Russere utestenges i Polen og Baltikum

Polen og baltiske land bannlyser russere

ESL Katowice kan miste flere stjerner i 2023

ESL kan gå av stabelen uten flere store navn
ESL

Polen, Estland, Litauen og Latvia har lovfestet at russiske borgere ikke slipper inn i landet deres. Dette bekreftet de i en pressemelding torsdag.

I en pressemelding fra alle de fire landene heter det:

– Estland, Latvia, Litauen og Polen har blitt enige om en felles regional tilnærming og uttrykker herved sin politiske vilje og faste intensjon om å innføre nasjonale midlertidige tiltak for russiske statsborgere som har EU-visum for å håndtere overhengende trusler om offentlig politikk og sikkerhet og begrense innreise til Schengen-området for russiske borgere som reiser for turisme, kultur, sport og forretningsformål.

LES OGSÅ: Lag diskes etter mistanke om kampfiksing i CS:GO-turnering

Katowice uten mange store navn

Bannlysningen trer i kraft fra 19. september. Utestengelsen er riktignok ikke i tråd med Schengenavtalen, men slik som da Finland valgte å kjøre restriksjoner mot Russland, har også her medlemmene valgt å godkjenne unntaket.

LES OGSÅ: Når grasrota blir til ugress

IEM Katowice 2023 står dermed i fare for å bli spilt uten stjernespillere som Denis «electroNic» Sharipov og Ilya «Perfecto» Zalutskiy fra Natus Vincere. Lag som G2 og OG må mest sannsynlig spille med reserver, og lag som Cloud9, Outsiders (ex-Virtus.pro) og Team Spirit ser ut til å gå glipp av turneringen i sin helhet dersom tiltakene står som de er.

Siste fra forsiden