Telialigaen Preview: Topp fire

Gamer.no spår følgende fire lag videre til sluttspillet

Se hele vårt tabelltips av Telialigaen i Counter-Strike: Global Offensive.

Vi tror at Apeks-flaggene får muligheten til å flagre også neste sluttspill.
Joakim Riise/Good Game

Anført av den tidligere Mousesports-trenerer Torbjørn «mithR» Nyborg, leverte rebellene periodevis glitrende Counter-Strike denne våren. Men kan den nye lagoppstillingen allerede denne høsten sikre seg et nytt sluttspill?

Nye unge talenter for fremtiden

En tur over til USA i mars for å delta under Fragadelphia, hvor laget sikret seg en sterk 2. plass. førte til interesse for flere av spillerne deres.
Preben «Trax» Martinsen og Steffen «SLY» Amundsen valgte å signere for 777 midtveis i sesongen, og tvang laget til å gjøre endringer. Rebellene sikret seg likevel en fjerdeplass og plass i sluttspillet.

LES OGSÅ: Telialigaen Preview: Midtsjiktet

LES OGSÅ: Telialigaen Preview: Nedrykk

Apeks Rebels annonserte i juni sin helt nye lagoppstilling hvor det kun er Ådne «sense» Fredriksen som er igjen fra forrige sesong.

Med seg på laget har Fredriksen fått med seg tidligere Prospects-spiller Viktor «vHw» Høiby Wadman. Wadman har vært lagets sterkeste spiller i flere av kampene under sommerens akademiliga i WePlay. Her har rebellene etter en røff start levert bedre takter. Det er grunn til å tro at laget med mer tid sammen vil kunne prestere enda bedre fremover.

Les også: To av Norges beste lag skal delta i Elisa Invitational 2022

Rebellene har plukket opp noen spennende navn med høyt potensial i Sindre «Tapewaare» Ellefsen, Tobias «berzerk» Bertelsen, og Patrik «Brave» Karlsen som alle har erfaring på høyt nivå i Norge.

Dette er Apeks Rebels:

no Ådne «sense» Fredriksen
no Viktor «vHw» Høiby Wadman
no Sindre «Tapewaare» Ellefsen
no Tobias «berzerk» Bertelsen
no Patrik «Brave» Karlsen

dk Torbjørn «mithR» Nyborg (trener)

Vi sendte Apeks-manager Kenneth Gaupseth Johansen noen spørsmål om hvordan oppladning til høstens Telialigaen-sesong har vært for Apeks Rebels.

Flyttet sesongoppkjøring

Les også
– Uheldig at vi ikke fikk spilt med laget vi hadde planlagt

– Forberedelsene inn mot denne sesongen kunne helt klart ha vært bedre. Grunnet endringer i WePlay sine datoer i sommer måtte gutta kansellere planlagt ferie og flytte den til august i stedet. Helt klart ikke optimalt, men det er viktig at de får ferie som de har krav på. Dette vil nok påvirke sesongstarten vår noe, men vi gjør det beste ut av det.

Apeks manager Kenneth Gaupseth Johansen
Fahil Anweri / Apeks

Johansen forteller videre at laget prøvde å utsette sin første kamp men fikk avslag.

– Vi søkte om å få utsatt første runde, men der fikk vi tydelig nei fra Telialigaen. Når Gutta kommer tilbake fra ferie så skal vi nok fort komme tilbake til ordinær form skal dere se. Vi forventer fem sultne gutter når de kommer tilbake fra ferie.

Les også: Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen

Får tid til å levere

På spørsmål om hvilke forventninger Johansen og organisasjonen har til laget så er det tydelig at det er langsiktig forventning om at de skal prestere, men at laget enn så lenge kan konsentrere seg om egen utvikling.

– Dette er et lag som skal jobbe for jevnlig utvikling over tid og for oss er dette fortsatt en ny kjerne og et nytt sammensatt lag. Vi har ingen store forventninger for høsten, men om vi kommer oss til sluttspillet så er klubben fornøyd med resultatet. Spillerne har nok helt andre ambisjoner og tanker selv - og det er fint, og sånn skal det være. Som klubb legger vi ikke mye press på gutta - enda.

