Feature

Telialigaen - Rocket League

Telialigaens høstsesong i Rocket League ligger an til å bli lett match for AW3

Vi har snakket med lagene som skal prøve å vippe den regjerende mesteren av tronen.

Hvem løfter bøtta i høst?
Sindre Stien/Good Game

Torsdag 25. august er det endelig klart for mer Rocket League i Telialigaen. Som alltid er det ti lag som skal kjempe om å ta seg til sluttspillet, og mens flere kjente lag er tilbake er det én storklubb som glimter med sitt fravær.

00 Prospects, tidligere kjent som Nordavind, har nemlig trukket seg ut av Rocket League. Dermed virker døren å stå vidåpen for at AW3 skal sikre sitt fjerde strake trofé, men det er flere som håper å gi gutta konkurranse.

LES OGSÅ:Det finnes ingen svarveier

Vi har snakket med lagene som stiller i høstens 1. divisjon, for å finne ut hva de tror om den kommende sesongen. I tillegg har vi fått med oss Rocket League-veteran og femdobbel norgesmester Jørgen «Jwols» Olsen, som deler sine tanker om klubbenes sjanser.

Du kan følge Rocket League i Telialigaen hver torsdag, på Twitch-kanalen til RLNorway.

Flowenz

no Kristian «kriss» Samuelsen
no Stian «TheAce» Aspesæter Olsen
no Christian «XE3» Røberg Beitnes

«XE3».
Privat

Flowenz tok steget opp til toppsjiktet i Telialigaen etter en solid andreplass i 2. divisjon i vår. Å holde seg i toppen er imidlertid ingen enkel oppgave, men Christian «XE3» Røberg Beitnes håper det skal gå veien.

– Vi tar ingen ting på forskudd, og har egentlig ikke noen forventninger. Vi tar det som det kommer, men håper selvfølgelig at vi skal klare å holde oss i 1. divisjon, melder Beitness til Gamer.no.

Laget kunne med fordel fått en mildere åpning på sesongen, der de møter Domino først og så AW3 i tredje runde. Tiden vil vise hva gutta kan få til, men Jørgen «Jwols» Olsen tror det vil bli vanskelig for Flowenz å unngå nedrykk.

– Flowenz kommer inn i 1. divisjon denne høsten, og om ikke noe radikalt skjer med spillerne eller laget detter de nok rett ned igjen dessverre, spår Olsen.

LES OGSÅ: Gamer.no spår følgende fire lag videre til sluttspill (CS:GO)

Major

Les også
– En åpenbar nøkkelspiller for dem er vel «Marcelious»

no Niko «Neko» Knapstad
no Adrian Alejandro «Bolt» Vanebo Alegria
gb Leo «Haze» Maclean
no William André «Wlowns» Vang Lange

Mye har endret seg for Major siden forrige sesong. Niko «Neko» Knapstad er eneste gjenværende spiller fra laget som havnet på 7. plass, og den nye starttreeren har lite spilletid sammen. «Neko» er imidlertid optimistisk foran sesongåpningen.

– Vi forventer og håper at vi kommer til å bli bedre som et lag og som individuelle spillere. Vi skal gjøre vårt beste for å unngå 8.-10. plass, og vil heller prøve å pushe mot topp fire. Uansett om vi ikke har spilt så mye sammen, håper vi alle å bli bedre og levere gode resultater, forteller Knapstad.

Trioen får en knallhard første kamp, mot regjerende mester AW3. Deretter har de potensielt muligheten til å hente seg inn igjen, men mye kommer selvfølgelig an på hvor raskt gutta klarer å etablere skikkelig samspill.

– Major leverte en ganske grei sesong i fjor, selv om kanskje ikke plasseringen på tabellen gjenspeiler det. De mister dessverre to spillere, og jeg tror de får en tøff sesong denne høsten, mener Olsen.

Playwell

no Dag Hallvard «Bidniss» Hustad
no Viktor «Gustcloak» Mæhle
se Lucas «Rukia» Hallbeck

«Bidniss».
Privat

For de som fulgte med på Telialigaen i vår er det kanskje overraskende å se Playwell tilbake i 1. divisjon. Med en ledig plass på topp slapp klubben nemlig å rykke ned, og denne gang stiller de med en helt ny lagoppstilling. Det mangler ikke på erfaring i høstens tropp, men Dag Hallvard «Bidniss» Hustad vet det blir tøft å hevde seg i toppen.

– Vi forventer lite. Jeg håper at unggutta på laget mitt knekker koden, og at jeg selv holder noe tritt. Det skal godt gjøres for meg å imponere, men for dem er det enda håp. Hvis vi kriger om å beholde plassen er det godt nok, så lenge vi har spilt tidvis godt. Vi gleder oss til sesongstart, selv om vi vet at det blir en passe tøff sesong, sier Hustad.

Ifølge «Jwols» er det nok et svakere Playwell-lag som stiller til start på torsdag. Om laget glimter til med litt storspill her og der er det imidlertid fullt mulig å holde seg over nedrykksgrensa.

