League of Legends European Championship 2022 Summer Playoffs

Rogue tar seg til den europeiske League of Legends-finalen

Ti tusen elleville League of Legends-tilhengere heiet fram Rogue mot Fnatic i Malmö Arena.

Rogue stakk av med seieren i LEC-sluttspillets semifinale mot Fnatic.
Michal Konkol/Riot Games

MALMÖ (Gamer.no): En fullsatt arena. Ti tusen elleville League of Legends-tilhengere, ti spillere fordelt på to lag. Semifinalen i det europeiske LEC-sluttspillet mellom Rogue og Fnatic ble intet annet enn et fyrverkeri av et oppgjør.

Semifinalen startet med en overbevisende Fnatic-seier på første kart, men Rogue-spillerne så ikke ut til å la det påvirke motivasjonen. Med en snuoperasjon på andre kart sikret Rogue seg en utligning, og i de påfølgende kampene satt de virkelig i førersetet. To kart senere kunne Rogue-spillerne endelig slippe jubelen løs, og nå venter G2 Esports i LEC-sluttspillets finale.

LES OGSÅ: Telialigaen inngår europeisk Rocket League-samarbeid – sender Norges beste til storstilt turnering

– De spilte bedre enn forventet

DISSE SPILTE FOR FNATIC

Vis mer

dk Martin «Wunder» Hansen (Top)
es Iván «Razork» Díaz (Jungle)
cz Marek «Humanoid» Brázda (Mid)
de Elias «Upset» Lipp (ADC)
bg Zdravets «Hylissang» Galabov (Support)

Fnatic-spillerne var åpenbart skuffet etter semifinale-tapet, men stemningen i laget virket ikke å være dårlig da de dukket opp på pressekonferansen. Lagets trener, Jakob «Yamato» Mebdi forklarte tapet med at de rett og slett ikke hadde forutsett motstanderens toppnivå.

En noe nedstemt gjeng fra Fnatic etter semifinale-tapet.
Brage Vasseljen/Good Game

– De spilte bedre enn forventet. Vi gikk inn i kampen og tenkte at vi var klare for å møte den beste versjonen av Rogue. Vi gjorde noen små feil som endte opp med å koste oss dyrt, og når kampene var på en knivsegg hadde vi ikke riktig verktøy for å komme oss tilbake igjen.

LES OGSÅ: Polen og baltiske land bannlyser russere

Det er ingen hemmelighet at mange hadde forventet mer av Fnatics lagoåpstilling i den ordinære sesongen. Det som burde vært et av topplagene endte på en skuffende femteplass, og måtte derfor spille seg gjennom hele den nedre braketten i sluttspillet for å ta seg til semifinalen. Lagets Mid Lane-spiller, Marek «Humanoid» Brázda fortalte forsamlingen at han var godt fornøyd med fremgangen laget har hatt de siste ukene.

– Jeg syns at fremgangen vi har gjort gjennom året har vært veldig god, med tanke på at vi startet dårlig. De siste ukene syns jeg at vi har spilt ganske bra, og skal jeg være helt ærlig er jeg veldig fornøyd med hvor mye vi har forbedret oss denne sesongen.

LES OGSÅ: Apeks Rebels og SKADE X på tabelltopp

Høstens sesong er over for Fnatics spillere, og neste punkt på agendaen er de innledende rundene i verdensmesterskapet. Her blir de nødt til å kjempe mot elleve andre lag for å sikre seg én av fire plasser i verdensmesterskapets hovedturnering.

– Det føltes som å spille hjemmefra

Les også
Kommentar: Når grasrota blir til ugress

DISSE SPILTE FOR ROGUE

Vis mer

ro Andrei «Odoamne» Pascu (Top)
kr Kim «Malrang» Gen-seong (Jungle)
se Emil «Larssen» Larsson (Mid)
gr Markos «Comp» Stamkopoulos (ADC)
pl Adrian «Trymbi» Trybus (Support)

I forkant av semifinalen trodde de fleste at det var Fnatic som skulle ta seg til finalen. Rogue hadde andre planer, og til tvilerne kunne lagets Top Lane-spiller Andrei «Odoamne» Pascu enkelt referere til resultatet.

– Vi vant, gjorde vi ikke det? Basert på resultatene til både oss og Fnatic har de fleste holdt med Fnatic, men jeg antar at de har hatt vrangforestillinger eller noe sånt.

LES OGSÅ: NIP med to norske kvinner i ny CS:GO-satsing

Emil «Larssen» Larsson tok seieren på hjemmebane mot Fnatic.
Michal Konkol/Riot Games

Tross en majoritet av Fnatic-tilhengere i Malmö Arena, var det også mye jubel for svenske Emil «Larssen» Larsson fra salen. Mid Lane-spilleren kunne fortelle pressekorpset at opplevelsen av å spille foran svenske publikummere var som å spille hjemme på gutterommet.

– Det føltes faktisk som å spille hjemmefra. Det var komfortabelt å spille, spesielt da publikum begynte å rope og heie.

Før Rogue-spillerne virkelig kan slippe jubelen løs er det en oppgave som gjenstår. G2 Esports venter i sluttspillets finale, og Rogue blir nødt til å omstille seg kjapt om de skal ha sjans til å heve trofeet.

LES OGSÅ: Aurora «Aurora» Lyngdal klar for Astralis

Siste fra forsiden