Rocket League - European League Finals

Telialigaen inngår europeisk Rocket League-samarbeid – sender Norges beste til storstilt turnering

– Utrolig fett, sier ligaens regjerende mester.

Sindre Stien/Good Game

Rocket League-lagene i Telialigaens 1. divisjon får denne sesongen konkurrere om en plass i European League Finals – en nyopprettet turnering som samler de beste fra flere europeiske ligaer.

Telialigaen avslørte det nye samarbeidet lørdag på sine nettsider. Leder for Telialigaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, forteller til Gamer.no at dette er noe de har jobbet med siden januar.

European League Finals samler de beste Rocket League-lagene i Europa.
Telialigaen

– Telialigaen har vært en del av planlegginga siden vi ble kontaktet i januar. Det første målet var å få med mange nok ligaer, deretter å få godkjennelse fra spillskaper Psyonix. Nå er det på plass og det er fantastisk å få være med på å skape noe sånt på tvers av landegrensene. Dette blir på mange måter Rocket Leagues svar på Champions League.

At suksess i Telialigaen kan føre lag og spillere videre til noe større er også en viktig del av ligaens arbeid. Nastad Tangedal gleder seg nå til å se hva våre representanter kan få til.

– Vi vil alltid jobbe for at Telialigaen kan være et direkte springbrett videre, og vi er meget spente på hvordan de norske lagene måler seg med internasjonal motstand i de europeiske finalene.

LES OGSÅ: Polen og baltiske land bannlyser russere »

– Kan bli utrolig stort

Den norske arrangøren kan fortelle at det er de fire beste lagene fra høstsesongen som automatisk kvalifiserer seg til deltakelse. Serieleder AW3 vil være selvskreven favoritt til å sikre seg en plass, og Sebastian «Seeb» Falch er svært spent på muligheten.

AW3-gutta (fra venstre: «Inferno», «FiremanJonas» og «Seeb») har representert Norge før.
AW3

– Dette tror jeg kan bli utrolig stort. Utrolig fett at Telialigaen har fått til å slå seg sammen med andre nasjonale ligaer for å starte opp noe som dette. Jeg tror dette kommer til å hjelpe Rocket League med å vokse både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg er det veldig kult å se at man nå endelig har sjansen til å kvalifisere seg videre til andre ting gjennom Telialigaen, sier den firedoble mesteren.

LES OGSÅ: Telialigaens høstsesong i Rocket League ligger an til å bli lett match for AW3 »

Dag Hallvard «Bidniss» Hustad tror turneringen vil gagne hele det norske Rocket League-miljøet. Playwell-spilleren og admin for RLNorway – som viser Rocket League-kampene i Telialigaen – ser også frem til å finne ut hvilken liga i Europa som faktisk er best.

«Bidniss» har lang fartstid med både kommentering og spilling i Telialigaen.
Slipstream/Norcup

– Selv om det er knyttet opp til topp fire i 1. divisjon, er dette noe som kommer alle lag til gode. Det gir enda en gulrot å løpe mot, og vil være motiverende på alle plan. Potensialet for erfaring og eksponering er stort. Man slipper også å synse om nivået i de andre ligaene. Nå vil det fortelles på banen, sier Hustad.

Les også
Aurora «Aurora» Lyngdal klar for Astralis

– Vil vinne for Norge

Til sammen skal 32 klubber samles i European League Finals, i et sluttspill som avspilles 25.-27. november. Det hele skal foregå på nett, bekrefter Telialigaen.

De norske lagene kan vente motstand fra klubber fra flere av Europas største ligaer. Inkludert i samarbeidet er svenske Rakettligaen, TSC Esports League i Sveits, Nitro League fra Tyskland og Østerrike, portugisiske Zebra League og Elite Series fra Benelux-landene.

«Seeb» har representert Norge før i OL-turneringen Intel World Open i 2021. Han tror det blir stort å konkurrere for Norge igjen, selv om det blir på en litt annen måte denne gangen.

– Kommer helt klart til å føle på det at man vil vinne for Norge, men det er jo en helt annen følelse om du kan ende opp med å kjempe mot andre norske lag om tittelen. Men altså med flere norske lag så er jo det egentlig mest positivt. Vi kommer til å heie frem hverandre uansett, mener Falch.

Telialigaen forteller at kampene vil sendes med engelsk kommentering i en hovedsending. Det blir imidlertid også lokale nasjonale sendinger, men hvem som får ansvaret her i Norge er ikke avklart enda.

Detaljer som premiepott og turneringsformat er heller ikke fastsatt. Dette vil avsløres utover høsten, melder Telialigaen.

LES OGSÅ: – Dere har helt klart ikke sett det beste av oss enda »

Siste fra forsiden