Apeks manageren spår en sesong hvor 777 burde vinne komfortabelt, og sender med det presset over til den grønne leiren fra Vestlandet.

– For min del har vi en klar favoritt i 777 - som igjen burde klare å sikre bøtta med grei margin. SKADE X vil nok gi en del motstand, med mindre de mister noen av spillerne i løpet av høsten - som jeg anser som høyst sannsynlig. Wizard og Vikings Esport er avhengig av å plukke poeng mot lagene som anses som litt sterkere om de skal overleve denne sesongen. Så for at de skal overleve i år bør de se på hver kamp som en cupfinale.

Gamer.no spår:

At Apeks Rebels er en talentfull gjeng er det liten tvil om. Med noen av de mest spennende navnene i norsk Counter-Strike, så er det lov å håpe at laget skal levere. Vi tror at rebellene vil klare å sikre seg en sluttspill-plass. Hvis Ådne «sense» Fredriksen og Viktor «vHw» Høiby Wadman presterer, burde laget klare å sikre seg en fjerdeplass.

Gamer.no setter Apeks Rebels på en fjerdeplass etter endt seriespill.

Nyopprykkede Void imponerer

VOID er nok en gang tilbake i det gode selskap etter et nedrykk under høstsesongen 2021. Det førte til en overhaling av lagoppstillingen og den nye lagoppstillingen leverte opprykk på første forsøk i våres.

Etter opprykket var klart ble det også offesielt at VOID låner inn Jonatan «Ruyter» Ruyter fra 777, noe lagleder Johann «Saasinho» Saasen var meget fornøyd med den gang.

Jonatan «Ruyter» Ruyter er den siste brikken hos VOID som kan føre de rett til sluttspill.
Joakim Riise/Good Game

– Ambisjonene for neste sesong er å utvikle oss som spillere og laget som helhet! Vi har mye å jobbe med og starter endelig å identifisere hvordan vi vil spille Counter-Strike som et lag, fortalte Saasen til Gamer.no den gang.

Dette er VOID

sj Johann «Saasinho» Saasen
sj Martin «Nasty» Garvik
sj Michael «miko» Akslen
sj Sindre «thomassen» Thomassen
sj Jonatan «Ruyter» Ruyter

Laglederen forteller at de fortsatt jobber godt inn mot seriestart.

Forbredelsene holder vi på med enda og det kommer seg, dag for dag, forteller Saasen, som ikke er i tvil om hva som er målsetningen for sesongen.

– Vi skal være ett sluttspills-lag, forteller «Saasinho» før han fortsetter:

– Den største konkurenten til sluttspill må jo bli SKADE X etter Elisa-kampen vi hadde mot de!

På spørsmål om nedre halvdel er Saasen mer i tvil.

– Jeg tror tabbelen blir ganske småjevn utover, så det er vansklig å si hvem som trekker det korteste strået, avslutter Saasen.

Gamer.no spår

VOID har i lengre tid vist gode takter. Det virker å være en gjeng som spiller mye Counter-Strike og tar det på alvor. Vi tror ikke de vil kjempe om tittelen denne høsten.

Gamer.no velger å sette VOID på tredjeplass etter endt seriespill.

Norges nye superlag?

Norsk Counter-Strike har muligens et veldig spennende lag på gang i SKADE X. På papiret har de alt de trenger for å lykkes. Spørsmålet er vel hvor lang tid laget trenger før ting er skikkelig på plass. Laget debuterte nylig i Elisa Invitational der de tapte for ECLOT 2-1 etter en jevn serie.

Med Sander «Grusarn» Iversen og Ole Kristian «Marcelious» Langan som har erfaring sammen fra 777 og Jesper «Jimbo» Kamsrud og Eskil «LaX» Bjørnsen som spilte sammen i Prospects så er det ingen tvil om at SKADE X har muligheter til å stikke av med pokalen allerede i år.

