prestere på den største scenen av dem alle - nemlig verdensmesterskapet, ifølge lagets manager, Romain Bigeard.

Les også
Norge møter Serbia i EM-kvartfinalen

– I dag taper vi, og vi er nødt til å komme oss hjem for å slappe av og omstille oss. Målet vårt er å vinne verdensmesterskapet, og det har det alltid vært. Vi har den rette kombinasjonen av erfaring og nytt blod. Kreativitet og galskap. Dagen i dag suger, men jeg ekstremt stolt av spillerne mine, og jeg tror virkelig at vi kommer til å ha et fantastisk verdensmesterskap.

– Et øyeblikk jeg har jaktet på i åtte år

DISSE SPILTE FOR ROGUE:

Vis mer

ro Andrei «Odoamne» Pascu (Top)
kr Kim «Malrang» Gen-seong (Jungle)
se Emil «Larssen» Larsson (Mid)
gr Markos «Comp» Stamkopoulos (ADC)
pl Adrian «Trymbi» Trybus (Support)

Malmö Arena var i fyr og flamme da Rogue løftet trofeet etter overkjøringen av G2. Laget har aldri vunnet LEC-tittelen tidligere, selv om de har vært nære opptil flere ganger.

Spesielt for én av spillerne var nok seieren ekstra viktig. Top Lane-spiller Andrei «Odoamne» Pascu har nemlig jaktet på LEC-tittelen i åtte år.

«Odoamne» har jaktet på denne følelsen i åtte år.
Michal Konkol/Riot Games

– For å være ærlig er jeg fremdeles i sjokk. Alt er helt blankt etter at vi ødela basen deres. Dette er et øyeblikk jeg har jaktet på i åtte år, og jeg er nok nødt til å se det på nytt før det går opp for meg. Det føles fantastisk å være det beste laget i Europa. Jeg syns vi har vært det beste laget opptil flere ganger, men når det har kommet til de virkelig avgjørende kampene har vi ikke prestert. Det føles utrolig godt å endelig kunne vise oss fram på denne måten, når det virkelig gjelder.

LES OGSÅ: Norges to største utenlandsproffer deltar i ESL Pro League

Siste fra forsiden