Apeks Rebels

Norsk akademilag sjokkerte i amerikansk Counter-Strike-turnering

Tok seg til finalen og er nå på 53. plass i verden.

Kenneth Gaupseth/Apeks

Mens mesteparten av Norgeseliten har brukt tiden på de åpne kvalifiseringene til årets PGL Major, dro ungguttene i Apeks Rebels på langtur til Philadelphia i helgen som var.

Med uttalte mål om å samle verdifull erfaring på LAN sammen, var det også knyttet spenning til hva laget ville klare å få til på Nord-Amerikas hjemmebane.

Barneskirenn i gruppespillene

Etter flere overveldende resultater i gruppespillene, ble det tidlig klart at Apeks Rebels stilte sterkt. Apeks Legends, Kinship, og Big Chillin ble i tur og orden plassert pent til side for formsterke rebeller.

Da kun et eneste kart ble tapt i gruppespillet, var det grunn til spenning i kvartfinalen mot Touch Point. Det skulle fort vise seg at spenning, det ble det lite av. Rebels fortsatte i samme stil med to ganger 16-3 på Inferno og Mirage, og gikk med det enkelt videre til semifinalen.

Gjensyn med Truth

Kenneth Gaupseth/Apeks

Det var flere nordmenn som skulle prestere bra i Philadelphia denne helgen.

Erik «Truth» Hansen Dyrnes deltok også med sitt lag ATK, som på det tidspunktet var rangert som nummer 66 i verden på HLTV.org sin egen ranking-liste. Men selv om ATK viste seg å være sterkere enn tidligere motstandere for Apeks Rebels, ble det komfortable 16-11 og 16-10 til det helnorske laget - og full fart inn til finalespill.

Lufta gikk ut av ballongen

Det var ikke mange nordmenn våkne klokken 04:15 natt til mandag norsk tid da finalen i Fragadelphia gikk av stabelen, og selv om rebellene i Apeks var våkne, måtte tre best-av-tre-serier tidligere på dagen ha tæret på.

Det ble dessverre ingen videre norsk jubel for ungdommene i Apeks da Strife først vant sitt eget kartvalg, før de tok hjem seieren på Inferno med 16-12.

Lagleder Kenneth «Kenkenski» Gaupseth var mer enn fornøyd med prestasjonen:

– Vi bestemte oss for å reise over dammen med akademilaget, for å gi gutta ordentlig erfaring på LAN, og å kjenne på hvordan lange turer i sportslig omgivelser føles på kroppen. Hvordan takle jetlag, mat og rutiner et helt annet sted.

– Som klubb hadde vi ingen sportslig forventing - så kan helt klart si at resultatet var over all forventning, og vi er sykt stolt over prestasjonen til gutta! Vi håper og tror gutta fikk utrolig mye ut av en slik tur!

Les også
Oilers frigir Counter-Strike-laget

SLY med maktprestasjon gjennom hele turneringen

1.48 med klart flest kart spilt

I tillegg til flotte prestasjoner av Apeks Rebels var det umulig for de fleste Counter-Strike-entusiaster å ikke legge merke til Steffen «SLY» Amundsens individuelle prestasjoner gjennom hele turneringen.

Smått tullete 1.48 i rating ble det til slutt for 20-åringen, som i flere kart leverte prestasjoner rundt 2.00 i enkeltkamper frem mot finalen.

Også Even «H0land» Holand hadde en solid turnering med 1.24 i rating, og syvende beste spiller av de 120 fremmøtte deltagerne.

Ny verdensranking starter interessant diskusjon

Steffen Amundsen var i storform under hele turneringen.
Kenneth Gaupseth/Apeks

Etter andreplassen har Apeks Rebels rykket opp til nummer 53 på verdensrankingen til HLTV. Dermed er de foran de regjerende norske seriemesterne 777 på 70. plass.

Dette heller bensin på bålet i diskusjonen om hvem som er Norges beste lag i Counter-Strike: Global Offensive.

Sluttplasseringer og premiefordeling i Fragadelphia 16:

1. us Strife - $24,000
2. no Apeks Rebels - $9,600
3-4. ATK - $6,000
3-4. br TeamOne - $6,000
5-8. us Gaimin Gladiators - $3,600
5-8. us Touch Point - $3,600
5-8. us Carpe Diem - $3,600
5-8. us Bad News Bears - $3,600

Siste fra forsiden