Astralis annonserer damelag

Aurora «Aurora» Lyngdal klar for Astralis

Første nordmann i den legendariske e-sport-organisasjonen.

Aurora Lyngdal er klar for Astralis' nye Counter-Strike-satsing.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Den danske organisasjonen Astralis, kunne i dag annonsere at de har sikret seg et nytt Counter-Strike-lag. Med i den internasjonale nysatsingen har de plukket opp norske Aurora «Aurora» Lyngdal.

Lyngdal som ikke er et fremmed navn i norsk Counter-Strike, var sist å se under ESL Impact i Valencia, Der spilte hun for GODSENT Female.

Les også: Lag diskes etter mistanke om kampfiksing i CS:GO-turnering

Klar for kvinnelig ligasatsing

Annonseringen kommer kun dagen etter at Ninjas In Pyjamas kunne fortelle at de også skal ta del i den nye storsatsingen til ESL.

I en pressemelding på lagets hjemmeside skriver lagets CEO, Anders Hørsholt, at Astralis lenge har ønsket en sterk liga for kvinner.

- Vi har lenge arbeidet med ideen om et damelag i Counter-Strike, og vi har vært i dialog med ESL fra begynnelsen for å støtte dannelsen av en sterk kvinnelig internasjonal liga.

Les også: Norges to største utenlandsproffer deltar i ESL Pro league

- Det er helt naturlig for Astralis å være en aktiv del av denne utviklingen, som vi ønsker å hjelpe videre med vårt nye lag. Våre verdier er bygd på det å prestere vårt beste, og utvikle, men også omfavne spill på alle nivå, uavhengig av tradisjonelle forskjeller.

En drøm i oppfyllelse

Til Astralis forteller Lyngdal at de siden introduksjonen til den danske organisasjonen har kjent på engasjementet hos danskene.

- Å bli en del av Astralis er en drøm som vi enda ikke helt klarer å forstå er virkelighet. Det er en enorm organisasjon, kjent for å være profesjonell og visjonær, men den er så mye mer. Vi har brukt uker i lag med alle fra hovedkontoret, og du får virkelig føle hvor mye alle engasjerer seg både profesjonelt og med hjerte, for å gjøre en forskjell.

Les også: «Grus» før kampen mot VOID: – Akkurat nå er vi best i Norge

Les også
– En kamp man aldri vil tape uansett hva

Hun tror også at laget vil kunne kjempe om å vinne turneringer allerede fra begynnelsen.

- Vi har samlet et lag som vil kunne kjempe i toppen av alle turneringer, med spillere som alle vil bli best i verden. Som en kvinne i Counter-Strike, så må du kjempe både for resultater og respekt, og med Astralis-stjernen på brystet og organisasjonen bak oss, er vi sikker på at vi kan skape forandring og vinne begge kamper.

Dette er spillerne som skal spille under Astralis-fanen:

sj Aurora «Aurora» Lyngdal
fr Rachel «RacheLL» Kujawa
de Selin «spike» Alak
bg Yoana «Joanana» Vlaykova
hu Kászandrá «kezziwow» Héjja

Det vil være 26 deltakende lag i ESL Impact som begynner 8. september, med en total premiepott på nærmere 1 500 000 kroner. Sluttspillet vil ta sted under DreamHack Winter mellom 25.-27. november.

Siste fra forsiden