ESL Pro League sesong 16

Norges to største utenlandsproffer deltar i ESL Pro league

Både «rain» og «hallzerk» kjemper om førstepremien på 1 750 000 kroner, i den prestisjetunge CS:GO-turneringen.

«Norske» FaZe er regjerende mestere i ESL Pro League.
ESL Adela-Sznajder

Counter-Strike-turneringen som finner sted på Malta huser de 24 beste lagene i verden. Blant spillerne finner vi største utenlandsprofiler Håvard «rain» Nygaard, og Håkon «hallzerk» Fjærli.

Suverene FaZe

Det har så langt vært et fantastisk år for norske Håvard «rain» Nygaard. Laget har levert flere solide resultater, og etter seieren i forrige sesong av ESL Pro League ble laget rangert som verdens beste Counter-Strike-lag.

FaZe Clan har sikret seg hele 16 400 000 kroner i premiepenger så langt i 2022, noe som er mest blant de andre lagene som deltar i turneringen.

Les også: «Grus» før kampen mot VOID: – Akkurat nå er vi best i Norge

Nygaard og FaZe er plassert i gruppe b. De spiller sin første kamp i gruppespillet onsdag, mot portugisiske FTW. Kampen spilles klokken 12:30. FaZe som er i gruppe med blant annet G2 og BIG, må forvente seg et favorittstempel inn i turneringen.

Hele gruppen til FaZe kan du se under:

Skjermdump: Liquidpedia

Ladet opp i Norge

Det er liten tvil om at norske Complexity står ovenfor en vanskelig utfordring i sin gruppe. Laget befinner seg i gruppe med blant annet ENCE og Heroic, og må nok finne seg i å være underdogs i de fleste kampene.

Les også: Lag diskes etter mistanke om kampfiksing i CS:GO-turnering

Håkon «hallzerk» Fjærli og resten av laget har ladet opp til turneringen i Norge, blant annet med en treningskamp mot norske 777. I sine ESL-kamper er det et helt annet nivå som møter laget.

Complexity møter Astralis i sin første gruppespillkamp som spilles 14. september. Hvis den amerikanske organisasjonen skal ha noen muligheter i gruppen er de nok avhengig av at AWP-spillet til Fjærli er like godt som det var under Blast Premier Fall.

Les også
Full ordkrig mellom Rocket League-spiller og 00 Prospects-ledelsen

Complexity befinner seg i gruppe c, og den komplette gruppen kan du se her:

Skjermdump: Liquidpedia

Turneringen som begynte 31. august, har akkurat spilt ferdig sin første gruppe. Der var det Vitality som dro det lengste strået, og gikk ubeseiret gjennom gruppen sin foran fnatic og NaVi.

Lykke på hjemmebane

Det er ikke bare i CS:GO, 2022 har vært et eksepsjonelt år for Håvard «rain» Nygaard. Også utenfor serveren har livet smilt til 28-åringen, da han tilbake i august kunne melde at det kommer en liten "Mini rain" i 2023.

Siste fra forsiden