– I mine øyne har de et mye dårligere lag denne sesongen, men fordi motstanden i 1. divisjon også har blitt dårligere tror jeg de kan klare å unngå nedrykk, var Olsens tanker om Playwell.

LES OGSÅ:Gamer.no tar tempen på Telialigaen League of Legends

Nidaros

no Elias «EyaM» Mikkelsen
no Mads Jørgen «Major» Klepp Berg
nl Hidde «Swampy» de Graaf

«EyaM».
Privat

Nidaros vant samtlige av sine kamper i 2. divisjon i vår, og sikret et høyst fortjent avansement. Også her har det riktignok blitt endringer siden forrige sesong, men Elias «EyaM» Mikkelsen har store forventninger og fyrer gjerne opp før sesongen går i gang.

– Vi forventer å bli med å fighte om topp fire, og spesielt å knuse Rotaryon for å få de ned på jorda litt. Fact skal også få så hatten passer, da vi skal bevise at en stjernesignering ikke kan hjelpe «Banjo» hver sesong, smeller det fra Mikkelsen.

«EyaM» og kompani får sin sjanse mot Rotaryon i sesongens tredje runde. Det blir dog etter beinharde kamper mot først Mustu Fluck og så AW3, og det spørs om ikke Nidaros selv vil ha kommet seg litt ned på jorda innen da.

– Et helt greit lag som kan sparke fra seg, men at de kommer noe høyere enn plassene rett bak topp fire tviler jeg på, konstaterer Olsen.

Razzle Dazzlers

no Tormod «Reganam» Lien
no Mads «Maadzz» Gjelsten
no Aleksander «Phocas» Jensen
no Andreas «Andey» Groven

«Reganam».
Sindre Stien/Good Game

Veteranene i Razzle Dazzlers er tilbake for nok en sesong, og igjen ser målet ut til å være å kose seg fremfor å satse knallhardt. Som Tormod «Reganam» Lien forteller blir det en flytende lagoppstilling i høst, med helt rolige forventninger for sesongen.

– Vi kjører på med en firemannstropp, men jeg er litt usikker på hvem som spiller. Det tar vi litt som det kommer og hvem som har mulighet. Forventningene blir fort en plass midt på tabellen, sier Lien.

Dermed blir det igjen vanskelig for motstanderne å vite hvilket Razzle de vil møte, da både ferdigheter og innsats kan variere fra uke til uke. «Jwols» tror imidlertid at laget vil prestere slik som det har gjort de siste sesongene, og sier seg enig i «Reganam»s spådom om tabellplass.

– Razzle fortsetter nok i sporet de har hatt lenge nå, med å ikke ha god nok teknikk til å komme til sluttspill, men ha god nok spilleforståelse og erfaring til å unngå nedrykk, hevder Olsen.

Rotaryon

no Kristoffer «Haven» Håven
no Brage «bruhkay» Austmo
no Dennis «Pablobar» Bojesen

«Haven».
Rotaryon

Store endringer er stikkordet for Rotaryon denne sesongen, der klubben har skiftet ut samtlige spillere fra i vår. «Pablobar» og «bruhkay» kommer inn fra Major, og sammen med Kristoffer «Haven» Håven har den ferske lagoppstillingen tatt sikte på sluttspill.

– Forventningene vi har for sesongen er minst topp fire. Vi har troen på at vi kan havne blant de to beste også, og potensielt rive AW3 ned fra tronen sin. Vi ser uten tvil på oss selv som et av topplagene i Telialigaen, selv om vi er et ganske nytt lag, og de andre lagene bør passe seg ettersom vi kommer til å bli bedre gjennom sesongen, sier Håven og legger til:

– Vi kommer også til å være et av de beste lagene å se på, fordi vi alle er teknisk gode og kan «poppe off» når som helst med syke mål.

Med kamper mot Fact, Mustu Fluck og AW3 i løpet av de første fire rundene blir det ingen enkelt start på Telialiga-høsten for Rotaryon. Når de får spilt seg skikkelig varme er det store muligheter for gutta, og «Jwols» tror de kan være med å kjempe om en sluttspillplass.

– Rotaryon har hentet inn et helt nytt lag for sesongen, og de yngre spillerne kommer til å heve laget betydelig. Jeg tror de kommer til å kjempe mot Fact om kampen for 4. plassen, tipper Olsen.

Fact Revolution

no Terje «BanjoCarry» Bekkvang
no Mikael «Supr» Vanvik Aunet
no Sondre «Enlid» Enlid

«BanjoCarry».
Sindre Stien/Good Game

Fact Revolution er norsk Rocket Leagues evige brudepike, og aldri bruden. Etter nok en sur 5. plass i vår har Terje «BanjoCarry» Bekkvang hentet inn forsterkninger fra den gamle 00 Prospects-troppen, nærmere bestemt «Enlid». Kapteinen er fornøyd med rekrutteringen, men er nøktern i sine forventninger for sesongen.

