Telialigaen Preview: Nedrykk

– Vi skal fortsatt klare å skyte fra oss mot de aller fleste

Gamer.no tar tempen på Telialigaens førstedivisjon i Counter-Strike: Global Offensive denne høsten og spår tabellen etter endt seriespill.

Vikings Esport håper ideelt sett å komme seg til sluttspill. Vi tror det blir vanskelig
Joakim Riise/Good Game

Det nærmer seg ny sesong av Telialigaen og etter sommerens "silly season" ser det ut til at alle lagene har låst fast sine start-femmere. Vi har tatt en titt på de ulike lagoppstillingene og snakket med klubbene som deltar i Telialigaens førstedivisjon.

Vikings må prestere fra første kamp

Etter en sterk andreplass i Telialigaens andredivisjon, er det en ny hverdag som venter Vikings. Organisasjonen som havnet bak VOID på tabellen i andredivisjon hadde en turbulent vår men kunne ved hjelp av kartforskjell sikre seg opprykk til det gjeveste selskap i toppen av divisjonssystemet.

Vikings har spilt godt i andre turneringer, og imponerte særlig med sin 3. plass i Fragleague 8, hvor de slo svenske Lemondogs i sin avgjørende kamp. Slike resultat kan vitne om nivå som bør holde laget over nedrykksstreken.

Les også: To av Norges beste lag skal delta i Elisa Invitational 2022

Dette er Vikings Esport:

sj Stian «zitan» Fjørtoft
sj Igor «macko» Macko
sj Anders «savvy» Sundet
sj Tor Andre «faxxy» S. Aasheim
se Sebastian «K0mplex» Rolskij

Vi er likevel spent på om Vikings klarer å levere sterke nok resultater over en hel sesong i Telialigaens førstedivisjon. Laget har alle muligheter til å kunne vinne enkeltkamper, men må vise kontinuitet og sanke poeng der de kan for å forsvare plassen.

Stian «zitan» Fjørtoft og Vikings kan få en vanskelig sesong i Telialigaen.
Martin Leigland/TV 2 E-sport/Good Game

Etter opprykket fra andredivisjon fortalte Stian «zitan» Fjørtoft til Gamer at de er klar over nivåforskjellen som venter, men at de håper å være forberedt etter deltakelse i andre turneringer.

– Ut fra vår erfaring vil vi påstå at nivåforskjellen på første og andredivisjon er relativ stor. Flere av oss har spilt i førstedivisjon tidligere og vet hva vi kommer til.

Fjørtoft har også et håp om at laget kan forbedre seg fra vårsesongen, og ideelt sett sikre seg en sluttspillsplass.

– Målet vårt for denne sesongen er å prestere bedre enn forrige sesong, og forhåpentligvis nå sluttspill, følger Fjørtoft opp med.

Les også: Vikings til førstedivisjon - Stor nivåforskjell

Les også
Rykte: Trolig gjensyn med «jkaem» i Telialigaen

Gamer spår:

Til tross for periodevis sterke prestasjoner hos vikingene, så er vi usikre på om de har toppnivået inne for å hamle opp med flere av lagene i den øverste ligaen. Det nyopprykkede laget kommer til å trenge hvert eneste poeng de kan skaffe seg hvis de skal kunne overleve i divisjonen.

Gamer.no spår at Vikings må ta den tunge veien ned igjen, på en 10. plass

Oilers - Fra sluttspill til potensiell nedrykkskamp

Etter en god avslutning på vårsesongen som endte med sluttspill, er det en helt ny lagoppstilling som møter oss i Oilers. Anført av kaptein Anders «DKOP» Eide Rasmussen er det liten tvil om at rutine står sterkt i den Stavanger-baserte klubben.

Rutinert kjerne

Andersen spilte i foregående sesong med evigunge Martin «hellzerk» Solbakken ved sin side i Team Midgard. De måtte dog skifte klubb før høstens sesong etter at trønderklubben Midgard ble til Skade X.

Les også: Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen

Inn mot den nye sesongen har de fått med seg Aslak «kalsa» Haaland Svendsen og Anders «w4r» Gjerstad som begge to har flere års erfaring i Telialigaen.

Siste tilskuddet til Oilers er Johan Nicolai «Joiiiii» Brandt som tidligere har spilt for Einherjar esport i Telialigaens tredjedivisjon. Brandt blir av Rasmussen beskrevet som en rolig men kontrollert spiller med gode mekaniske ferdigheter. Brandt vil uten tvil være et spennende tilskudd til dette Oilerslaget og kan fort være tungen på vektskålen når kampen om overlevelse i ligaen skal sikres.

Les også: Sjokkovergang for Apeks - Signerer fransk legende

Dette er nye Oilers

bv Anders «DKOP» Eide Rasmussen
bv Martin «hellzerk» Solbakken
bv Aslak «kalsa» Haaland Svendsen
bv Anders «w4r»Gjerstad
bv Johan Nicolai «Joiiiii» Brandt

Oilers kaptein kan til Gamer.no fortelle at inngangen til Telialigaen ikke har vært optimal, men han regner fortsatt med at de skal kunne være konkurransedyktige mot de fleste konkurrentene i førstedivisjon.

– Forberedelsene har vært langt fra optimale, men vi skal fortsatt klare å skyte fra oss mot de aller fleste.

Les også: League of Legends-trener utestengt på livstid

Anders «DKOP» Eide Rasmussen og resten av Oilers kan få en tung sesong,
Martin Leigland/TV 2 E-sport/Good Game

På spørsmål om han tør å spå utfallet av sesongen er Andersen ærlig på at laget kommer til å kjempe for overlevelse i ligaen.

– Jeg tror vi kommer til å se SKADE X, 777, Apeks Rebels og VOID i sluttspillet, med Metizport og Wizards som litt dark horses. Jeg tror kampen om overlevelse kommer til å være mellom oss og de resterende tre lagene.

Oilers har på papiret en lagoppstilling som skal være mer enn god nok til å kunne overleve i førstedivisjon. Det er likevel grunnlag til å stille spørsmålstegn rundt motivasjonen i laget, og om de har fått nok tid til å kunne forberede seg skikkelig som lag.

Gamer.no spår at Oilers skal kjempe på nedre halvdel av tabellen, men plasserer de på en 9. plass.

Les også: To av Norges beste lag skal delta i Elisa Invitational 2022

Siste fra forsiden