Jesper «Jimbo» Kamsrud og resten av Skade X må være på topp for å hamle opp med 777 i høsten sesong.
Joakim Riise/Good Game

Erik Hansen «Truth» Dyrnes er også tilbake i Telialigaen etter et lite eventyr i Nord-Amerika hos ATK. Selv om det kanskje ikke endte som Dyrnes ønsket, er det liten tvil om at han besitter ferdigheter som vil heve de fleste Telialiga-lag.

Dette er SKADE X

no Sander «Grusarn» Iversen
no Ole Kristian «Marcelious» Langan
no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no Eskil «LaX» Bjørnsen
no Erik Hansen «Truth» Dyrnes

no Halvor «vENdetta» Gulestøl (trener)

Vi har tatt en prat med Kamsrud som forteller at forberedelsene har vært som hos de fleste nyoppstarta lag.

– Forbredelsene mot sesongen har vært å bli kjent mer med hverandre og hvordan vi skal spille som et lag. Vi har spillere som har spilt med hverandre før, og det handler nå om å lage en spillestil som passer for alle, forteller laglederen. – Vi har praccet en del sammen og vært på en bra bootcamp på Jotunheimen der vi har fått inn det vi trenger før sesongstart. Vi ser på oss som gode finalister der alt annet er en skuffelse.

På spørsmål om konkurrentene er det ingen tvil.

– Våre største konkurenter er 777, men det skal være godt mulig å slå dem. Så tror jeg de som må kjempe om nedrykk står mellom Bitfix, Foxed eller Vikings, avslutter den nye laglederen.

Gamer.no spår:

Ettersom SKADE X er et helt nytt mikslag er de avhengig av å ikke miste grepet i toppen tidlig mens de fortsatt finner ut av ting. Riktignok har de nok rutine og skuddkraft i lagoppstillingen til at dette ikke bør være noe problem.

SKADE X tar andreplassen etter endt seriespill.

Trippel tittel?

Den regjerende doble seriemesteren er sulten på mer. 777 har siden sist vi så dem løfte pokalen i Telialigaen hentet unge talenter Preben «Trax» Martinsen og Steffen «SLY» Amundsen.

Laget har allerede rukket å spille en del sammen i offisielle kamper. Både i Elisa Invitational og RMR-turneringene som kan føre til major-kvalifiseringene til Rio. Her har resultatene vært noe varierende, men 777 har fortsatt status som Norges beste lag.

sj Haris «H4RR3» Hadzic
sj Kristian «akEz» Kornbakk
no Mikael «mikki» Gaup
no Preben «Trax» Martinsen
no Steffen «SLY» Amundsen

no Steffen «fletch» Granerud (trener)

Lagets bærebjelke i Kristian «akEz» Kornbakk kan fortelle til Gamer.no om en rutinemessig innledning til sesongen:

– Forberedelsene våre har gått som normalt, vi har startet med en bootcamp for å starte intensivt og komme godt i gang, forteller Kornbakk før han på spørsmål om målsetning ikke er i tvil:

Vi skal vinne, ingenting annet er godt nok.

Når han blir spurt om konkurrentene er det tydelig at de regjerende mesterne har fått øynene opp for et nytt lag.

– Største konkurrenten vår vil definitivt være SKADE X. De har spillere som skal kunne konkurrere på et høyt nivå og kan gi oss en fight, avslutter ringreven.

Gamer spår:

777 har sammen med SKADE X uten tvil den sterkeste troppen i Telialigaen denne høsten. Hvem som trekker det lengste strået i seriespillet kan rett og slett vippe begge veier.

Gamer.no spår at 777-fansen har mye og glede seg til og at de tar førsteplassen etter endt seriespill.

Dette gir følgende tabell for Telialigaens høstsesong:

1. 777
2. SKADE X
3. VOID
4. Apeks Rebels
5. Wizards
6. Metizport
7. Bitfix
8. Foxed Gaming
9. Oilers
10. Vikings

Siste fra forsiden