– «Enlid» kunne vært sønnen min, så det var enkelt å overtale ham til å bli med oss selv om de fleste lag har gjort fremstøt. Vi har ikke satt oss noen forventninger om sluttspill. Hvis vi vinner et par kamper så skal vi være fornøyde. Vi skal spille og ha det gøy uten å legge så mye press på oss selv, påpeker Bekkvang.

Hvorvidt høsten 2022 er sesongen da Fact endelig tar seg til sluttspill gjenstår å se. Ifølge «Jwols» har de imidlertid en god sjanse, selv om han ikke nødvendigvis tror dette Fact-laget stiller sterkere enn det klubben åpnet med i fjor.

– Fact har fått inn «Enlid» før sesongen, og selv om han er en av Norges beste spillere har han store sko å fylle etter at «T7LM» ikke er på laget lenger. Jeg tror fortsatt de gjør det bedre enn forrige sesong, på grunn av at konkurransen i 1. divisjon har blitt betydelig dårligere, sier Olsen.

Domino

no Sander «Sberg» Stoltenberg
no Victor «Victorsen» Kristensen
fi Omar «Icy» Ali

«Sberg».
Sindre Stien/Good Game

Domino er blant lagene som holder på samme lagoppstilling fra vårsesongen. Sist vi så dem i Telialigaen endte det med 3./4. plass i sluttspillet, etter et godt levert seriespill. Også Sander «Sberg» Stoltenberg tror nivået i toppdivisjonen er lavere denne gangen, og forventningen er derfor å ta seg til sluttspillet nok en gang.

– Vi forvente rå komme til sluttspill. 1. divisjon ser svakere ut enn forrige sesong, så vi forventer å i hvert fall gjøre det like bra, forteller Stoltenberg til Gamer.no.

Domino får det som på papiret ser ut til å bli lagets første test i runde tre, der laget møter Fact Revolution. Den påfølgende uka blir det storkamp mot Mustu Fluck, som «Jwols» mener blir Dominos nærmeste konkurrent i høst.

– Domino hadde en god vårsesong og kommer etter alle odds til å ha en like god sesong, om ikke bedre, i høst. De kommer nok til å fortsette å kjempe med Mustu Fluck kommende sesong, og jeg tror den kampen blir veldig jevn, spår «Jwols».

Mustu Fluck

no Anker Alexander «Painyyy» Bugge
dk Joakim «Creamyy» Scheelhardt
no Ottar «Choke» Halvorsen

«Painyyy».
Sindre Stien/Good Game

Mustu Fluck-gutta har også holdt sammen, etter en sterk vårsesong som endte med semifinaletap for AW3. I høst er målet å få revansj, men som Anker Alexander «Painyyy» Bugge forteller handler det først og fremst om å ta seg til sluttspill.

– Med tanke på forventninger så er det i første omgang å klare å komme oss til sluttspillet som er hovedmålet, og det å ende på en 2. plass i både ligaspillet og på sluttspillet er noe vi ønsker å klare. Med tanke på laget vi har så skal det også være mulig å gi en rå kamp til AW3 om tittelen i år, forteller Bugge.

Dessverre for oss som ser på må vi vente helt til 28. oktober på returkampen mot AW3. I mellomtiden får Mustu Fluck god tid til å spille seg i Telialiga-form, og alt tyder på at gjengen blir å se på sluttspill denne gangen også.

– Mustu Fluck fortsetter med samme spillere og vil nok prøve å fylle tomrommet etter 00 Prospects som Norges nest beste lag. De har «Creamyy» som i mine øyne er den beste spilleren i ligaen, så for deres del får vi håpe han er klar og i form når det hele starter, melder «Jwols».

AW3

no Sebastian «Seeb» Falch
no Jørgen «Inferno» Klaastad
no Jonas «FiremanJonas» Lohne

«Seeb».
Sindre Stien/Good Game

Telialigaens Rocket League-konger i tre sesonger på rad er tilbake for å pynte på troféskapet enda en gang. Det eneste som ligger an til å stoppe dem er Sebastian «Seeb» Falchs tilgang på Internett, men gitt at han får koblet seg opp skal det mye til for at AW3 snubler.

– Hvem som helst kan slå oss, men ingen kommer til å gjøre det, sier Falch lurt og fortsetter:

– Det er så klart rart for oss å ikke ha en klar rival for første gang, men det skal jo gjøre ting litt lettere også. Samtidig så undervurderer vi ingen lag og fokuserer på én kamp av gangen. Så får vi se hvem det blir å møte på sluttspillet i november.

Akkurat det å ikke undervurdere motstanden når man på papiret er såpass sterke som AW3 er kan bli lettere sagt enn gjort. «Jwols» er imidlertid ikke i tvil om at «Seeb» og kompani skal klare den biffen ganske så greit.

– AW3 er det klart beste laget i Norge, og uten 00Prospects vil de heller ikke få noen kamp for pokalen denne sesongen. Om de klarer å holde motivasjonen oppe så blir nok dette en meget lett sesong med 11 seire i sekken når vi er ferdig med sluttspillet, avslutter Olsen.

Rocket League i Telialigaen ser du hver torsdag på Twitch-kanalen til RLNorway.

Siste fra forsiden